Reklama

Reklama

Le Jeu

Trailer 2
Francie, 2018, 90 min

Režie:

Fred Cavayé

Scénář:

Filippo Bologna (původní scénář), Paolo Costella (původní scénář) (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta přátel se rozhodne, že si společnou večeři zpestří tím, že každou došlou esemesku nahlas přečtou. Následky jsou nedozírné... (dogma97)

Recenze (37)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Odkdy má Francie za potřebí vytvářet remake jiného evropského filmu, v tomto případě z Itálie? Naprosto zbytečný film, ale pokud ho uvidíte jako první, tak věřím tomu, že budete spokojeni. Italský originál je na pět hvězd, tady bych to nejraději nehodnotil, ale jelikož jsem na to koukal na půl plynu, byl jsem překvapený, jak se některé scény Francie snažila vysloveně okopírovat. U Američanů bych to přijal, ale u Francouzů? ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Italům se podařilo vytvořit opravdu hodně povedený a lákavý scénář. Jak jinak si vysvětlit, že už více než deset zemí podle něj natočilo svoji verzi filmu a další to mají v plánu. Mezi nimi by měla být i jedna anglicky mluvená. Ani ve Francii nevymýšleli nic moc nového a téměř dokonale se drželi italské předlohy. A podle mě je to dobře, protože scénář je natolik kvalitní, že mě nepřestane bavit snad ani po zhlédnutí všech remaků. Ty stejné problémy, ty stejné charaktery, ten stejný šílený nápad. Jediný, co se mění, jsou jména postav, jídlo, které se večer podává, vtipy, které se vypráví a pár drobných kulturních odlišností. A to mě na tom baví asi nejvíc. Každopádně, francouzská verze se mi líbila, silné 4* ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem viděla Naprosté cizince (2016), tak mi tohle přišlo celkem nezajímavé a téměř stejné. Nicméně to pobaví. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zbytečný remake, ale posloužil k připomenutí a tak tentokrát odpuštěno. Italská verze byla dynamičtější, sympatičtější herci. Francouzská ale vyloženě zklamáním není, on námět je to výborný, a tak pokud nebudete mít na výběr, klidně sáhněte po tomto francouzském zpracování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Originál je špičkový a tak nemožno inak len porovnávať. A Francúzi tú kvalitu nedosiahli hlavne kvôli obsadeniu. Takmer každá postava je menej sympatická a horšie prevedená než u Talianov. Tí navyše v úvode nemali desať minúť bozkávačky pri dverách. Všetko je inak totožné a preto by som skôr odporučil radšej originál predabovať než točiť nový film. U nás sa už tohto námetu chytila Polnišová a spol. a idú robiť super originálny film „Známi neznámi“. To som fakt zvedavý či dokážu česko-slovenskí herci aspoň dobre kopírovať. Čo sa týka tejto francúzskej verzie – poteší len toho, kto nevidel pôvodnú taliansku, lebo ten námet je naozaj super. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Francouzské zpracování Naprostých cizinců mi sedlo, zásluhu na tom má přesvědčivý herecký ansámbl, moc se mi líbil.. Pravdou je, že já můžu dát svůj mobil na stůl kdykoli, kdekoli a nic se nestane.. Pohrávám si s myšlenkou, zda znám své přátele opravdu dobře nebo jen málo, kdo ví.. Navíc nevím, jestli bych byla natolik zvědavá, abych chtěla hrát takovouhle hru, nejspíš nee.. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Původní italskou verzi jsem neviděl, ale jako netflixovská náhrada je tohle docela fajne. Příjemná hodina a půl, rychle to odsýpá a tahle další variace na pravdu nebo fant v dospělé verzi, je někdy dost vyhrocená, někdy příjemně pohladí i rozesměje. 75% ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jak píše většina, je to zcela totožné s flmem Perfetti sconosciuti jen ve francouzštině. Tím, že se to opravdu nijak nelišilo a člověk věděl, co přijde, tak to byl o dost slabší zážitek. Na druhou stranu, srovnáme-li tento francouzský remake s italským originálem, jede si na stejné notě, narozdíl od amerických remaku francouzských originálu. Takže v závěru u toho i tak strávíte relativně příjemný večer, pokud jste to opravdu viděli dva roky od sebe a ne v jednom týdnu :D Stále ale remake doslova přes kopírák, proto nejde dát vyšší hodnocení. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pre toho, kto videl fantastický taliansky originál Perfetti sconosciuti, to bude asi len ničím výnimočné déjà vu vo francúzskom šate. Kto však originál nevidel (a ani jeden z remakov), tak bude rozhodne nadšený. Nič v zlom, ale takmer do bodky okopírovať celý film bez štipky vlastnej originality a nejakého aspoň čiastočného zásahu do scenára, to je fakt bieda. Navyše, keď to porovnám so španielskym remakom Perfectos desconocidos, tak táto francúzska verzia mi príde ešte o kus slabšia. Vôbec nemala taký temperament ako by si to zaslúžilo. Ani po hereckej stránke žiadna sláva... Každopádne, scenár je samozrejme skvelý, rovnako aj celá idea tohto filmu, o tom ani len nepolemizujem. Ale hodnotiť niečo ukradnuté, to asi nie je úplne ono... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Snímek Le Jeu jsem viděla asi před rokem a zaujal mě natolik, že jsem se začala pídit po původním italském filmu Naprostí cizinci, který Francouzi evidentně bez jakékoliv vlastní invence obšlehli. Kdyby tomu tak nebylo, určitě bych hodnotila lépe. Vždyť možností, jak tento výtečný námět rozvinout, případně nějak ozvláštnit, by se jistě našlo bezpočet. (65%) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže jsem se musel spokojit s francouzskou verzí. A jsem spokojený. Je to zábavné, má to dobré tempo, a i postavy mají dost do sebe. Líbilo se mi jakým způsobem to začne gradovat, a jak humorné situace střídají, ty méně úsměvné. Pointa je trefná a správně cynická. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem původní italský film, ale tahle francouzská verze mě velice bavila. Jak by mohl dopadnout večer s přáteli, kdybyste se pustili do nevinně vypadající zábavy, která může skončit tragicky. ()

ilonaho 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, ale těžko hodnotit doslovnou kopii v průběhu dvou let... Tak nějak proč? U Američanů už jsme si zvykli, ale proč i dva evropské... ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se jedná snad o zcela věrný remake italského filmu "Naprostí cizinci", nemohu dát plné hodnocení. U všech zúčastněných této večeře, (kteří "nemají co skrývat") se postupně odhalují jejich tajemství a lži... a právě v těchto odhaleních film nepřináší nic nového. Pořád to ale je neskutečná emocionální jízda a výborná konverzačka. Tato verze je jiná tím, jakou energii a výkony přináší francouzští herci, jinak je to prostě úplně to samé. Byla jsem však napjatá i přes to, že jsem věděla co všechno bude následovat, takže si tento remake určitě zaslouží vysoké hodnocení. Je možné, že ten kdo uvidí tuto verzi jako první bude stejně rozsekaný jako já, když jsem viděla tu italskou. Čili oba filmy jsou výborné, protože pracují se skvělým tématem, skvělým scénářem a se skvělými herci... ale pro mě - kdo dřív přišel, vyhrál. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Jasně, italskou předlohu jsem viděl, nepamatuju si z ní ani zbla, ale předpokládám, že to tam taky skončilo katastrofou, stejně jako by tahle “hra” skončila katastrofou vždycky a všude. Francouzská verze za mě zdařilá, uteklo to jako voda, kdybych s nimi mohl zakrojit ty sýry, tak přihodím i pátou. Česko-slovenskou verzi nevynechám, evidentně mě baví cizí neštěstí. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Byla jsem připravená tomu napálit pětihvězdu, ale po přečtění komentářů jsem zjistila, že to je remake, navíc s téměř totožným scénářem, a to mi sebralo vítr z plachet. Samo o sobě je to fakt dobrý film, ale s tímhle vědomím se mi z nějakého důvodu příčí dát plné hodnocení. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Remake jen s velmi malou odlišností od původního o dva roky staršího snímku Naprostí cizinci, který byl sám o sobě skvělý. Film je opět kvalitním zpracováním a docela jsem si ho užil, ačkoliv vědět předem, o co jde, tak se na něj nejspíš nepodívám. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Dobré ... ale nechápu, proč to musí každá země z Evropy natočit ... stačí snad jednou ne ... dyť je to pořád to samé ... zbytečné .. ()

Reklama

Reklama