Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Seržant David Budd z Útvaru ochrany Metropolitní policie byl po odvrácení teroristického útoku ve vlaku přidělen k ochraně ctižádostivé ministryně vnitra Julie Montagueové, prosazující nekompromisní boj proti terorismu. S tím traumatizovaný veterán z Afghánistánu vnitřně nesouhlasí, stejně jako jeho zahořklý bývalý spolubojovník Andy Apstead. Je ale profesionál a zná své povinnosti. Zatím ovšem netuší, že díky jeho zásahu ve vlaku se na seznamu teroristických cílů ocitla jeho vlastní rodina. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Budd, bývalý voják momentálně pracující u policie, který přemluvil sebevražednou atentátnici ve vlaku plného lidí. Následně je mu přiděleno prestižní místo osobního strážce ministryně vnitra Julie Montague. Ostré dámy, která budí kontroverzi kvůli prosazování svého bezpečnostního zákona. Přímá, nekompromisní. Právě proto leží v žaludku nejen radikálům, ale zřejmě i mnohým lidem v britských bezpečnostních složkách a politických kruzích. Navíc si náš hlavní hrdina sám z válečného běsnění přivezl psychické potíže. Tvůrci potěší skvělou scénou s potravinovou dodávkou u školy. Ministryně o riziku věděla, protože škola je propojená na policejního důstojníka ve službě. Podle Davidova kamaráda někdo (ona) musí nést následky za to, kam je poslali. Střelec na střeše vidí vše jasně, cílem se stane sama „levandule“. Další našlapaná sekvence. Tajná služba na základě pokusu o atentát přebírá roli ve vyslýchání útočníků z vlaku. Což naruší už tak napjaté vztahy. A divák moc neví, komu má věřit. Zřejmě nejlepší díl série!! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To sblížení jsem čekal od prvního momentu. Může po přinést silné emoční vypětí. Jinak hlavní příběh se začíná nepatrně větvit. Baví mě to politikaření. Každý má nějakou agendu. Bezpečnostní složky mají rivalitu, někdy až nepříjemně nezdravou a do toho se v pozadí, někde ve stínu, skrývá teroristická hrozba. Karty jsou rozdány zajímavě, kdo udělá první chybu? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Nie som si úplne istý, či smer, akým sa tvorcovia vydali (sex) je pre tento seriál tým správnym. A odhalenie identity atentátnika tiež nie je scenáristický twist roka. Ale veľmi veľa tomu dávajú dobre napísané a dobre zahraté postavy, ponurá anglická atmosféra, kynetická hudba (ktorá epizóde dodáva spád aj mimo akčných scén) a dve mrazivo nakrútené akčné sekvencie. Tento akčný štýl je štýl, ktorý mi vyhovuje - a nie prepálené akčné veci Michaela Baya. Napriek spomínaným pár zakopnutiam (a možno jemne prehnanej minutáži) stále nadpriemer a dúfam, že sa im to už nijako mimoriadne nepokazí. Ostatne, má to celé len 6 dielov, tak by nemalo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojka obsahuje známou akční scénu, která tvoří pomyslný vrchol celé epizody. Tvůrci dobře uchopili akci, dobře píšou dialogy i postavy, plus postupně servírují jakési nejasné, zastřené momentky, které mohou případný twist v příběhu posunout doleva, stejně tak jako doprava. Pokud si to samo sobě nepodrazí nohy nějakým totálním nesmyslem jen aby režisér ukázal šokující pointy, mohlo by to být skvěle kompaktní nejen svou atmosférou a realistickým feelingem, ale i propracovaným a smysluplným dějem. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama