Reklama

Reklama

Roční období na planetě Zemi

(seriál)
  • Velká Británie Earth's Great Seasons
Velká Británie, 2016, 4x50 min

Obsahy(1)

Život zvířat v neuvěřitelné proměnlivosti a skvostných obrazech čtyřdílného dokumentárního cyklu... Čtvero ročních období každoročně mění tvář naší planety a přináší úžasné příležitosti, ale zároveň i velké výzvy. Každý díl tohoto seriálu se soustřeďuje na jedno roční období a zkoumá, jak se živočichové i rostliny vypořádávají se vším, co před ně v průběhu roku příroda staví. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že kradou jen lidé? Krade se všude! A takový čipmank by mohl vyprávět, jak musel vyhánět zloděje, co mu ubíral ze zásob žaludů na zimu. Lososi to nemají jednoduché, medvědi jsou na ně nachystáni. Ale i když jich takový huňáč chytí i třicet za den, nijak jejich populaci neohrozí stejně, jako když si trnucha pochutnává na čerstvě svlečených krabech.Mláďata alkounů musí zvládnout skok z vysokého útesu a doplachtit na mořskou hladinu. Jejich kutálivé dopady by vypadaly komicky, kdyby v záloze nečíhaly lišky.....alkouni tak nemají šanci. Překonávání podzimních překážek v přírodě je rozličné - jeřábi musí přeletět Himálaj, roháč vybojovat samičku a pižmoň si uhájit harém. Podzim nejsou jen pestré barvy, ale fascinující život, připravující se na velikou zkoušku - zimu. Báječná kamera. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Díly jsou zaměřeny hlavně na zvířata, jejich sháňka jídla a snaha po páření , pořád dokola. Díl zima poněkud černobílý, jaro částečně. ()

Reklama

Reklama