Reklama

Reklama

Youngblood

  • USA Youngblood
Trailer

Obsahy(1)

Rob Lowe v tomto filmu ztvárnil titulní postavu, mladého hokejového génia s talentem střílet branky, ale s holubičí povahou. I přes jeho křehkou náturu ho trenér Chadwick dá na soupisku. Jeho účinkování ale nemá dlouhého trvání - pošlou ho totiž domů poté, co ho vyřadí jeden obzvláště nepříjemný protihráč Racki, který mladíka brutálním způsobem nemilosrdně pošle k zemi. Sklíčený Youngblood se vrací domů na kanadský venkov, kde ho jeho otec a starší bratr utvrdí v tom, že hokej není pro slabochy. Za jejich dohledu okamžitě začne s "bojovým" tréninkem, aby se připravil na svůj návrat a vyrovnání účtů s Rackim. Mezitím se také zamiluje do trenérovy dcery. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trapnější parodii na Rockyho jsem ještě neviděl. Záběry z hokeje jsou směšné a směšnější, na nějaký závan realismu zapomeňte ještě než sednete k televizi, a ten zbytek...už jsem to říkal - je to prostě parodie na Rockyho. Perspektivní štírek dostane na budku, pracuje na sobě, zamiluje se, nevychází to, pracuje na sobě, a na závěr je z toho rovnou tríček s kloboukem, pět minut za bitku a srdce té jediné pravé. Ta jedna hvězda je za to že ta holka se mi celkem líbila;) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ve své době, tihle dva aspoň znamenali pár jistých fanynek. Dnes tomu tak není a na Patricka Swayzeho by si asi nikdo nevzpomněl, kdyby se neustále v televizi neopakoval Hříšný tanec. Nebyla by to taková škoda, ale takový Rob Lowe je na tom v mých očích ještě hůře. Herec, který si myslí, že se svou tvářičkou zlobivého chlapce a modrýma očima dokáže přepsat nápis Hollywood na LoweHood. Má smůlu a jistě to už kdysi dávno zjistil a tak zůstal u svých filmů pro televizi a je to jedině dobře. Neskutečných 22 let starý snímek působí většinu času jako ještě starší a to je dost smutné. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Klasická selanka o tom, kterak chlapec z venkova ke štěstí na ledové ploše přišel, ale za prvé mám slabost pro hokej, za druhé jsme se na to dívali ve škole místo učení a za třetí se tam kromě Patricka a Roba objeví i mladý Keanu Reeves. A i dnes je člověk za nějakou příjemnou pohádku, kde hlavní padouch dostane hokejkou místo mečem, občas docela vděčný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tuhle hokejku ti narvu do prdele." Komu? Tie Dominu? Marty McSorleymu? Nebo snad Bobovi Probertovi? Kdepak na tyhle tvrďáky Racki nemá a tak si troufá pouze na technika Youngblooda. Stejně jako tenhle hokej nemá na NHL, ale pro mě je to klasický produkt osmdesátkové doby se všemi jejími klišé, problémy i hudbou. A to jsou léta mého prvního oficiálního gólu, pravidelného setkávání s činkou i prvního výstřiku a na to já s Youngbloodem vzpomínám docela rád. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Youngblood je klasický sportovní béčko z 80. let plný snad všech klišé, který jsou v těchto filmech k vidění. Ale asi jsem na to byl zrovna nějak naladěnej, takže mě to svým způsobem i celkem bavilo. Nejzábavnější mi přišla asi postava věčně nasranýho trenéra. Za zmínku ještě stojí, že si ve filmu můžete povšimnout v několika málo záběrech mladýho Keanu Reevese v jedný z jeho prvních rolí. A docela ujde soundtrack, pod kterym je podepsanej William Orbit. Jinak oficiální text distributora je zase poněkud nesmyslnej. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky s odretými ušami (skôr 1,5). Ako tu už niekto povedal - naivné a pomalé. Klasické vrece plné tínedžerských aj športových filmových klišé z osemdesiatych rokov. A tie scény z hokeja sú naozaj dosť smiešne, hromada spomalených záberov má navodiť dojem, že v skutočnosti šlo o rýchlu akciu - nedarí sa. Na prvý pohľad vidieť, že pohyby boli tragicky pomalé už pred spomaľovaním. Som si istá, že aj v roku 1986 filmy o športe vedeli zostrihať akčnejšie. Ozaj - a ešte by ma zaujímalo, čo vo filme očividne určenom pre mládež, robila tá dosť horúca erotická scéna!? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Hokej milujem. Zvlášť ten kanadsko-americký. Už dlhé roky pozorne sledujem dianie v NHL. Som verným fanúšikom klubu z Kalifonie - Los Angeles Kings. Preto budem ku tomuto snímku zhovievavý a odpustím mu niektoré nedostatky, do ktorých by sa dalo rýpať. V tomto prípade som vďačný najmä za námet, tému. Filmov z hokejového prostredia som veľa nevidel. Takže "Youngblood" považujem za jeden z najleších. Patrick Swayze v úlohe drsného útočníka, Dereka Suttona, bol super. Jedna z jeho najleších postáv, čo stvárnil. *** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Výhra nie je všetko. Výhra je to jediné!..." Tento film je jeden z mojich veľkých restov z minulosti. Spolužiaci si o ňom v škole rozprávali ešte v dobách VHS kópií, takže všetko podstatné som už vedel vopred. No a k filmu som sa dostal až teraz po vyše 20-tich rokoch! Atmosféra 80-tych rokov so všetkým tými skladbami, štýlom obliekania a účesov je skvelá a na chvíľu som sa vrátil v čase. Celkovo príjemný film na hokejovú tému s trochou love story. Potešia i mladé tváre na čele s R. Loweom, P. Schwayzem, ale hlavne mladučký K. Reeves, ktorý sa tu mihne na pár sekúnd. 70%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Než začal Patrick hřísně tančit hrál spíše v takových slabších filmech, aby si ho někdo všimnul. A rozhodně si jej člověk všimne. Dean Youngblood je takový ten hezounek, co je hrozně moc měkkej, aby na konci namlátil největšímu darebákovi. Naproti tomu Patrick je super celou dobu, bohužel se vinou zranění v poslední třetině téměř neobjevuje. Youngblood není kdovíjak skvělý sportovní film, ale v 90. letech, když jsem chodil na základku nám muselo stačit i tohle. A měli jsme to docela rádi. 60% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Smutný příklad toho, jak se nemají točit sportovní filmy. Vše v tomto rádoby sportovním dramatu působí nepřesvědčivě, nepravděpodobně a schematicky. Tu jednu hvězdičku dávám jen čistě proto, že mám hokej rád, jinak Youngblood je dokonalý paskvil. Se skutečným hokejem to nemělo nic společného. 20% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že to bude hloupé, ale o hokeji. 50% se mi splnilo, o hokeji to bohužel příliš nebylo, tedy alespoň o tom, co je na něm krásné, čili o rychlé kombinační hře. Ta jedna je za jednoho z největších sympaťáků filmového plátna, Patricka. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se Youngblood béčkovému označení nevyhne, má přesto své kouzlo a několik zdařilých scén s výtečnými gagy, o které se stará charismatický Ed Lauter. Ostatní postavy mají rovněž své sympatie a ve svých rolích nezklamali. Hokejové scény jsou pravda trochu úsměvné, ovšem ono kouzlo tkví v něčem jiném. Youngblood je bezpochyby cool a charakteristický atmosférou osmdesátek. Hudební kompozice není vůbec k zahození a celkově snímek zábavnou formou vykresluje život hokejistů, kteří hrají svou hru, chlastají a souloží. PS: Cynthia Gibb je výstavní kus a její stehna jakbysmet. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Otřesná záležitost, ale také "výborný" případ součtu snad všech existujících žánrových klišé. Máme tu klasického loosera, který touží po osobním úspěchu, respektu od soukmenovců a srdci ženy, a to všemu navzdory a nejvíc i přes posměch těch, co jsou lepší prostě jenom v tom, že se někde objevili dřív (třeba ve frontě v sámošce) a tak si otvírají na bažanta hubu. Je to sportovní téma, takže budeme svědky zázračných výkonů natrénovaných přes noc, mnoha hloupě nedomyšlených zkratů, proher, postupné přeměny z despektu ve velké přátelství. Kolik už takových jsme viděli. Ovšem konec je fakt hroznej... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek záplave kritiky to považujem sa slušný snímok vzhľadom na evidentne nízky rozpočet, že to bolo určené predovšetkým mládeži a taktiež s prižmúrením oka na rok výroby. Niektoré scény boli naozaj napínavé, hoci samozrejme aj predvídateľné. Naozaj šliapnutím vedľa bola len romanticko- erotická scéna, ktorá sa v takom filme a navyše u hercov, ktorí stvárňujú 17 ročných puberťákov, vôbec nehodí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhleten film jsem viděl koncem devadesátých let na Nově během dopoledne, kdy jsem měl být ve škole, ale nebyl. Osmdesátý léta byly na sportovní filmy docela plodný a v zásadě se od sebe strukturou moc neliší. Talent, trvdá práce, příkoří, trénink, překonání překážek, triumf. Jediná výjimka je možná Cruiseův All the right moves (Správná hra), kde je to víc o sociálním prostředí a o sportu jako jedné z mála šancí na lepší život. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Znám tedy lepší i drsnější filmy z hokejového prostředí. Tohle mi přišlo jako taková „slaďárna“ s hezounkem hlavní postavou, okořeněná o několik vcelku povedených bitek, nadrženou paní McGillovou, pohlednou Cynthií Gibb a několika známými tvářemi - Ed Lauter, Patrick Swayze a mlaďoučký Keanu Reeves. Místy to mělo pár solidních momentů, nějaká ta krev taky byla, ale jako celek to na mě zas extra úžasný dojem neudělalo. Průměrná podívaná, která stačí vidět jednou a za nějaký čas se vám vypaří z paměti jak pára nad hrncem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako zajímavá hokejová zábava , ale nakonec s toho bylo jen rvačky a slabší příběh až to nakonec upadlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těch 30% je jen proto, že mám hokej rád a hokejových filmů je zatraceně málo. Jedná se totiž o pitomoučkou hovadinu s klišovitým schématem, kdy to nejdřív jde, pak to nejde a přijde krize a po krizi návrat, kdy to jde úplně nejvíc. A samozřejmě je tu trochu té povinné lásky. Někoho nalákají známější jména, ale tohle není film, který by si dal kdokoliv z nich za rámeček. Záběry ze zápasů, na které se většina fandů těší, stojí za starou belu a hraje se tu nejspíš ten nejpomalejší i nejpříšernější hokej v dějinách filmu. Celkovou bídu dokresluje trénink ve stylu "Bitkařem snadno a rychle." a závěrečná bitka, kdy hlavní hrdina tluče ústředního padoucha do žaludku, což je u hokejových bitek inovativní prvek. Takže takhle ne. ()

Reklama

Reklama