Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (584)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi váhám, jak Princeznu zakletou v čase ohodnotit. Na jednu stranu na můj vkus až příliš současné, s občas nedotaženým scénářem a viditelným dabingem, na druhou stranu svěží, solidně udělané a od jiných pohádek odlišné (a ano, dělali to se srdcem). Nápad časové smyčky je sice nepůvodní, mě se však zřejmě ještě dlouho neokouká. Příjemně cynická a chladná princezna, zajímavá alchynistka, trochu dřevěný, přestože pochopitelný princ. Možná se v budoucnu podívám ještě jednou a jsem zvědavý na dvojku. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborně, ono to jde i na český způsob, přitom to neztrácí nádech tuzemské pohádky. Petr Kubík jednoduše udělal velký krok stranou, když se postavil do řady, v níž stáli tvůrci novodobých, českých pohádek, a šel po vlastní cestě, ano, přizpůsobuje se současnosti, každopádně se dostal hodně daleko, snad také cestou zakopal Zdendu Troškovic minimálně sto metrů někam pod zem. Pro mě opravdu povedené, možná až na toho Elvise v jinak skvělém soundtracku, velice dobrá atmosféra, herectví i režie a do poslední chvíle se vyvíjející příběh, sice ne zcela originální, ale jakákoli převzatá inspirace, je-li vůbec potřeba něco takového zde hledat, nakonec tvoří zajímavý příběh, který dostává v průběhu hned několik různých podob a při své délce nikterak nenudí. [Kino Citadela] ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Ze začátku docela nejisté, ale postupně čím dál lepší. Sice bych pár věcí ještě doladil (holt Hvězdný prach to není), ale jinak fantastická pohádka, která umí pracovat s hudbou - naposledy to dovedl Lotrando a Zubejda. Hudba fakt velkolepá. Dále bych pochválil herecké výkony a scénář, který dává smysl, dialogy jsou vtipně sakrastické. S vyšším rozpočtem, preciznější režií to mohla být úplná bomba. Takhle je to sice jen malá bombička, ale já jsem za ní nesmírně rád, proto přimhouřím oko, ucho i pusu a dám za plný počet. :-) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Na mě až moc fantasy. Ze začátku mi to připadalo jako 50x a stále poprvé. Potom se to překlopilo do Zaklínače. Vážně nevím, co z toho. Naprostý mišmaš. Navíc princ ani princezna nejsou charismatičtí a hezcí už vůbec ne. Kdyby se to odehrávalo na nějaké vesnici, tak by to možná ještě šlo, ale takhle mi to tam vůbec nesedělo. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Několikrát to má fakt zajímavě nakročeno: láska zlomí kletbu, ale musí být lesbická, láska nefunguje, hrubý násilí funguje, atd. ale pak se to stočí k milionkrát viděnýmu standardu. Aspoň, že na závěr si vědec fofrem smolí odbornou studii, aby mu to někdo z cechu náhodou neukrad, to bylo velmi dobře odpozorovaný. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • „Chtěli jsme udělat pohádku, která se bude opírat o tradiční české pohádky, ale zároveň bude jiná. Proto diváci uvidí prvky, které známe spíše ze zahraničních fantasy příběhů. Zářící runu na ruce princezny nebo magii při střetu čarodějnice s alchymisty. Samozřejmě nechybí ani vtipné scény, ale prioritou je pro nás kvalitní příběh,“ řekl režisér filmu Petr Kubík. (ČSFD)
  • „Musím říct, že na Točníku jsem nikdy nebyl. Je to taková zřícenina. Byli jsme tam první den. Bylo obrovské vedro a byli jsme poprvé v kostýmech. Ještě jsme s nimi nebyli sžití, a to vedro bylo opravdu únavné. Musel jsem si ten první den ale zároveň pochválit, protože předtím byly čtené zkoušky, takže jsme na ten první den nastoupili a už jsme věděli, co konkrétně máme dělat a znali jsme se mezi sebou, takže to bylo mnohem příjemnější, než kdyby ty čtené zkoušky nebyly,“ popsal první natáčecí den Marek Lambora. (SONY_)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama