Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Molly McGuire (Fiona) je osmnáctiletá americká dívka, která po nocích hraje v baru u benzínky s kapelou svých starších kamarádů a přes den pracuje v mizerné práci, kde sní o kariéře rockové hvězdy. Jednou do baru během koncertu zavítá postarší muž, kterého Molly okamžitě pozná - je to Billy Parker (Bob Dylan), kdysi velká rocková star, dnes už odtažitý enigmatický poustevník. Dívka svým drzým a bezprostředním projevem (a svojí hudbou) Parkera zaujme natolik, že jí nabídne spolupráci na koncertě v Londýně. Tam se oba setkají s Jamesem Coltem (Rupert Everett), popovou hvězdou na vrcholu své slávy. Colt nabídne Molly a její (a Parkerově) kapele možnost natočit desku. Parker je showbyznysem unavený a chce se vrátit domů, ale Molly chce skočit po své příležitosti...
Hlavní devizou tohoto filmu je persóna Boba Dylana, který v jistém smyslu ve filmu představuje sám sebe. Film v době svého vzniku propadl u diváků i kritiky a po dvou týdnech byl stažen z kin. Proslul tak zejména jako "film, který zabil Richarda Marquanda (režisér Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho)", protože režisér zemřel na infarkt ještě před uvedením filmu do kin. (Morien)

(více)

Recenze (1)

Morien 

všechny recenze uživatele

Už úvodní scénka, kde hraje "Tainted love" v příšerné dobové aranži (a "zpívá" to Rupert Everett v účesu zvaném mullet, aw yiss!), na motorce přifrčí Bob Dylan v helmě a řekne "ta píseň stojí za prd", naznačila, že se bude jednat o guilty pleasure jako Brno. A taky že jo. nebo ještě lépe řečeno, myslím si, že tohle je ultimátní univerzální fan-fiction pro malinko divné hudební fanynky. S mými výhradami, že je tedy sakra těžce zatížená dobou vzniku a že slečna, která je vychovaná na rock'n'rollu, jako svoje sólovky zpívá popíček. A manažerku hraje ženská verze Rimmera, ou jé. A Bob rozdává i další rady od srdíčka: -"Zbav se tý píči, vyser se na to tempo a nalaď to nahoru." -"Kdo to řekl?" -"Robin Hood." A nebo o astrologii: "Ty si o něm myslíš, že je hvězda, ale žádný hvězdy už nejsou. Když se podíváš na nebe, vidíš jenom jejich světlo, hvězdy už jsou dávno všechny mrtvý." A abych byla úplně upřímná, tak když po ní na konci hodil cigaretu, tak jsem se rozplakala. ()

Reklama

Reklama