Reklama

Reklama

Znovu a lépe

Trailer 1

Geniální student fyziky Stillman miluje svou dívku Debbie a je předurčen pro velké věci. Po roce známosti mu Debbie zčistajasna oznámí, že se s ním rozchází. Stillman se ale nevzdává. Udělá to, co by udělal každý génius se zlomeným srdcem. Se svým nejlepším přítelem Evanem přemýšlejí o tom, co  mohlo rozchod způsobit, kdy se to mohlo stát. Uprostřed toho všeho vymyslí jak zkonstruovat stroj času, který mu poskytne druhou šanci v lásce. Je jenom nutné dostat se v čase přesně do onoho kritického okamžiku... (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (38)

MMR 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš chaotické a nesjednocené. Některé pasáže mi motaly hlavu a byly tam navíc. Ani toho vtipu se zde moc nenašlo. Velice průměrný film a cestování v čase. Nenaplněný potenciál je zde velice zřejmý. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na tuhle pakárnu těšil, když jsem ulítlej na filmy s cestováním časem, ale tohle mě bohužel nijak zvlášť nezaujalo. Trochu divně pojaté a už po chvilce sledování to bylo jakové na jedno brdo a né příliš zajimavé. Příklad nevyužitého potenciálu. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

A morální ponaučení tohohle filmu je, že mít naprostou kontrolu nad životem vaší milované je zcela v pořádku... a dokonce i potom, co se ona milovaná dozví, že několik let byla totálně uvězněná v představách svého geniálního psychopatického boyfrienda o šťastném partnerském životě, ale hlavně i jejích vlastních snech a ambicích!!! Asa Butterfield je děsně roztomilej a všechno, ale tohle by přece neprošlo nikomu! Šilenost!!! A kdyby to skončilo tak o 5 minut dřív, mohlo to být i docela dobrý:( ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý kam sa posunie Sophie Turner, ktorá si veľmi solídne rozbehla kariéru v mega úspešnom seriály Hra o tróny. A musím uznať, že to s ňou vyzerá veľmi dobre... zatiaľ. Je to typ herečky, ktorá dokáže uhranúť a stiahnuť na seba celú pozornosť diváka. No škoda, že nemá šťastnú ruku pri výbere filmov. Námet výborný, ale nakoniec z toho vyšla len nejaká časopriestorová hatlanina, ktorá nedávala ani hlavu ani pätu. A chcelo to aj niečo viac o tom vynáleze, aspoň principiálne, aby si film užili aj náročnejší scifi diváci. Avšak samozrejme nič z toho... ešte šťastie, že tu hrala tá Sophie Turner. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepříliš umně podané a koncepčně zbytečně roztahané. Ano, znělo to dobře - citově rozpolcený mladý génius Ass Butterfield, jenž sestrojí stroj času, aby zabránil rozchodu se svojí životní láskou, časové smyčky a paradoxy a komické situace s komickým nej kamarádem Skylerem Gisondem, špetka romantiky i scifi, případně kozy Sophie Turner pro divácké obveselení. Cestování časem je střídmě a vesměs nudně podané a každá pasáž je natahovanější než harmonika. Není divu, film vychází z předělávky kraťasu stejného režiséra, byl by zázrak, kdyby se Andrew Bowler ukázal ve světle scenáristického génia a dokázal dopsat do stopáže 104 minut tak chytlavé pasáže, aby divák postupně nezhynul od nudy. A že je to postupem času přebujele dlouhé, je citelně znát už po nějaké době. Herecké obsazení nepředvádí nic mimořádného. Roboticky disponovaný Butterfield vůbec nejde do páru se Sophií Turner, šaškující kámoš Gisondo po nějaké době vyhází svoji vtipnost, kterou možná ani neměl, jen šlo o to ukrátit jeho nesmyslným frisbee výstupem a problémem s řídnoucí kšticí minuty z nekonečného příběhu. Předkládaný materiál vystačí tak na půl hodiny, po třičtvrtěhodině jsem byl pln pocitu, že film už nemá co nabídnout, navíc v naprosté většině nebylo postaráno o divácký komfort, tedy patřičně zabavit diváka a nabudit jeho zvědavost, jak to bude s osudem hrdiny dál, stejně tak žádný z úseků nepřevýšil režijní průměr. Avizované drama by se i hodilo, jen jsem jaksi na něj po celou dobu nenarazil. Výsledek je tedy zhola průměrný. A kozy nikde. 5/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Sophie super, nicméně Asa se tam vůbec nehodí. Vlastně se tam chlapské osazenstvo nehodí vůbec. Jsou nejen vizuálně mladší než účinkující ženy, ale celkově nejsou ani sympatičtí. Příběh je víceméně super, nicméně na mě až moc pubertální provedení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Time Freak" v zásade skoro funguje ako jednoduchý film, no začína sa miestami zbytočne zamotávať do svojich vlastných nápadov a najmä mám pocit, že trvá zbytočne dlho. Mal som pocit asi 2x, že film už bude končiť, no reálne potom pokračoval ďalej s ďalšími dejovými líniami. Možno v reále pridali pár veci, a pôsobí vďaka nim koniec možno trošku silnejšie, no na druhú stranu mám pocit, že sme to úplne nepotrebovali. Okrem toho ani neviem či sme sa na konci niečo reálne naučili. Osobne ak môžem dať odporúčanie, tak viac som odniesol z filmu "When We First Met". Lepšie tam rozobrali príbeh, nezamotali sme sa v tom a sledovalo sa to jednoducho. Tu sme miestami vracali niektoré momentky, kde už miestami som mal pocit, že to tvorcovia preháňajú. Herecké výkony sú funkčné, no keby mám niekoho pochváliť, tak asi Sophie Turner. Som rád, že tentokrát som ju videl v lepšom filme ako naposledy. Zasluhuje si to. Vizuálne je film okey, no nemá nič zaujímavé v tomto smere, čo by stálo výrazne za zmienku. Čo viac ešte dodať? Podľa mňa dobrý koncept, ktorý sa ale ku koncu strašne skomplikuje. Výsledne je to film na jedno pozretie. Komédia je pre mňa trošku nedotiahnutá, dráma je v pohode a aj romantické časti filmu. Ak vám to stačí, tak s tým budete v pohode. Zvážte si sami. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedným z mála pozitív tohto filmu bolo poznanie, že Sansa Stark nevie spievať. A ani nejako pozoruhodne hrať. Nebyť spomínanej roly, kde tiež nemusí podávať nejaké extra herecké výkony, asi by sme sa o nej nikdy nedozvedeli. Film som si pozrel kvôli zaujímavému námetu cestovania v čase, ale nakoniec z toho bol veľký prd. Zamilovanému párku tu neuveríte takmer nič, žiadna chémia a hlavne ten herec vyzerá od Sansy podstatne mladšie. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Krásná Sophie ve špatném romantickém filmu, nápad nebyl špatný ale provedení ano, chlapec se k ní nehodil a stroj času byl zlý, škoda dalšího filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na mě tady těch časových skoků bylo moc. Na jednoduchou premisu, kdy chce hlavní hrdina pomocí stroje času dosáhnout harmonického vztahu s dívkou svých snů, nabalili tvůrci hromadu balastu, ze kterého jde hlava kolem. A nevyšlo ani obsazení. Nic proti Butterfieldovi nebo Sophii Turner, ale dohromady jim to vůbec neklape a to především proto, že on vypadá jako kluk ze základky a ona jako dospělá ženská. Spíš bída. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dokud se to nese na vlně komedie, je to vtipné, je to milé a Sophie Turner je super, i když ta chemie tu zrovna moc nefunguje. Jakmile se to překlopí do roviny dramatické, tak už to skřípe dost, milá naivita se překlopí v absurditu a filmu rychle dochází dech. Samotné finále ale nakonec docela fajn. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Na celém filmu mě zaujal pouze 21letý Angličan Asa Butterfield (zamilovaný Stillman) a 22letý Skyler Gisondo (Stillmanův kámoš Evan). Není to málo? ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Myšlienka a pointa neboli na zahodenie, lenže ten príbeh bol jednoducho absolútne priemerný. Stále dokola len a len to isté, občas nejaká úsmevná scénka, ale inak žiadne poriadne zlomy v deji. A čo ma veľmi prekvapilo, na to aký to malo potenciál (v podstate ako všetky filmy o cestovaní časom), to bolo dosť priamočiare. Inak, viete čo by bolo skvelé? (Pozor, nasleduje Spoiler) Keby sa v závere ukázalo, že Debbie po celý čas o stroji času vedela a využívala ho na obdobné účely ako Stillman a manipulovala s minulosťou. To by bolo vyvrcholenie! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je to jako Osudový dotek, až na to, že to je zbytečná romantická sračka. Hlavní hrdina je tak trošku čůrák a snaží se zalátat všechno, co posral, pomocí stroje času. Občas je to sice zábava, ale většinu času jenom mlácení prázdné slámy bez kouska emocí nebo napětí. 45% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Podobné nápady na filmy mám rád, ale podobné téma nedávno na Netflixu vyšel When We First Met a ten fungoval o něco líp. I když je i tady obsazení fajn, tak největší problém tohohle je hlavní dvojice, která k sobě vůbec nesedí. Sophie Turner už vyrostla v krásnou ženskou, kdežto Asa Butterfield pořád působí jako teenager (i proto mu sedí role v Sex Education) a dohromady mi k sobě vůbec nepasovali. Jinak to bylo v pohodě na vyplnění deštivého odpoledne. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Otázka je, či tu jeho teóriu len blbo preložili do dabingu alebo si to celé len vymysleli. Ak je to tá druhá možnosť, tak je to celé napiču. Ďalšia vec, kastingový režisér fúkal riadne piko, lebo táto dvojica sa k sebe absolútne nehodí. A dej filmu? Nehľadajte dokonalosť vo vzťahu, neexistuje. Ale to bežní ľudia vedia aj bez toho, či? 1 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já jsem přesvědčen, že každý z nás diváků je rád, když je svědkem nějaké originální podívané, čehož jsou si samozřejmě ale vědomi i sami tvůrci, a tak se mnoho z nich snaží o co nejnápaditější a netuctové scénáře, jenže bohužel ne vždy se to povede, respektive, vlastně ono se to povede popravdě jen málokdy. A přesně to je i případ tohoto snímku, kdy se filmaři rozhodli klasický romantický příběh oživit sci-fi zápletkou, což by ještě tak možná nebylo úplně to nejhorší, daleko horší totiž je, že se pustili rovnou na ten nejtenčí možný led, a to cestování v čase. Na tomto tématu si totiž vylámalo zuby drtivá většina filmů, v nichž se ale alespoň snažili ještě o nějakou tu smysluplnost, zde se ovšem tvůrci na nějaké nesrovnalosti absolutně vykašlali, z čehož pak ale nemohlo vzniknout nic jiného, než totální paskvil, nad kterým musí kroutit hlavou i ten nejflegmatičtější divák, s tolerancí až na střechu. Ano, vím, v první řadě bych měl Time Freak vnímat především jako romantický filmeček, ale i tento žánr má své hranice, co se logiky týče, a ty zde byly vážně nekompromisně zbořeny. Co je ovšem ještě nejhorší, že i když se odkloním od oné dějové nesmyslnosti, tak i přesto se pořád nejedná o vůbec dobrý film, jelikož v něm nefunguje ani nic jiného. Především mě tedy zklamali ústřední postavy, kdy hlavně ústřední pár byl prakticky po celou dobu zralý na přesdržku, prostě nesympatický a nevýrazný páreček, jejichž vztahu se opravdu nedalo fandit, a bohužel k těmto pocitům navíc pak přispěli i jejich herečtí představitelé, kdy tedy ještě můj oblíbenec Asa Butterfield tak nějak ušel, ale Sophie Turner je mdlá tuctovka, kvůli které bych se ani neožral, natož abych kvůli ní cestoval v čase. V tomto ohledu to tak alespoň částečně zachraňuje Skyler Gisondo, který sem tam prohodí vtipnou hlášku, ale jinak týpek je to také tedy docela divný. Dalším ze zásadních problému tohoto snímku je naprostá nefunkčnost emocí, což v romantickém filmu je docela průser, dále Time Freak nedisponuje ani nějakým osobitějším stylem, atmosférou, v podstatě nemá ani spád, jen se tam po celou dobu prostě kupí ty zmiňované zoufalé nesmysli, které pak vygradují v úplném závěru, kdy jsem už jen nahlas konstatoval: ,,To si děláte prdel?,, , a o hodnocení jsem měl v tu chvíli definitivně jasno. Mě se tato sci-fi romantika zkrátka vůbec nelíbila, absolutně to v žádném z ohledů nefungovalo, a tomuto paskvilu prostě doporučuji se vážně velkým obloukem vyhnout. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela v pohodě jednohubka s cestováním v čase. Navíc cestovala jen mysl, nikde nebyly časové paradoxy (kromě konce), prostě žánr, který mi sedí, i když z toho šlo vytěžit o dost víc...70% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Čakal som že to bude niečo podobné ako výborné Welcome to Yesterday no opak je pravdou. Vtipu strašne málo, začiatok nudný a človek sa v tom strácal a postavy sa mi k sebe teda veľmi nehodili. Slabý priemer ktorý zabil potenciál. ()

Reklama

Reklama