Reklama

Reklama

Mo dao zu shi

(seriál)
  • Čína 魔道祖师 (více)
Trailer 1

Série(3) / Epizody(35)

Wei Wuxian, zakladatel démonického umění a démonické sekty, byl nenáviděn za chaos, který do světa přinesl. Až spojení nejmocnějších klanů a zrada jeho nejoblíbenějšího shidi přinesly jeho smrt. O mnoho let později je vyvolán šílencem, který po něm chce splnit přání. Wei Wuxian skončí uvězněný v těle tohoto blázna a setkává se s Lan Wangjim, svým úhlavním nepřítelem, a vzpomíná na jejich společnou historii. Seriál vypráví příběh o Wei Wuxianovi, který se stal zakladatelem démonického umění. (Sirenie)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (5)

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Na tohle anime jsem měl políčeno již od prvních zveřejněných ukázek. Bohužel jsem se mohl těšit jen z nich, protože titulky byly v nedohlednu. Nedávno jsem se ale nenadálým řízením osudu k tématice Velmistra démonické kultivace dostal přes doramu a čekání na další díl jsem si zkrátil mimo jiné zhlédnutím právě tohoto anime. A musím říct jedno. Jen více podobných počinů. Příběh, kresba, postavy i hudba vytvořily celek, který potěší nejednoho fanouška knižní předlohy (a nejen jeho). Je jen škoda, že se první série stihla zabývat jen kratší částí celého příběhu, pokud to tak půjde dále, mám strach, že blížící se druhá řada přinese více smutných scén – 4* (8/10) ()

Milasek773 

všechny recenze uživatele

Tato donghua je moje naprostá srdcovka. Nechybí jí naprosto vůbec nic. Je zde akce, napětí,  šťastné scény, smutné scény... Také nechybí nádherná animace a skvělá hudba. Kdybych si měla vybrat mezi tím, že do konce života můžu sledovat cokoliv kromě MDZS, nebo jenom MDZS a nic jiného, vyberu si 2. možnost. Doporučuji všem. 5* ()

Reklama

Naisa 

všechny recenze uživatele

Tak konečně po dlouhé době anime s velkým A, které mě dokázalo zaujmout. A ač je to anime, které vzniklo v čínské produkci, tak si jistě zaslouží velkou pozornost. Co může přitáhnout je kresba, která je na opravdu kvalitní úrovni. Všechny postavy jsou velmi dobře prokresleny, stejně jako prostředí staré Číny, kde se děj odehrává. Animace je krásná, pohyby jsou hladké a téměř hypnotizující. Postavy jsou jedinečné, lidské a soucitné. Za zmínku, stojí i hudba, která byla pro opening a ending tohoto anime speciálně vytvořena. Za zmínku ale stojí i hudba během epizod, která je naprosto dokonalá. Také je tu zápletka, která se točí hlavně kolem dvou hlavních postav. Wei Wuxian a Lan Zhan (Lan Wangji), nepřátelé, nebo milenci? Příběhové anime se smutným příběhem, kde se tito dva míjejí, aby se znovu po letech setkali a možná konečně zjistili, že patří k sobě? Lan Zhan to ví, ale co nato Wei Wuxian, dojde mu to? Ano, ač se to nezdá je toto anime s yaoi motivem. V Číně způsobilo vysílání bezmála šílenství, stejně tak jako stejnojmenná novela a chystané dorama. Tak si říkám, kam se hrabou jiná anime s podobnou tématikou. Myslela jsem, že Yuuri on Ice! je moje srdcovka, ale pak přijde něco takového a já prostě nemám slov. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Zabudnutý klenot, tak by som hodnotil Mo Dao Zu Shi. Tento klenot je vlastne podľa všetkého ONA, ehm nie akože žena, ale znamená to typ releasu a v tomto prípade je význam toho veľmi jednoduchý je to okamžite releasnuté dielo na internet bez toho, aby to bolo v TV na DVD atď (môže sa to, ale na týchto médiách objaviť potom). Najväčší problém Mo Dao Zu Shi vidím v absolútnej začiatočnom chaose, keď o postavách viete veľmi málo a mne (nehovorím aj Vám) sa normálne jednotlivé postavy podobali medzi sebou až príliš výzorom. Po preklenutí prvých dielov, som zistil, že Mo Dao Zu Shi je absolútnym zabudnutým klenotom z pomedzi anime. Charaktery sú neuveriteľne premyslené a rozprávanie príbehu čo sa na začiatku zdá nelogické a chaotické nakoniec je hlavnou devízou tohto výborného počinu. Čo nesmiem zabudnúť je grafická stránka tá je aj v konkurencii dnešných anime naozaj na jednej z najlepších úrovní aké sa dajú vidieť. Mo Dao Zu Shi nie je o nejakých veľkých súbojoch, toto anime je o daných charakteroch a o ich minulosti a možnej budúcnosti a s tým som naozaj veľmi spokojný. ()

Petra321 

všechny recenze uživatele

Na začiatok poviem, že môj názor nie je príliš objektívny, keďže som takmer všetko porovnávala so seriálom The untamed a knižnou predlohou, ktorú mám prečítanú rovnako ako aj manhwu. Neviem čím to je, no seriálové spracovanie sa mi páčilo omnoho viac, hoci v ňom neboli zobrazené niektoré scény, ktoré sme naopak mohli vidieť tu. Napríklad Wei Yinga zviazaného Lan Zhaovou stuhou. Animácia bola naozaj úžasná a na obrazovku sa pozeralo viac ako dobre, rovnako ako aj na celkové dianie. Pre mňa bol však problém, že príbeh poznám naspamäť, a kým som napäto čakala na tie najlepšie scény, príliš ma nezaujímali tie menej zaujímavé. Možno som mala ešte pár mesiacov počkať a až potom sa pustiť do animovaného spracovania, no nemohla som si pomôcť. Príbeh je naozaj skvelý a keby som nenadrdovala The untamed, určite by som dala plný počet. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (13)

  • Wei Wuxian byl považován za mistra šesti umění: rituálů, hudby, lukostřelby, vozatajství, gramotnosti (vzdělanost) a počítání s čísly (matematika). (Vilkis)
  • Wei Wuxian zbožňuje extrémně pikantní jídla. I když kuchyně Yunmeng klanu byla typicky kořeněná, dokonce ani jeho bratr Jiang Cheng (Wanyin) nemohl tolerovat použití takového množství. Často mu to vařila jeho sestra Jiang Yanli. (Vilkis)
  • Většina příběhu je řešena formou flashbecků. (Naisa)

Reklama

Reklama