Reklama

Reklama

Velkolepý bizár

(festivalový název)
  • USA The Grand Bizarre
Dokumentární / Experimentální
USA, 2018, 60 min

Režie:

Jodie Mack

Kamera:

Jodie Mack

Hudba:

Jodie Mack
(další profese)

Obsahy(1)

Cestopisný kaleidoskop, natáčený na šestnáctimilimetrový filmový materiál, se vydává na dravou exkurzi do světa ovládaného materiálem látky, pestrými vzory a texturami. Extravagantní kinetika stop-motion animace zde utváří originálně pojatý obraz globálně propojeného světa, neutuchajícího pohybu věcí a lidí, jejich kultur a životů, o jejichž charakteru svědčí právě textilie a její nezastavitelná cirkulace. Produkty se stávají signifiantem mezinárodního kapitalismu stejně jako vyvolávají otázky o způsobech své výroby. Snímek plný nakažlivé energie a výrazných barev je mimořádným celovečerním debutem talentované experimentální filmařky Jodie Mack. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (3)

WillBlake 

všechny recenze uživatele

Magický stop-motion trip utkaný z textilních vláken a prošitý pozdním kapitalismem. K tomu s geniálním hudebním doprovodem. Hepčik. ()

boogieman 

všechny recenze uživatele

Spôsob, ktorým režisérka pretavila motívy z jej krátkometrážnej tvorby do feature filmu si bez debaty zaslúži potlesk. Už len z množstva fotografickej práce, ktorá sa za týmto filmom skrýva, musím dať klobúk dole. K tomu obsahuje aj fantastický hudobný doprovod a jemu odpovedajúcu prácu s tempom a rytmom strihu, nielen na úrovni jednotlivých scén, ale aj celkového filmu. Nehovoriac o tom, že popri všetkých tých farbách a vzoroch, som mal po dopozeraní väčšiu chuť žiť. Dlhometrážna avantgarda je len zriedka tak hravá a osviežujúca. ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Celkom kúzelný video-art fungujúci na princípe voľných asociácii motívov. Význam vzorov rôzneho druhu v kultúre, ich štúdia, cestovanie po svete a voľné porovnávanie textilných, architektonických, kaligrafických a iných vzorov. Na konci z toho nevylezie žiaden veľký message, (J. Mack film tvorila improvizačným spôsobom, priebežným experimentovaním s materiálmi a nevedela, čo jej nakoniec vznikne) no tých príjemných, až hypnotických 60 minút mi ušlo ako voda. Príde mi ako škoda, že takáto tvorba nie je výraznejšie distribuovaná. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama