Reklama

Reklama

All or Nothing: Manchester City

(seriál)
  • Velká Británie All or Nothing: Manchester City
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

V tomto průkopnickém dokumentárním seriálu sledujte cestu Manchesteru City ve vítězné rekordní sezóně 17-18 v anglické Premier League. Získejte exkluzivní pohled na jeden z nejlepších světových sportovních klubů, včetně dosud neodvysílaných záběrů s legendárním trenérem Pepem Guardiolou, a ponořte se do života hráčů i na hřišti. (Indy21)

(více)

Recenze (15)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Největší výtkou je, že se ani náznakem nezabrušuje do kontroverzních témat kolem Citizens. Jakoby dohoda byla jasná. Ano, pustíme štáb tam, kam nikdo nikdy neměl přístup, ale výměnou bude, že se nebude vyptávat a dotýkat témat, která by nám byla proti srsti. Čili řešení finančního fair-play, pohled do zákulisí tradičního klubu uměle vyhnaného petrodolary, které však nepřinesly kýžené ovoce (v době vzniku dva tituly, jeden FA Cup a několik trofejí druhé kategorie za dekádu, to není adekvátní kvalitě a financím do týmu vložených), nic takového tu není. Vůbec se neřeší aspekty, jak se změnil tým v očích ostatních klubů, jaké to je hrát v týmu, kde se sestava lepí nakupováním nadražených hotových hráčů spíše než koncepcí, jaké to je hrát pod Guardiolou, jehož sázka na pohlednou hru přináší ovoce v dlouhodobých soutěžích, ale ne ve vyřazovacích bojích, kde je třeba to někdy taky prostě "ukopat", jaké to je motivovat kádr superhvězd bezmála ze dne na den ze soubojů v Lize mistrů na utkání s třetiligovým týmem, jak uřídit tým takových individualit, kde každý chce být na výslunní apod. Nic takového tu není. Celkově působí optika "pokřiveně", vůči City poklonkově a v důsledku nevěrohodně. Zcela tu pak chybí přesah, který se podařilo dostat do obdobně koncipovaných sérií o Sunderlandu či Dortmundu. Přesto všechno je nepopiratelné, že čistě jako "nekonfliktní záznam úspěšné sezóny a letmý pohled do zákulisí chodu velkoklubu" to je strhující a fantasticky podané. Má to nejeden silný moment a když je nejhůře, tak vášnivé Pepovo křepčení utáhne i slabší momenty. Čili máte-li slabost pro Manchester City (či vás škodolibě těší aktuální zašlapání United), Pepu, De Bruyneho, Companyho či Premier League, tak není důvod se nepodívat. Máte-li ambice se dozvědět i něco mimo naaranžovanou produktovou "Man City" brožurku, tak zde nepochodíte. PS: Psáno pohledem fanouška Spurs, které Amazon pro novou sérii All or Nothing sleduje v aktuální "koronavirové" sezóně 2019/2020. A tam se PR brožurka asi čekat nedá. Zkažená sezóna, nástup Josého, zranění kompletního útoku, ještě výraznější rozkmotření fanoušků s už tak nenáviděným Levym, dopady nového stadionu na přestupy... Pokud i z toho dokáží udělat PR agitku, tak všechna čest producentům. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Byl jsem v pokušení, jakožto fan United, tedy toho lepšího klubu z Manchesteru (shut up :-), mrsknout tenhle dokumentární seriál do odpadu!, ale jelikož nejsem cunt, tak musím zcela objektivně uznat, že se to těm bleděmodrým hlučným sousedům (zasvěcení vědí) fuckt povedlo. Samozřejmě to není materiál pro diváky ČT Art, ale fotbaloví fanoušci (nebo prostě lidi, co mají rádi sport) to určitě docení, pohled za oponu celého tohohle spektáklu. A já si můžu jen povzdechnout a dál ManCity závidět nejlepšího manažera na světě (Guardiola) a taky ten fakt, že jim fandí Liam a Noel Gallagherovi. A taky si představit, jak by tenhle seriál vypadal v podání ManUnited v té legendární sezóně 1998/99, protože fuck off City. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Zpocatku velezajimavy nahled do kabiny profesionalniho tymu, postupem casu ale stale vic stereotypni a znacne sterilni PR video. Prospelo by tomu zkraceni tak na 3-4 dily. Ovsem ukazuje to jaky je Guardiola genius a jeho hraci o to vic, protoze rozumet jeho taktickym pokynum by evidentne bylo, i vinou Pepovy sverazne anglictiny, nad sily bezneho smrtelnika. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Dokonale p(r)odaný dokument o sezóně 2017/2018 fotbalového klubu Manchester City. Zrežírované tak bravurně a chytlavě až to není fér vůči ostatním dokumentům. Fotbalovým fanouškem moc nejsem, o anglické lize mám jen pasivní znalost, ale pohled do zákulisí byl tak poutavý, až se mi tomu stále nechce věřit jak rychle jsem to celé zhltl. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Více než splněný sen fanoušků sportu, kdy nás obraz i zvuk přenese do zákulisí jednoho z nejlepších týmů na světě a ukáže, jak funguje fotbalová kabina. V hlavní roli samozřejmě Pep Guardiola, jehož proslovy budete hltat jak sádlo se škvarkama, ale téměř každý hráč tam má nějaký svůj mini příběh. Ačkoliv fandím United, nelze než smeknout pomyslný klobouk. Sympatie si tahle partička vysloužila úplně hravě. Hudba, režie, dramaturgie i "herecké výkony" na fenomenální úrovni. Všechny díly jsou v naprosto špičkové kondici. Určitě jen houšť takových projektů !!! O kvalitě svědčí i to, že vždycky začal koukat každý, kdo šel kolem :) ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Vybornej dokumentofotbaloserial. Pep je jeste silenejsi a zaroven to vypada i genialnejsi obdoba naseho France Straky:-D Spousta emoci pri zranenich hracu, spousta smutku, kdyz Rahym dvakrat netrefi prazdnou, ale hlavne spousta radostiiii. Fakt parada. Jen jak tu nekdo pise, kdyby to bylo o sezone 98/99 a jistych jeste hlucnejsich sousedech, uzil bych si to asi vic. Ale nastesti mame The Class of 92. ()

jiriks 

všechny recenze uživatele

Supr pohled do nitra fotbalového klubu po celou sezónu 2017/2018. Pepa obdivuju za jeho manažerský styl, který si drží již v několikátém klubu, některé hráče mám moc rád, ale bohužel jsem fanda Man United, tudíž na pět hvězd to není :D ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to tak moc jak Sunderland 'til I die, ale pořád je to obrovská pecka. Náhled do jednoho z nejbohatších klubů na světě. Z netflixu padá jeden dokument lepší než druhý. Jsem fanoušek United, Guardiolovy motivační proslovy mě moc neberou, každopádně poskládal skvělý tým. Řemeslnému zpracování nejde nic vytknout. ()

kendees 

všechny recenze uživatele

Kvalitně zpracována neuvěřitelná sezóna Manchesteru City, ve které doslova zničili Premier League a překonali téměř všechny její historické rekordy. Díky pohledům do zákulisí si člověk uvědomí, kolik lidí za celým úspěchem stojí. Není to jen zásluha hráčů a manažera, kteří sklízí největší obdiv. Lékařský tým má o zábavu po každém zápase postaráno, pradleny jsou v maximální permanenci i během Vánoc, kuchaři vyvařují o sto šest a kitman, krom toho, že suší kopačky, je největším bavičem kabiny. Guardiolovy proslovy, hlášky a gesta jsou pilířem každého dílu. I přes své vtípky a mnohdy dost kamarádský přístup k hráčům, má uvnitř týmu obrovský respekt. Perfektní jsou také občasná nahlédnutí do vyjednávání přestupů, strategie klubu, prodlužování smluv a osobních životů fotbalistů – konverzace mezi Kompanym a jeho tchánem Paulem, coby fanouškem Manchesteru United, byla pro mě osobně jedna z nejvtipnějších pasáží celé série. Manchester City se během uplynulé dekády změnil k nepoznání. Arabský majitel nalil do klubu obrovské peníze. Ty ale nebyly investovány jen do přestupových částek za hráče a jejich platy, jak se možná může zvenčí zdát. Zázemí, akademie, personál, vše se nejen rozšířilo, ale také několikanásobně zkvalitnilo za velmi krátký časový úsek. Klubová téměř stoletá historie není nic moc, takže je jasné, že její nejúspěšnější kapitola se začíná psát až teď. Pro fanouška Premier League a diváka sezóny 17/18 naprostá nutnost. „We are tired.“ – „Fuck you!“ ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Já jakožto vyloženě cílová skupina nemohu tomuto seriálu nic vytknout. Naprosto jsem se těšil na každý díl, hltal každou minutu, každý Pepeho proslov či krásný záběr ze hřiště. Práci Guardioly obdivuji asi nejvíce ze všech trenérů. Jeho koukatelný fotbal a zároveň velice úspěšný, mě ohromně baví. Mohl bych v superlativech pokračovat, ale bylo by to asi zbytečné. Jsem moc rád, že takovýto dokument vznikl a doufám, že není poslední. Dávám jasných 5 hvězd. ()

oSiSko 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť ako lepšie sa to dalo spracovať. Úžasný náhlad do práce najlepšieho trénera v histórii futbalu. ()

StaryJano 

všechny recenze uživatele

Emočně vyprázdněné stejně jako naděje soupeřů City zastavit jejich dominanci. Guardiolův komediální potenciál je nicméně tak obrovský, že to nevadí. Prostě si představte THE OFFICE, akorát místo s Michaelem Scottem s nejlepším fotbalovým trenérem součastnosti. ()

Reklama

Reklama