Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (312)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TAM NAHOŘE MUSÍ BÝT MÍSTO, KDE LIDÉ NEJSOU ZÁKEŘNÍ A POKER SE HRAJE ČESTNĚ. A POKUD NE, TAK O ČEM VŠECHNY TY PÍSNIČKY JSOU? VŠICHNI SE TAM SETKÁME…“ /// Povídkovej western, na jehož konci zůstanou stejně zase největšíma hvězdama Coenovci… Úvodní dva příběhy se prezentujou spoustou nezapomenutelnejch píčovim, který pohladí černohumornou duši. Postupně – příběh od příběhu… se to posouvá víc a víc do vážnosti a vykecávání, což kapku nudí. A kdyby to skončilo po tom čtvrtým… dám 4*. Ale já kurva tu pětku nepochopil (navíc byla tak strašně ukecaná…). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju příběhy, který by mohli bejt knihou. (Zvlášť, kdyby ji napsali Joel a Ethan Coen.) 2.) Vždycky jsem přemejšlel, jak by vypadal americkej Limonádovej Joe. 3.) Thx za titule “num71“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poviedkovy western v ktorom ma väcsina poviedok rovnake nekompromisne vyustenie, ale jednotlivym poviedkam chyba nejaka pointa. Najzabavnejsia je prva povedka. Druha je podobne zabavna, ale uz slabsia, kedze sa zacina koncept opakovat a ostatne ma uz vôbec nebavili. Ako celok to je prinajlepsom priemer, ale niektore poviedky su vydarene, takze sa to vyplati risknut. P.S: Zmienka o Val Verde ma potesila. 4/10. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie. Bratia Coenovci to tentoraz prepískali natoľko, že už im to nemôžem "zožrať" . Ide o najhorší film ktorý som od nich videl a to paradoxne musím pochváliť kameru, sú tu zachytené nádherné scenérie, herecké obsadenie je špičkové, klobúk dole, hudba tiež patrí do kategórie pre labužníkov a kostýmy, tie ani netreba komentovať, no a to ostatné? Kde sa stala chyba? Môj pohľad na vec je taký, že rozkúskované nič nehovoriace epizódy ktoré spolu nesúvisia iba a zachytávajú všedné dni divokého západu, sú pre bežného diváka príliš bezpríbehové avšak pre náročnejšieho diváka je to zase príliš "blockbusterovské" takže si to bezprostredných fanúšikov nájde len veľmi ťažko. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vlastně si umím představit ty samé motivy propojené a rozpracované do podoby koherentního celovečeráku, kde by spolu mohly souviset a v součtu být víc než touhle řadou sympatických banalit, Kamera byla místy fajn a místy naopak neskutečně ošklivá - je vidět, že Coeni to s digitálem ještě neumí a je paradoxní, že dvojice, která "dala světu" colorgrading, to tadys ním několikrát rozhodně přepískla. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci a poviedkový western? Tešil som sa veľmi. Teraz som však trochu zmätený. Niečo je tam strašne super. Atmosféra, herci, výprava, Burwellova hudba, prenádherné exteriéry, bezuzdné násilie. Niektoré nápady sú tak šialené a zvraty kruto nečakané, že som sa smial nahlas (alebo si vravel: "Sakra, tak toto nemuseli!"). Trochu mám však dojem, že sa tu zabudlo na príbeh, jednotlivým poviedkam akosi chýbajú pointy - ak nerátam to, že väčšina hrdinov náhle skape, neraz uprostred vety. Je z toho teda akási absurdná poloartová dvojka pre Milión spôsobov, ako zomrieť na Divokom západe. Ale opakujem, je to zábavné. Miestami veľmi. Najmä prvé dve poviedky sú rozkošné miniatúry plné besného násilia - hneď prvá je westernový muzikál á la Limonádový Joe, akurát tu pri streľbe vybuchujú hlavy, odfrkujú končatiny a krv strieka v mohutných gejzíroch. Druhá je pocta Leonemu a tiež hýri krvavými nápadmi. Ďalšie poviedky sú omnoho pomalšie, rozvláčnejšie, skôr sa hrajú s atmosférou, v príbehu o vozovej kolóne je dokonca funkčná romantická línia. Je to celé skrátka taký guláš nápadov, ktorý drží pokope len vďaka coenovskej zručnosti, štýlu a očividnej chuti baviť (sa). Pre žánrových fanúšikov povinná jazda. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Když se Buster Scruggs (Tim Blake Nelson) podíval na karty při hře poker, tak tam byly dvě černé esa a dvě černé osmičky. Tato kombinace karet je známá jako „Dead man's hand“. Toto odkazuje na zabití legendární postavy Divokého Západu, jež je známa po jménem Wild Bill Hickok, který byl právě zabit při hraní pokeru. (Puxina)
  • Príbeh, ktorý rozpráva potulný umelec (Harry Melling) je "Ozymandias" od Percy Byshe Shelley. (toi-toi)
  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama