Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (584)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Výborně, ono to jde i na český způsob, přitom to neztrácí nádech tuzemské pohádky. Petr Kubík jednoduše udělal velký krok stranou, když se postavil do řady, v níž stáli tvůrci novodobých, českých pohádek, a šel po vlastní cestě, ano, přizpůsobuje se současnosti, každopádně se dostal hodně daleko, snad také cestou zakopal Zdendu Troškovic minimálně sto metrů někam pod zem. Pro mě opravdu povedené, možná až na toho Elvise v jinak skvělém soundtracku, velice dobrá atmosféra, herectví i režie a do poslední chvíle se vyvíjející příběh, sice ne zcela originální, ale jakákoli převzatá inspirace, je-li vůbec potřeba něco takového zde hledat, nakonec tvoří zajímavý příběh, který dostává v průběhu hned několik různých podob a při své délce nikterak nenudí. [Kino Citadela] ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Já jsem nadšený! Konečně česká pohádka, kde jsem věřil, že se to odehrává v době králů, princů a princezen. Skvělé prostředí, nádherný hrad Bouzov, krásné kostýmy a konečně také pohádka s prvky fantasy. Hlavní děj v podobě opakování stejného dne jsem sice už několikrát viděl, ale bavilo mě to. Hudba také výborná, až na toho Elvise, ta píseň se do pohádky absolutně nehodí. Za mě se však jedná asi o nejlepší českou pohádku za poslední roky. Je to moderní, je to fantasy, je to vizuálně i dějově výborné. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Princezna Zakletá V Čase" v jadre síce nemá originálny koncept, a miestami s tým nerobí niečo iné, čo by sme už nevideli v iných filmoch, ale na druhú stranu musím povedať, že ma to bavilo sledovať. Možno preto, že mi tento koncept vo filmoch sedí. Má to celkom dobré postavy, niekoľko zaujímavých zvratov, natočené je to schopne a film vyzerá dosť dobre. To musím uznať. Časti v skalách, kde máme nájsť ústa, ucho a oči sú podľa mňa super. Film vie byť vtipný, má dobré nápady a zloduch filmu v podaní Simony Zmrzlej je spracovaný kvalitne a pôsobí ako reálne veľké nebezpečenstvo. Takže film dokázal predsa len urobiť veľkú dávku elementov správne. Plus ma miestami nechal aj hádať ako budú môcť niektoré momenty dopadnúť, snaha využiť to čo sme sa naučili v predošlom súboji a podobne. Všetko dobré elementy. Ako som povedal, jediné čo filmu je treba vytknúť je fakt, že originality si moc nepobral. Ale vo svete českých rozprávok ide v mojich očiach predsa len o lepší počin, než mnohé iné ktoré posledné roky vyšli. Je to správne moderné, vtipné a dobré časti sú naozaj dobré. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Českému divákovi stačí málo. Princezna zakletá v čase rozhodně nedosahuje kvalit aktuálního hodnocení (86%), byť je to povedený počin. Princezna je zakletá primárně v dlouhé stopáži a v nepovedeným československém dabingu. Pro cílovou skupinu to bude fajn strávený čas, pro zbytek hledání chyb. Nemůžu se zbavit toho, že z filmu šlo vytěžit mnohem více. Mimochodem, Křenková neumí mluvit? ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi váhám, jak Princeznu zakletou v čase ohodnotit. Na jednu stranu na můj vkus až příliš současné, s občas nedotaženým scénářem a viditelným dabingem, na druhou stranu svěží, solidně udělané a od jiných pohádek odlišné (a ano, dělali to se srdcem). Nápad časové smyčky je sice nepůvodní, mě se však zřejmě ještě dlouho neokouká. Příjemně cynická a chladná princezna, zajímavá alchynistka, trochu dřevěný, přestože pochopitelný princ. Možná se v budoucnu podívám ještě jednou a jsem zvědavý na dvojku. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Runy, které jsou v pohádce použity, vycházejí ze skutečného runového písma, avšak pro potřeby pohádky byl jejich skutečný tvar a význam upraven. (Krocka)
  • Premiérové uvedení pohádky na televizní stanici Prima si nenechalo ujít více než 916 tis. diváků starších 15 let (podíl 23,62 %). (rublik05)
  • Runy, které používají alchymisté a čarodějové, se od sebe vzhledově liší. Alchymistické runy jsou ostřejších hranatějších tvarů, zatímco runy, které používají čarodějové, jsou více zaoblené. (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama