Reklama

Reklama

Živit se psaním blogu a vlogováním o svých cestách po celém světě je snem každého mladého člověka. Takové štěstí má i Paige, která se na svůj další výlet na potápění u opuštěného pobřeží, rozhodne pozvat i sestru. Jejich letadlo však cestou ztroskotá a sestry tak místo dovolené čeká boj a přežití... Skupina mladých kamarádů vede cestovní video blog, díky kterému získávají peníze na to, aby mohli podnikat vzrušující dobrodružství. Partičku vede Paige, jež nedávno přivedla svou mladší sestru Lindsey. Mezi ní a dalším členem skupinky se rozhoří romantická láska a z Lindsey se rychle stává miláček internetových diváků. V honbě za vyšší sledovaností se parta rozhodne ilegálně potápět v překrásné zátoce. Ale když přijdou o letadlo a zaútočí na ně smečka velkých bílých žraloků, musejí bojovat o holý život. (TV Prima)

(více)

Recenze (21)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovní Čelisti zůstaly opět nepřekonány! Na to že jde již o čtyřicet tři let starý kousek a dočkal se stovek napodobitelů – stále drží prvenství mezi žraločími kousky a jen tak brzy o něj nepřijde. Většina filmů se žraločí tématikou totiž spadá do kategorie céčkových braků, ve kterých se scénáristé a režiséři předhánějí v co možná nejbizarnějším obsahu a efektech, na úkor kvality. A tento film je jen dalším z mnoha v řadě. Když jsem si v rychlosti přečetl obsah filmu, říkal jsem si, že by mohlo jít alespoň o průměrný žraločí survival ve stylu Otevřené moře, Útes smrti nebo Mělčin, ale to jsem ještě netušil, cože si to pro nás režisér Jose Montesinos a scénárista Graham Winter ve skutečnosti přichystali za „mišmaš“. No a hlavně mi v žánrovém výběru chyběla komedie. Protože horor/thriller to tedy skutečně byl, ale jen z hlediska dodívání se až do samotného konce. Digitální trojice bílých žraloků byla sice hrozná, ale viděl jsem už díky Asylum i mnohem horší. To samé platí i o digitálních cákancích krve či špatnému načasování speciálních efektů, které mi přišli dost opožděné (viz výskoky z vody, kousání žraloků, atd…oproti hýbání postav). Největší pecka však přišla až ve druhé polovině filmu a to postupné zabíjení žraloků hlavní hrdinkou. Do té doby bylo totiž tempo zápletky i samotné dialogy dost na bodě mrazu a nezajímavé. Máme tu skupinu vyšinutých dobrodruhů a vedle nich nebohou Lindsey, která si do té doby uměla leda tak namalovat nehty či balit kluky. Najednou se z ní stane neohrožená hrdinka, která nejenže musí sledovat postupné umírání svých kamarádů, ale rafinovaně zabíjí všechny žraloky a to dosti ehm netradičními způsoby (nestačil jsem zírat, co se zase urodilo v hlavě chorého scénáristy a několikrát jsem doslova vybuchl smíchy). Scéna s kusem šutru byla echt, ovšem finální zúčtování s potápěčkou bombou, tak to nemělo chybu. To asi i chlapci od Asylum museli zezelenat závistí, že je něco tak „šokujícího“ ještě dosud nenapadlo. ()

RypavaDvojka 

všechny recenze uživatele

No, že by to byla nějaká sláva... Začátek rychlý a sledující se rychle dostane do děje kde se následně snad zastaví čas a vše je oživováno flashbacky do minulosti a pak rychle šup zpátky. Nebylo to nejhorší do doby než se rozhodly žraloky zabíjet, pak se to mění v grotesku (A do teď nevím jak se jim ten šutr povedl uvázat). Slabší dvě hvězdy uděleny kvůli nízkému hodnocení zde. 30% ()

Reklama

Vabr odpad!

všechny recenze uživatele

SPOILERY! SPOILERY! SPOILERY! Nulová logika postav, průběhu filmu a střihů. Hned nastoupí do CGI letadla, které se okamžitě zřítí do ,,zátoky''. WTF?! Proč tomu říkají zátoka, když je to moře! Probudí se sama, což je totálně na hlavu, když letěla s dalšími pěti lidmi. Po chvilce hned spatří svou kámošku a přítele. Mají člun, ale místo toho, aby na něj vylezla mezitím, co jejího přítele požírají žraloci, se ve vodě stále čvachtá. Nechápu logiku žraloků, že vůbec neskáčou ani nedrcají do člunu a dalších věcí ve filmu. Padání postav ze člunu a z lodi vypadá hodně nereálně. Je dost nesmyslné, jak nachází kamarády po celý film. To snad každej měl vlastní letadlo nebo co? Stříhání je jasný úkaz laičnosti zdejšího střihaře a štábu vůbec. Nemají o čem točit, tak to natáhnou, co nejvíc to vůbec jde. Míchají přítomnost, minulost a ta se občas i mísí s tím, co se jí zdá. Úplná nelogika, že našla svoji ségru živou. Ti by ji už dávno sežrali. Zabíjení žraloků je opravdu bezva nápad. Přidává to na absurditě, hlouposti filmu a nereálnosti. Efekty jsou fakt hrůza! Proč dělají film se žraloky, když na to jednoduše nemají?! Na tak nízký vor by se ti žraloci doslova slítávali, takže by byly dávno mrtvý. Všechny smrti žraloků jsou absurdní. Za mě je to ta poslední a podle bráchy první. Ale nebojte druhá je absurdní, jakbysmet. Konec je strašně levnej a běžnej. Nejhorší žraločí film vůbec. Viděl jsem podobnej film, a tam žraloci doslova skákali pořád a na cokoliv a kohokoliv, ale tady ti žraloci neskákali vůbec, a když už skákali, tak ne, že by to bylo na vor nebo člun, oni si dovolovali na loď! Tolik nelogiky a hloupýho chování jsem dlouho neviděl! Nechápu, co to dělalo na Prima Love! Tý lásky tam tolik nebylo a vůbec to tam nesedí. Tahle úroveň je ještě mnohem horší. I babičce se to vůbec nelíbilo. VYHODNOCENÍ: TY JEJÍ HÁZECÍ SCHOPNOSTI JSOU BEST (VIZ. LANO A BENZÍN) ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Televizní pokus o vážně míněný žraločí survival ve stylu Open Water, The Reef nebo nejnověji Shallows. Relativní výhodou je, že v tomhle ranku se i s hodně omezeným rozpočtem dá udělat dost muziky, jenže na to je potřeba mít buď hereckého tahouna, který prodá boj o přežití své postavy, nebo zručnou režii, která umí kouzlit s atmosférou, a nebo aspoň kreativní nápady na nějaké nervy drásající či odpuzující scény. A nic z toho Frenzy naneštěstí nemá. Dějové pozadí je plytké, napětí a feeling ohrožení života nikde (tím spíš, že je vše neustále rušeno otravnými flashbacky, aby se nafoukla stopáž), a že by se hercům nějak dařilo vytvářet náklonnosti k jejich postavám a touhu fandit jim v boji o přežití, to už vůbec ne. Zůstává tedy po všech stránkách průměrný a nevýrazný žraločí survival, na kterém je v konečném pohledu asi nejzábavnější fakt, jak se postavám vždy "náhodou" objeví po ruce nějaká rekvizita (čti scénáristická berlička) pro posun příběhu. A srandovní způsoby usmrcení žraloků. Rána šutrákem do hlavy byla brutus, ale ta finální (a po delší době zas docela zábavná) parafráze Čelistí mě rozesmála už úplně. Pak je otázkou, jestli má tohle survival film mít za cíl... ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Komentář obsahuje spoilery z filmu. Předně sci-fi zde teda žádná není to už můžou napsat romantická komedie ta je zde aspoň zastoupena,když už. Skupina 5 bloggerů a pilot havarují letadlem cestou na místo kde se mají potápět. Všichni přežijí (což mě přijde jako blbost, ale budiž) a postupně umřou. Zůstane jen jedna ženská, která , aby se z tama dostala zabije 3 žraloky (jednoho pomoci uvolněné skály,jednoho upálí a jednoho s harpunou napíchlou na kyslíkové bombě). Ta 1 hvězda je za to zabití pomocí skály jelikož to je top druhá nejblbější scéna zabití žraloka co jsem zatím viděl (vede https://www.csfd.cz/film/533800-utok-petihlaveho-zraloka/komentare/ tohle kde zabili žraloka pomocí toho, že ho nechaly žrat odpadky). Jinak triky jsou horší než v Asylumu a celý film je feministická agitka (máme zde ženskou co jí byl nevěrný přítel pak ženskou co byla 2 krát ve válce) a chlapi jsou ze podřadní jelikož jsou pouze jen pro potravu žralokům. P.s. 1 jak ji nakonec našly, když měly vypnutý vysílač a nikdo o pomoc nevolal? P.s. 2 ty žraloci byli nějací divní, že dokážou nahnout loď a prokousnout gumový člun nedokážou. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama