Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Stavros je velmi neobyčejné dítě. Ačkoliv si hraje s ostatními chlapci na schovávanou a prohání se za mičudou v aténských parcích, ve svých fantaziích si upravuje staré řecké mýty podle sebe. Minotaurus tak roztrhá Thesea a bojovníci ukrytí v Trojském koni se nakonec přidají ke svým protivníkům. Rodiče ani nejlepší řečtí pediatři si nevědí rady a doufají, že z toho Stavros jednou vyroste. Až stará věštkyně odhalí z kávové sedliny tajemství Jižního větru...

Komedie řeckého režiséra tureckého původu Tassosa Boulmetise sleduje na pozadí bouřlivých politických změn sedmdesátých a raných osmdesátých let osudy příslušníka nastupující nové řecké umělecké vlny. (dopitak)

(více)

Recenze (1)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Taková časosběrná lahůdka pro příznivce řecké politické historie. Začátek míří směrem Forresta Gumpa, pak jsme spíš ve Francii v době studentských stávek (pořád jsme v Aténách) anebo na divadelním zkoušení Tomanovy Lesní panny s Kendym a Štěpánkem. Konec je krásně natočený a navyšuje hodnocení, což se ostatně dá říct i o postavě starého fotografa a jeho světa. Vtípek s kufrem je fajn. Yiannis Niarros jako Stavros moc sympatický, dvě krásné femme fatale Melissanthi Mahut a Chara Mata Giannatou (ta odhodí šat). ()

Reklama

Reklama