Reklama

Reklama

Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon

  • Velká Británie Shaun the Sheep Movie: Farmageddon (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Blízké setkání třetího druhu s nejoblíbenějším ovčím stádem v Shaunově zbrusu novém filmovém dobrodružství. Podivná světla nad klidným městečkem Mossingham oznamují příchod záhadného návštěvníka ze vzdálené galaxie... zatím co na nedaleké farmě Mossy Bottom Ovečka Shaun nic netuší, protože má plné ruce práce s geniálními nápady, jak si vystřelit z farmáře a rozčílit Bitzera. Brzy však jedna rošťácká mimozemšťanka poblíž farmy havaruje. Shaun se rychle chopí nové příležitosti a vyráží na intergalatickou misi na záchranu malé návštěvnice před ďábelskou vládní organizací, která se jí snaží chytit a zneužít pro své nekalé cíle. Podaří se Shaunovi a jeho stádu odvrátit Farmageddon na farmě Mossy Bottom? Držte si klobouky, vydáváme se na vzrušující, dojemné sci-fi dobrodružství z Mossy Bottom Farm až do hlubokého vesmíru. Cesta tam vede skrz automyčku! (Bohemia MP)

(více)

Recenze (95)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jak píší ostatní - mnohem slabší, než jednička, ale všemi těmi odkazy na slavné sci-fi filmy a typickým britským (ovčím) humorem se podařilo dvojce vytáhnout hodnocení aspoň na nějaký smysluplný nadprůměr. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo $43,121,792▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Nie už tak účelovo trefné ako predošlí kinofilm ale z načrtnutého "UFO" námetu si čo to dokáže uchmatnúť a sparodovať, pobavilo. /60%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak dobře, Aardmane, budu dělat, že Pračlověk nikdyp nevznikl, protože druhý Shaunův film je zase super. Fantastická groteska plná nejrůznějších odkazů a legrace pro všechny - děti se baví a dospělí se baví jako děti (ověřeno, žádná fráze), humor není ani zdaleka jen o tom, že někdo křičí nebo sebou mlátí o zem, a roztomilý mimozemšťan si vás vážně získá. Kdyby už se pracovalo na dalším filmu, byl bych nejšťastnější. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Celovečeráky s ovečkou Shaun bych mohl hltat jak ovčí sýr. 'Ovečka Shaun: Farmageddon' je totiž skvělou feel-good podívanou plnou geniálních popkulturních narážek, inteligentního skečového humoru a vizuálních gagů, který umí jen studio Aardman. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci situačních gagů určitě slabší než předchůdce, ale hračičkové od Aardmanu zase trumfují tou bezbřehou radostí, s jakou tenhle modelínový fikční svět formují a s jakou divákům všech možných věkových kategorií předkládají další příběh. Každá scéna má nějakým způsobem vliv na budoucí zvrat či vtípek, které někdy přichází s opravdu velkou prodlevou (možná až na demolici obchoďáku, kdy jsem vypínal pozornost), a v ohromném tempu zvládají tvůrci sledovat hned tři skupinky postav, jejichž linie se nápaditě prolínají do tradičně akčního závěru (byť tentokrát není tak originální a dramatický jako minule). A co opět funguje naprosto dokonale a nerušivě, je šroubování všemožných kinematografických i jinak kulturně zaměřených odkazů do přímočarého děje - hned v prvních pěti minutách jsem si všiml minimálně pěti, které chytře předznamenávaly či doplňovaly odbočení ke sci-fi (např. autodílna H.G.Wellse coby autora Války světů mě okamžitě naladila na tu správnou notu). Nedá se svítit, na další celovečerní eskapády téhle sympatické party se budu zase těšit. 75% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hromada odkazů na osmdesátkové sci-fi je fajn, ale pořád je to tak dětinský film, že fungují jen jako drobné pomrknutí aby u toho rodiče s dětmi v kině neumřeli nudou. A přitom by udělali mnohem líp kdyby s nimi zůstali doma, a koukali se společně na Vetřelce. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun a "mimozemská invázia" vo mne vzbudzovala asi iné očakávania než to, čo som dostal. No a dostal som akúsi infantilnejšiu a chaotickejšiu verziu E.T. Snažil som sa po celý čas vnímať rôzne drobnosti pre dospelých, určite potešil autoservis H.G. Wheels. Lenže po tomto malom potešení na úvod som podobných fórikov dostal asi príliš málo na to, aby som dal štyri hviezdy. Film má ale rozhodne spád, stále sa niečo deje, len mám neodbytný pocit, že tvorcovia až príliš ostražito mysleli na detské publikum. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po svojom poslednom nemastnom neslanom filme sa Aardman vracajú na scénu s novým filmom "Shaun The Sheep: Farmageddon". A tentokrát všetko kvalitne klaplo a máme tu vynikajúci animák pre malých aj veľkých. Aardman a ich plastelínový stop motion štýl mi veľmi sedí a v tomto filme je využitý fantasticky. Film má podľa mňa skvelé tempo, originálny dizajn mimozemšťanov a srší humorom naľavo napravo. Veľká dávka vizuálneho a technického humoru, ktorý ma skoro vždy pobaví. Musím povedať, že scénka v obchoďáku je perfektná. Tá energia a demolovanie všetkého naokolo ma poriadne pobavila. Postavičky sa nezmenili a sú to presne tí istí hrdinovia, ktorých poznáme a pamätáme si ich. Či už z predošlého filmu, alebo seriálu. A vďaka tomu sme hneď priamo v akcii a dokážeme sa s týmito hrdinami baviť. A potom je tu aj zloduch filmu. Alebo je pre mňa aj ťažké povedať, či je reálne zloduchom. Myslím si, že jej dokážem celkom dobre porozumieť a ku koncu to uvidíme sami. Čo viac mám ešte k tomuto filmu povedať? Je vtipný, je energický, je nepredvídateľný, vyzerá dobre a nepotrebuje ani dialógy na to, aby nás dokázal všetkých pobaviť. Je to proste skvelé animované dobrodružstvo. Dobrodružstvo, ktoré je rozhodne hodné vášho času. Čeknite si ho a zoberte deti so sebou. Nemyslím si, že budete sklamaní. Hodnotenie: A ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Druhý Shaunův celovečerák kupodivu udržel laťku zábavnosti. Fantastická zápletka k tomu skvěle sedla a humoru pro malé i větší se z toho nadělalo opět hodně. Shaun je pro Aardmany už zajetou značkou, ale stejně to chce nápady, aby po tolika dílech seriálu ještě diváky mile překvapoval. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pane bože, tedy spíše svatý pastýři, co tohle mělo být? Tato animovaná sci-fi fraška završena obřím, vlastně ovčím patosem sice nabídla v prvních 15ti minutách pár krátkých míst, kde jsem se asi třikrát zasmál: u těch značek zákazů pro ovce, úvodního loga s ovcí u keyboardu a u sešlosti ovcí na louce s pár zdařilými gagy. Jinak mě ale styl humoru zběsilých setkání ovčího druhu minul velkým obloukem a pokud jsem se necítil trapně, zbývalo pořád dost infantilní nudy a nesmyslně ujeté akce. Paradoxem je, že těch pár hezkých odkazů na slavné sci-fi filmy potenciální cílovka v podobě nejmenších diváků neocení, takže si kladu trochu otázku, pro koho je snímek určen. Pro mě rozhodně nebyl, nebavil jsem se a nepostřehl ani případné poselství. Jinak proti dětské ani animované tvorbě obecně určitě vůbec nic nemám. [30%] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád ovečku Shaun, jak předchozí film, tak i seriál, ale tentokrát jsem se moc nebavil a nápad dát legendární ovečku do sci-fi příběhu na motivy ET, mi prostě nesedl. Je to opět krásné, propracované a mnohokrát nápadité, ale celé mi to přišlo trochu mimo a nebavil jsem se, jak jsem si představoval. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na film Ovečkou Shaun zcela nepolíben a byl nečekaně překvapený, jak moc jsme se bavil. A to nejen záplavou popkulturních (ovce obědvající na traverze jako slavná fotka zedníků na rozestavěné budově Empire State Building mi zůstane v hlavě ještě hodně dlouho) a hlavně sci-fi odkazů (od těch prvoplánově nejzřetelnějších jako Vesmírná odysea nebo ET mimozemšťan po mnohem nenápadnější narážky na Akta X či Příchozí; napočítal jsem jich na první dobrou přes dvacet, vidět to znovu, bude jich daleko víc, určitě jsem ledacos přehlédl), ale hlavně humorem: milým, nevtíravým a třeskutě vtipným. Škoda snad jen maličko dojáku, tolik povinného pro animáky: přestože "dojímavá scéna" trvá asi dvacet vteřin, bylo nutné do ní hned naroubovat melancholickou písničku, aby se to ještě podtrhlo? Dost to vyrušilo rytmus bláznivin, kterých je jinak Farmageddon ne plný, ale úplně přecpaný. Normálně mám nutkání (které si ve chvíli volna rozhodně splním) pustit si seriál nebo předchozí film Ovečky Shaun, což bych nečekal, že ve svým věku někdy řeknu. Ale rozhodně jo. Béé. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Farmageddonu jsem se nemohl ubránit okaté podobnosti se Strašpytlíkem, alespoň co se týká dějové linie s malým emzákem. Film nabízí nejednu humornou, nápaditou, ale i akční scénu, u které se člověk pobaví i napne, avšak primárně je to snímek cílený především na mladší publikum. Ve výsledku jde o mile natočený animovaný kousek na jedno zhlédnutí, který neohromí, ale ani neurazí. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ovečka Shaun je síce animovaná postavička a tento fakt ju približuje k detskému divákovi, jej príbehy sú však určite hodnotnou zábavou aj pre dospelých. V tomto filme je priblíženie k deťom príliš veľké a ja som sa už tak veľmi nebavil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Být to kratší tak o čtvrt hodiny a bez těch tří písniček, dám 5* bez rozmýšlení. Ale jinak je to akční jízda plná fórků na pozadí, které mne bavily snad nejvíc (třeba hledání popkulturních odkazů nebo parafrází na slavné filmy jako E. T., Moderní doba s Charlie Chaplinem, Blízká setkání třetího druhu, 2001 a mnohé další). Ale celkově jsem se často smál různým příjemně absurdním situacím a uteklo to jako voda, nenudilo (teda kromě těch písniček). Jen jsem tedy nepochopil, proč se to tak moc motá kolem jídla (hranolky, asi fish and chips, pizza, popcorn několikrát, opět pizza...). A jsem rád, že žena v černém nakonec dosáhla jistého zadostiučinění, protože od jisté chvíle mi jí bylo líto. Jen ten kombajn... ()

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Blízká setkání ovčího druhu. Farmageddon nedává moc příležitostí vydechnout si od smíchu. Popkulturní narážky srší zleva i zprava. Jednou je to sonický šroubovák z Doctora Who, jindy autoopravna H. G. Wheels nebo ovce imitující dolly zoom z Čelistí. Slovy klasika: Ooh yar yar. ()

Reklama

Reklama