Reklama

Reklama

Bažina

(seriál)
Trailer 2
Polsko, (2019–2023), 15 h 11 min (Minutáž: 48–61 min)

Režie:

Jan Holoubek

Hrají:

Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Magdalena Walach, Zofia Wichłacz, Agnieszka Żulewska, Ireneusz Czop, Piotr Fronczewski, Gabriela Muskała (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

V polském městě na začátku 80. let najdou zavražděnou prostitutku a vedoucího mládeže. Policie ale s případem zachází tak, že vzbudí podezření dvou novinářů. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hodně uvědomělé jak v ději, tak v celkovém pojetí. Seriály, které se ohlíží zpět do područí komunistického režimu jsou stále aktuální a populární. Rojst podobně jako české Bez vědomí se však neohlíží s milým úsměvem ani dávkou nostalgie, ale ukazuje minulost bez příkras. U kriminálek je vždy pro diváka mnohem atraktivnější, pokud se vyšetřování chopí někdo mimo policejní struktury a ještě lepší je, pokud tento vyšetřovatel proti policii i stojí. To je něco, co se tu tvůrcům samozřejmě nabízelo úplně samo a funguje to na jedničku. MO tu sice nemá příliš prostoru, ale pokud jej dostane, rozhodně se nejedná o příjemné shledání. Můžeme vytknout, že seriál příliš prvoplánově pracuje se šablonami, ale vzhledem k výtečné atmosféře to není něco co by výrazně ubíralo na jeho divácké atraktivitě. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

S Enšpíglem se vždy shodneme, že naši oblíbení Poláci umí natočit skvělé filmy i seriály. Bažina se zařadí do nekonečně dlouhé řady špičkových filmových/seriálových počinů. Malé městečko v malopolském vojvodství skrývající dávná a děsivá tajemství, jež podkresluje temný les, v němž dojde ke dvojnásobné vraždě. Oba novináři jsou více než sympatičtí a když se divák vžije do jejich kůže, nemůže mu být dobře u srdce. Hudební složka se tvůrcům taky náramně povedla. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

moc rád bych dal víc,protože ten vizuál a atmosféra socialistického Polska je tu opravdu lahůdková a moc pěkně se na Bažinu kouká.Bohužel to hlavní - příběh - mě nedokázal naplno vtáhnout.Pořád jsem po velmi dobrém začátku čekal,že se pořádně rozjede a najednou byl konec.Jsou tu sice povedené momenty,ale po traileru jsem očekával trošku větší drive a tah na bránu a díky tomu mi tak seriál nakonec nesedl tak jak jsem doufal...60% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle mi vážně moc sedlo. Od začátku až skoro do úplného konce. Nebýt úplně závěrečného odhalení, tasil bych možná známku nejvyšší. Perfektní zobrazení doby, dobří herci a velice zajímavý příběh, který neustále kličkuje a odhaluje pořád nová tajemství. Žádný Učitel, nebo Wataha, Bažina je spolu s Oslněni světlem jasným adeptem na seriál desetiletí made in Poland. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Zdarila rezie a zajimavy kriminalni pribeh zasazeny do pocatku 80. let, nekde na polskem malomeste. Atmosfera vyborna, divaka necha v napeti od zacatku do konce. Dobre vykresleni postav, pekne herecke vykony a plus za Magdalenu Walach. K plnemu poctu chybi vetsi moment prekvapeni nebo neco originalniho, divak ma pocit, ze uz vsechno nekde videl... ()

Galerie (170)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v oblasti Sliezske vojvodstvo, v mestách Katovice, Ratibor a Zabrze. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama