Reklama

Reklama

Školačka lázeňskou

(festivalový název)
  • Japonsko Gekidžóban Wakaokami wa šógakusei! (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po autonehodě, kterou zažila malá Okko, přijíždí do tradičních japonských lázní, kde se stává učednicí, aby se naučila takový podnik vést. Objevuje schopnost vidět a komunikovat s duchy, kteří jí občas pomohou, ale někdy i zkomplikují život. A tak se Okko učí, jaké to je pracovat v lázních, kde nikdy žádného hosta neodmítnou. (ing.man)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (3)

Shredder 

všechny recenze uživatele

Letim v lietadle z Tokya do Fukushimy. Kratky let, prekvapivo okoreneny moznostou pozerat japonske programy a filmy. V ponuke jediny film s anglickymi titulkami, Okko's Inn. Lacne jednorazove sluchatka do usi a podme na to. Tragicky zaciatok spusta tento tradicne japonsky slice of life. Okko sa stahuje do Inaky, kde sa zacina jej novy zivot ako pokracovatelka v rodinnej tradicii vedenia ryokanu. Ako byva pri tomto zanri zvykom, je to pomala jazda, tu az mierne rozpravkova s trochu preumelkovanym koncom. Feel good film, ktory zaroven uci mladsiu generaciu Japonskemu zmyslaniu - ako sa udrziavaju tradicie a vedie biznis (tradicny hotel). Zahreje, ale nijak specialne neocari. ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný "totorovsky" laděný rodinný film. Těšilo mě, že ve filmu jsou pouze duchové (yúré) a ne typická japonská strašidla (yókai). Pro mě příjemné překvapení a dávám plný počet, i přes nedokonalosti, protože hřejivý pocit mi k tomu stačí. ()

Reklama

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

Opět další velmi povedený anime kousek. Malá dospívající holčička přijde při dopravní nehodě o své rodiče, té nehody se navíc sama účastní. Po částečném zotavení odjíždí žít za svou babičkou, která vlastní malé tradiční japonské pohostinství. Celkem rychle se po příjezdu seznámí kromě babičky a jejich zaměstnanců i s prvním duchem a to chlapce, který ji okamžitě zmanipuluje, aby se stala učednicí onoho pohostinství. Malou Okko tak čeká druhá část zotavení tedy z psychického šoku oné nejhorší ztráty, jakou může dítě vůbec zažít. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Film je adaptací románu pro děti, kterého se prodalo přes 3 miliony kopií. (Eiga-sai)

Reklama

Reklama