Reklama

Reklama

Bažina

(seriál)
Trailer 2
Polsko, (2019–2023), 15 h 11 min (Minutáž: 48–61 min)

Režie:

Jan Holoubek

Hrají:

Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Magdalena Walach, Zofia Wichłacz, Agnieszka Żulewska, Ireneusz Czop, Piotr Fronczewski, Gabriela Muskała (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(17)

Obsahy(1)

V polském městě na začátku 80. let najdou zavražděnou prostitutku a vedoucího mládeže. Policie ale s případem zachází tak, že vzbudí podezření dvou novinářů. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (62)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Že by mě to nějak extra chytlo se říct nedá. Styl to ale určitě má, Polákům se jejich um nedá popřít. Ten příběh jsem ale čekala, že někam zatočí nebo v podstatě odkryje ještě něco, o čem se dosud nemluvilo. Párkrát jsem měla i pocit, že se dočkáme i nějakého mystična. No a bohužel, ani jedno nemá k pravdě blízko, a tak mi tam prostě ještě scházela nějaká ta třešnička na dortu. Není to úplně to čistokrevné krimi a je to opravdu bráno spíše z toho novinářského pohledu, ale postavy jsou super napsané, díly utíkají a asi nebudete litovat, že jste na to mrkli. Já jsem ale poslední dobou na ty menší seriály nějaká náročnější a pořád hledám něco víc.  Těžko říct, zda mrknu i na druhou řadu. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nooo, dobový vizuál 80.-ek je perfektní. Příběh na začátku vypadá jako výborná zápletka. Ovšem postupem děje se to napětí kamsi vytrácí, tempo se jaksi zpomaluje a na konci se rozplizne nějak do ztracena. Nebylo to úplně špatné, ale takový "Učitel" byl určitě lepší. No a náš seroš "Svět pod hlavou" byl určitě o několik levlů výš. Za mě 65% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tématicky to zase není nic extra. Novinářů bádajících politikům i policistům navzdory už tu bylo a bude x. Nicméně seriál se v tomto případě může opřít o dobovou atmosféru, která je jednoduše vynikající a totéž se dá říct o výborně napsaných postavách zahraných neméně výbornými herci. A jako v mnoha podobných případech tu přidanou hodnotu tvoří prostředí nám blízké. Nicméně v některých chvílích jsem měl pocit, že vhodnějším formátem by byl dvouhodinový celovečerák a jisté výhrady mám i k úplnému závěru. Každopádně buď jak buď, Poláci opět trefili do černého a po filmovém se rozhodli dobýt i seriálový svět. A jsou na dobré cestě. 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

moc rád bych dal víc,protože ten vizuál a atmosféra socialistického Polska je tu opravdu lahůdková a moc pěkně se na Bažinu kouká.Bohužel to hlavní - příběh - mě nedokázal naplno vtáhnout.Pořád jsem po velmi dobrém začátku čekal,že se pořádně rozjede a najednou byl konec.Jsou tu sice povedené momenty,ale po traileru jsem očekával trošku větší drive a tah na bránu a díky tomu mi tak seriál nakonec nesedl tak jak jsem doufal...60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud si mě seriál něčím získal od samého začátku, byla to výborně vytvořená atmosféra doby mého dětství. Jinak jsem byl ale po prvních dvou epizodách dost na pochybách, námět mě sice zaujal, ale příběh se mi zdál být jaksi mdlý a bez tempa. To se ale naštěstí už ve třetím dílu změnilo, děj nabral na naléhavosti a další dvě epizody mě o kvalitě seriálu přesvědčily už definitivně. Pokud byste tedy po úvodních dvou dílech váhali, vydržte, následující tři části rozhodně stojí za to. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v oblasti Sliezske vojvodstvo, v mestách Katovice, Ratibor a Zabrze. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama