Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Několik let cestuje Maciej (skvělý Jacek Braciak) se svou 17letou dcerou Wiktorií (Karolina Bruchnicka) po tenisových turnajích. Jejich život se skládá jen z cest od tréninku k zápasu a naopak. Dcera je pro Macieje, otce i trenéra v jednom, vším a on pro dceru zatím celým jejím světem. Maciej věří, že Wimbledon mají na dosah, až do chvíle, než se k nim připojí Igor (Bartłomiej Kowalski), slibný hezký mladý tenista, který začíná trénovat také pod vedením Macieje. Trenérova dcera je snímek plný diskrétního humoru, narážejícího na problematiku hledání vlastní identity. Otec dospívající dívky sní o tom, že se jeho dcera stane polskou tenisovou mistryní, ale dívka začne dělat vše pro to, aby sportu unikla. (3Kino Fest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že Lukasz Grzegorzek je zahajovací režisér, protože stejně jako dva roky zpátky otvíral jeho debut festival 3 Kino i jeho druhý film se stal letošním zahajovákem 3Kina. Jsem velice rád, že Lukasz si čte moje komentáře a poučil se z mé výtky, že do filmu neuměl dát odlehčený prvek. V Trenérově dceři, totiž nejeden dialog nebo scéna vedou k úsměvu na tváři. Kolega Rimsy tady napsal velmi dobrý komentář na který navážu, protože ja to tenisový prostředí nevnímal jako zhoubný vliv na rodinné či generační ztahy. Tohle celý bylo zakomponovaný v postavě otce, jeho vnitřní osamělosti a až nezdravé fixaci na vlastní dceru v ekteré hledal sebe, své ambice a především kompenzaci své osamělosti, to vše pak působilo jako rozbuška k mnoha emotivním momentům. Rozhodně však nemůžu říct, že by Maciej byl zlý, naopak pral se s tím vším jak jen mohl. Vnitřně silný film a zřetelný Lukaszův filmařský posun. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Grzegorzek zjevně rozumí tenisovému prostředí, ostatně sám neměl k dráze profi sportovce daleko. Přednáší tak pohled na klasický vztah náročného a výsledky posedlého otce a jeho dcery, která zde není zdaleka tak buřičská, jak je v podobných filmech zvykem. I jí však časem musí dojít, že takhle se nedá žít a že přehnaná péče o dceřinu kariéru odkrývá spíše otcovy vlastní nejistoty a problémy. Koláže se sportovními výjevy s na pozadí znějícím Paganinim pak příjemně ozvláštňují jinak minimalistický výkres titulních postav, střet generací, pohlaví a pohledů na svět. V důsledku podařené dílo o zhoubném vlivu profesionálního sportu na rodinné vztahy a život obecně. ()

Reklama

Galerie (26)

Reklama

Reklama