Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Recenze (311)

existimator 

všechny recenze uživatele

Celé je to vlastně strašně zdlouhavé a nesmyslné. Tenhle soubor několika spolu nesouvisejících příběhu z divokého západu by určitě dobře fungoval jako seriál a jsem přesvědčen, že by byl populární, ale jako film to nejde. Není to nuda, ale celou dobu jsem očekával, že se to všechno nějak propojí a ukáže se smysl, jenže to se nestalo. Krom toho jsem měl pocit, že je to spíš muzikál než westernové drama. ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele

Výborná kamera, skvělá výprava, povedená hudba, typově přesní herci a jistá režie, bohužel nic z toho nezakryje fakt, že se film skládá z hodně nesourodých šestákových povídek, které většinou plynou odnikud nikam. Škoda, že nejsou propojeny do celku, který by měl nějakou pointu. Hold Coeni nejsou Tarantino. Takhle je to jen místy bizarní, nikoli však nezábavný mix na téma jak zemřít na divokém západě, ze kterého vyčnívají první dvě povídky, které by si zasloužily víc prostoru. ()

polucio 

všechny recenze uživatele

Len toľko: uvedomujú si tvorcovia, že to stačilo po poviedkach rozdeliť a z priemerného, nezáživného filmu by mali atraktívny seriál so špičkovým obsadením? ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Začátek byl skvělý, akční, zábavný, sarkastický, prostě super. Postupem času to bylo ale stále a stále více nudné, ukecané a zdlouhavé, Předposlední příběh trval fakt dlouho a moc zábavný nebyl, poslední příběh maximálně trošku strašidelný a napínavý, ale jinak ty konce byly takové zvláštní. Něco to do sebe mělo, ale dalo by se vymáčknout víc. 60% ()

belmonďák 

všechny recenze uživatele

Po výpravné a herecké stránce by nebylo co vytknout, ale když scénář tentokrát nevyšel u tří povídek z pěti, tak po filmu ani kojot neštěkne. Naštěstí z bažin podprůměru to vytahuje povídka se starým zlatokopem a story s naivkou z kolony migrujících osadníků. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Krvavě roztomilý kovbojkový povídkový film. Bratří Coenové vymazlili v Busterovi Scruggeovi několik westernových starosvětských příběhů jako od Roalda Dahla. Kdo jste četli, tak víte. Většinou nevinně začnou a dost často, v duchu tradic někdy krutě zvráceného černého humoru, pro někoho z hlavních aktérů nehezky skončej. No a ty písničky!! Až mě mrzelo, že jich nebylo tolik jako v té hned první, asi nejpovedenější a nejvíc bizardně milé, parodické povídce. A navíc, s hrdinou, oblečeným jako Limonádový Joe. No, vyloženě jsem si pochutnal a dávám 90%...Všem, co jste kdy měli rádi kovbojky nevadí vám coenovský pohled na krev a líbilo se vám Bratříčku, kde jsi? rozhodně doporučuju. P.S. ...prej bez pointy... ()

Martynes 

všechny recenze uživatele

Povídky se pohybují od naprosto fantastických, až po velmi nudné a bez coenovského nadhledu či humoru. (9/10 + 9/10 + + 8/10 + 5/10 + 6/10 + 10/10) :6 = 7,8333333/10 ~ 8/10. ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Mé úplně první setkání s Coeny. Neskáču z toho do nebe,ale aspoň začínám chápat jejich význam pro dnešní Hollywood. Je to hodně dobré,ale bohužel ne vždy . Ve všech okamžicích kdy je příběh černohumorný,tak nedokážete byť jen na minutu odvrátit zrak. To se projevuje hlavně u prvních dvou příběhů,které jsou fantastické. Bohužel pak následuje třetí,dle mého nejslabší část,která úplně převrátí pojetí příběhů. Čtvrtý a pátý příběh jedou na stejné vlně,ale už se na to dá zvyknout. Poslední pak pojí humor i vážnost dohromady. Celek je tak lehký nadprůměr. Pro nalákání na spatření další tvorby od Coenu víc než vhodné. ()

Nemo7 

všechny recenze uživatele

Bezva film, všechny příběhy kromě posledního mají naprosto skvělou pointu. Některé komentáře nechápu... Je to jak čtení dobrodružné knížky, kterou jste ještě nečetli, ale podle obrázků se strašně těšíte na to, až pochopíte ten text pod nimi. "Do pánvičky, do pánvičky" :-) ()

Juraj.Misejk 

všechny recenze uživatele

Coenovské Fimfárum. Zábavná povídková sbírka ve filmu, spíše na oddech. Vždy se mi líbil zvuk a vyprávění v Coenovských filmech, ani zde nezklamali. Pravdou ale zůstává, že se ze zábavné první povídky pomalu ale jistě dostáváme do nudy, kterou občas přeruší vtip, či jinak zajímavý záběr. ()

smetak30 

všechny recenze uživatele

Síce nepatrím medzi veľkých fanúšikov bratov Coenov ale že pri tomto filme budem takto trpieť som fakt nečakal. Pritom film až tak zle nezačína a prvé 2 poviedky majú excelentný čierny humor a sú príjemne uletené. Kebyźe sa to takto drží celý film som spokojný. Lenže ono sa to začne chaporiť do pseudointelektuálnych dialógov a pseudohlbokých myšlienok, začne to byť zdĺhavé, nudné a celkovo neznesiteľné. Poslednú poviedku som ani už moc nevnímal a iba som odpočítaval minúty do konca a bojoval s nutkaním vypnuť to predčasne. Odporúčam si kuknúť prvé dve poviedky a zvyšnú hodinu a čosi radšej venujte niečomu príjemnejšiemu, o vela neprídete... ()

gpx 

všechny recenze uživatele

Dve a pul hvezdy, vic ne. Prvni povidka je zabavna a nastavi ocekavani, ktera pak postupne klesaji a klesaji a klesaji az usnete. #NEZAVADNE ()

panki9922 

všechny recenze uživatele

Niektoré z tých poviedok sú proste len vtipné, čierno-humorné, s jednoduchšou pointou, no niektoré majú aj hlbší význam. Vo všetkých je hlavnou témou smrť. Posledná ma dostala spracovaním, hereckými výkonmi, i pointou. Vizuál, kostýmy a taký ten typický westernovský feeling je vystihnutý výborne. Bankár so záľubou v PUBG ma úprimná rozosmial :) Mne to sadlo nadštandardne a minimálne poslednú a predposlednú poviedku si pustím v budúcnosti veľmi rád. 8/10 ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Povídkový film z Divokého západu navnadí vtipnou 1.povídkou, jenomže druhá o už o něco slabší a pak už následuje sešup dolů. Vyvrcholením je závěrečná povídka, u které opravdu netuším, co tím chtěl autor říci. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Coenovci sa opäť vydali na divoký západ a natočili pôsobivý poviedkovy film. Každá poviedka ma svoje čaro aj keď úvodné 2 sú top. Herci sú taktiež perfektni. Nezvyčajný zážitok ()

Grázl83 

všechny recenze uživatele

Některé povídky o ničem, např. ta poslední byla blbá. Ale celkově průměr a navzdory delší stopáži to pěkně uteklo. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Přežijte úvodní muzikální příběh (trošku šok, když čekáte pořádný western) a lehce plujte po příbězích lidí na dalekém západě. Užijte si skvélé kamery a zvuku. Zatleskejte hercům a nezapomeňte na malou pálenku, ať tento umělecký počin zůstane v paměti alespoň týden. ()

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama