Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh je založen na skutečné události, kdy v roce 1904 zemětřesení o velikosti 5,4 stupně Richterovy stupnice otřáslo hlavním městem Norska Oslem. Zemětřesení mělo tehdy svoje epicentrum v "Oslo Graben", které se rozkládá pod norským hlavním městem. Geologické průzkumy ukazují, že se začaly objevovat známky, kdy můžeme čekat další větší zemětřesení, a Oslo je tak opět v nebezpečí. Příběh obyčejných lidí je zachycen v děsivé sérii událostí, jak se pokoušejí přežít. (ARI50)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (38)

misterz 

všechny recenze uživatele

Chudáci Nóri, v poslednom čase sa to na nich valí. Najskôr to bola vlna, potom robil problémy tunel a nakoniec ešte aj zemetrasenie. Ešte šťastie, že tam majú toho Kristiana Eikfjorda, ktorý hoci ako magnet na katastrofy, dokáže podať pomocnú ruku a bez škrupúľ si to rozdá s mocným živlom a nakope mu prdel. Pozeralo sa na to rovnako ako na vlnu, tak hodnotím podobne. Priemer. 60/100 ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Nórska katastrofa version 2.: Prudérni a suchí Nóri v katastrofickom filme ? Ubijú nás dialógmi a ničnerobením ? Možno áno možno nie. Táto druhá, povedzme si skromne, nórska chuťovka už až tak nepriklincuje budovaním napätia v prvej miestami dosť statickej a nudnej hodinke ale pádom výťahu a vysením s budovy nazančuje, čo nevyhnutne musí prísť. Opäť je ťažké niečo napísať k priebehu deja. Jediným nevysvetliteľným javom pre mňa je totálne mimo pôsobiaca zmena Kristiana na nejakého čudáka, čo si nedá ani raňajky od dcéry. Nezmysel a do neba volajúci násilne scenáristom pokrivený charakter, ktorý mi v podstate celý film prekážal. Ale keď príde zemetrasenie, opäť naznačené len krátkymi zábermi, ale o to technickejšími, brutálnymi a počítačovo precízne spravenými, je cítiť napätie. Viaže sa opäť len na pár postáv, bez explicitne nasnímanej záchranárskej zložky. Opäť tu nikto nie je a film sa viaže len na hlavné postavy a prírodnú katastrofu. Je to málo, v tejto druhej časti to už bije trochu do očí. Dvojka vznikla pre úspech Vlny, no vnímam ju o čosi slabšie. Nevadí to ako celku, vydajte sa do Osla pokojne, heroický výkon ženy vo výťahu (!) oceníte viac ako nechápavé americké publikum. (videné 04.02.2020, BDrip) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Prvních 60 minut hrůza děs. Divnější chování postav jsem dlouho neviděl, scénář naprosto nevěrohodný. Nicméně závěrečných 40 minut nám nabídne to nejlepší, co katastrofické filmy můžou nabídnout a shrábne do hrsti většinu holywoodských bijáků. Kéž by Norové uměli nabídnout dobrý příběh, protože v trikách a zpracování katastrof jsou o hodně dopředu. Přitom taková blbost jako padající mrakodrap... No, když to shrnu vypadalo to na odpad, ale pak přišlo neskutečně povedené vyvrcholení, které nabídlo lepší akci i napětí než většina amerických filmů podobného ražení. Celkově 60% a trošku zklamáni, protože to mohla být bomba. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělé Vlny nedopadlo úplně dle představ, ale pořád slušný katastrofický biják. Plusem je, že se film zaměřuje na stejnou rodinu, která prožívá katastrofu už po druhé, takže s němi divák opravdu soucití, co však zamrzí, že hodinu se nic moc neděje a samotné zemětřesení trvá okolo 10 minut, ale naštěstí je film v druhé půlce poměrně dost napínavý i emocionální, takže nuda už nehrozí. Vizuálně slušné, chtělo to však přidat na tempu a přisolit dramatičnost. Menší zklamání.60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička byla hodně povedená žánrovka, která trpěla asi jen na nedostatek financí a trochu toho přeslazeného klišé. Dvojku jsem vůbec nečekal, že by mohla vzniknout, natož být lepším filmem a ona je. Nic není růžové, hlavní hrdina psychicky neunesl události z jedničky a složil se. Začátek je pomalejší a sledujeme skvělý herecký koncert Kristoffera Jonera. Následná destrukce je na poměry fámózně natočená, nic není růžové a umírá se dámy a pánové. Záchraná akce v baráku je natočená tak excelentně, že jsem při některých scénách v horním patře nedýchal a potil se napětím, to se mi zatraceně dlouho nestalo. Po slintech některých jedinců, že to celé uběhne letem světem jsem nečekal tak dobrý film. Žádná Hollywoodská vomáčka, ale perfektní katastrofické drama. Jestli chcete Emmericha,. dejte si votočku o stoosmde. Překvapení.70%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Obraz na vysoké škole se točil v České Republice, konkrétně v Praze. (michael.beho)
  • Film je založen na skutečné události zemětřesení v Oslu (Norsko), které se stalo 23. října 1904 a dosahovalo síly 5,4 stupně Richterovy stupnice. Žádný lidský život nebyl tehdy ztracen. (ARI50)
  • Záběry z podzemí se točily v areálu ČOV Hradec Králové. (guppy)

Reklama

Reklama