Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (584)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Princezna Zakletá V Čase" v jadre síce nemá originálny koncept, a miestami s tým nerobí niečo iné, čo by sme už nevideli v iných filmoch, ale na druhú stranu musím povedať, že ma to bavilo sledovať. Možno preto, že mi tento koncept vo filmoch sedí. Má to celkom dobré postavy, niekoľko zaujímavých zvratov, natočené je to schopne a film vyzerá dosť dobre. To musím uznať. Časti v skalách, kde máme nájsť ústa, ucho a oči sú podľa mňa super. Film vie byť vtipný, má dobré nápady a zloduch filmu v podaní Simony Zmrzlej je spracovaný kvalitne a pôsobí ako reálne veľké nebezpečenstvo. Takže film dokázal predsa len urobiť veľkú dávku elementov správne. Plus ma miestami nechal aj hádať ako budú môcť niektoré momenty dopadnúť, snaha využiť to čo sme sa naučili v predošlom súboji a podobne. Všetko dobré elementy. Ako som povedal, jediné čo filmu je treba vytknúť je fakt, že originality si moc nepobral. Ale vo svete českých rozprávok ide v mojich očiach predsa len o lepší počin, než mnohé iné ktoré posledné roky vyšli. Je to správne moderné, vtipné a dobré časti sú naozaj dobré. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY MĚ JAKO POŘÁD NEMILUJEŠ?…“ ///    Princezna je na můj vkus trochu asexuální, ale furt lepší „dneska“ takhle, než příště s nějakým „Alžbětkem“. Ten nápad s „vopakovačkou“ našroubovanej na českou pohádku – to voceňuju. Stejně jako to, že (ty vole, v český pohádce!) neznám většinu herců. Vobčas to působí lacině (ale kde furt brát ty prachy?), vobčas zase tak nějak zvláštně (třeba finále), ale je to tady samej CGI efekt, takže by snad parchanti (přiměřenýho věku) mohli bejt spokojený.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Prožívám dnešek furt dokola… (Kurva i ty Tome?). 2.) Chcu oprášit starý hodnoty... (tak třeba…držet slovo…hubu…).       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi váhám, jak Princeznu zakletou v čase ohodnotit. Na jednu stranu na můj vkus až příliš současné, s občas nedotaženým scénářem a viditelným dabingem, na druhou stranu svěží, solidně udělané a od jiných pohádek odlišné (a ano, dělali to se srdcem). Nápad časové smyčky je sice nepůvodní, mě se však zřejmě ještě dlouho neokouká. Příjemně cynická a chladná princezna, zajímavá alchynistka, trochu dřevěný, přestože pochopitelný princ. Možná se v budoucnu podívám ještě jednou a jsem zvědavý na dvojku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A pak že u nás nejde natočit fantasy. Sice bych ještě neřekl "pořádné", ale "zcela kompetentní vzhledem k rozpočtu" naprosto s klidem ano:) Sice zpustošení království znamená došky padající ze střech cca pěti stavení a pobíhání cca dvaceti vesničanů, ale nač chtít tyhle zázraky, když máte sympatické postavy (berte s rezervou u dvojice prince a princezny, kteří musí projít povinným vývojem;)), dobře zvládnuté "povinné žánrové položky" a působivé masky. Ano, sneslo by to maličko prokrátit, nechat proboha Slováky mluvit slovensky a celkově vylepšit postsynchrony, ale na červenou zónu to stačí i tak. 70% ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne som zostala po videní tejto rozprávky trošku zmätená. Príbeh bol pomerne originálny, rovnako aj scenár, ale miestami som sa už nevedela dočkať, kedy sa príbeh posunie ďalej. Voľba napr. hudby v niektorých chvíľach, či pomerne "moderné" vykreslenie mladej princeznej nepôsobí síce rušivo, ale nejakú  chvíľku si musí divák zvykať na tento štýl rozprávania. Fantasy aspekt, kostýmy a  humor v rozprávke fungujú, lenže okrem niektorých hercov/postáv, je väčšina z nich pomerne nesympaticky vykreslená. Z toho dôvodu nie je možné dať tejto rozprávke viac ako 60% Možno pri druhom pozeraní zmením názor, ale nemyslím si. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • „Chtěli jsme udělat pohádku, která se bude opírat o tradiční české pohádky, ale zároveň bude jiná. Proto diváci uvidí prvky, které známe spíše ze zahraničních fantasy příběhů. Zářící runu na ruce princezny nebo magii při střetu čarodějnice s alchymisty. Samozřejmě nechybí ani vtipné scény, ale prioritou je pro nás kvalitní příběh,“ řekl režisér filmu Petr Kubík. (ČSFD)
  • Runy, které používají alchymisté a čarodějové, se od sebe vzhledově liší. Alchymistické runy jsou ostřejších hranatějších tvarů, zatímco runy, které používají čarodějové, jsou více zaoblené. (Krocka)
  • Kromě okolí Lipnice se natáčelo například v zámeckém resortu v Sobotíně na Šumpersku, na hradě Točník na Berounsku nebo na hradě Bouzov. Natáčení trvalo 23 dní, z toho 4 dny se natáčelo v lomech v Lipnici nad Sázavou. (rakovnik)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama