Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vražda, rozporuplný soudní proces a zakázaná láska. To je Zubaté Oostří, thriller ostrý jako břitva o zločinu a vášni. Bohatá velmi známá žena je brutálně zavražděna. Smrtící zbraní je lovecký nůž se zubatým ostřím. Jeff Bridgess hraje Jacka, manžela oběti a také hlavního podezřelého. Jeho obhájkyně Teddy Barnes si je jistá, že je Jack nevinen. Brzy s ním navzdory všem etickým zásadám prožívá milostný vztah. Jack je okouzlující, ale je opravdu nevinen, jak se zdá? Nebude Teddy jeho další oběť? Strhující závěr filmu je jeden z důvodů, proč bylo ZUBATÉ OSTŘÍ opěvováno kritiky a nominováno na Oscara. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Předobraz thrillerů typu Basic Instinct, Jade nebo Presumed Innocent, který mě svou slabší první polovinou nedokázal patřičně vtáhnout do hry. S nástupem soudního přelíčení sice začne přituhovat, ale čepel Zubatého ostří se už nestihne vybrousit k dokonalosti - i přes závěrečný twist a solidní výkony kvarteta: klející Loggia, porcelánová panenka Close, Coyote dýmící jako komín pittsburské ocelárny a Bridges s očima zmoklého štěněte zlatého retrívra, co tragicky přišlo o oba rodiče. A nebo týden nepršelo, táta pes i máma fenka jsou naživu a on je podlý jezevčík..? „Fuck him, he was trash.“ ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film jsem viděla mockrát a musím se ohradit proti tvrzení, že není třeba ho vidět víckrát, protože při dalším shlédnutí nemůže nic poskytnout. A kolik detektivek může? Pro mě už je radost sledovat Glenn Close a Jeffa Bridgese ......... to je herecký koncert a v rámci žánru skoro nadstandartní, ale tím je i skvělý scénář a režie, která nechá děj fantasticky gradovat a i když je dlouho jasné, kdo je kdo, udržuje do poslední chvíle v příjemném napětí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem si říkal, že osmdesátky v USA nabídly celou řadu zajímavých filmů. Potají jsem doufal, že i tenhle film by mohl být s tou poctivou starou atmosférou, která z amerických filmů té doby přímo tryská. A taky že jo. Herci naprosto skvělí, i když Glenn Close ještě asi o dva stupně lepší. Místy slabší právnické drama, ale ke konci naprosto luxusní thriller, který si tu čtvrtou hvězdu prostě zaslouží. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadprůměrný thriller, kterému se umně podařilo zkombinovat právnický souboj, krimi-zápletku i vyostřené romantické drama. Největším a nejtrvalejším pozitivem, díky němuž se snímek vyplatí zhlédnout třeba i dvakrát, je ústřední dvojice Jeffa Bridgese a Glenn Close, jejichž vztah je zajímavý od začátku do konce. Nic proti výkonu Roberta Loggii, ale dle mého názoru by si oscarovou nominaci nejvíce zasloužila právě Glenn Close. Potěšil mě i závěr filmu, čekal jsem ještě jeden zvrat, ale bez něj je film o dost čistší a logičtější. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

První film s tandemem odhodlaný advokát-klient štvaný policií i veřejností, který jsem kdy viděla, kde se odbočilo od obvyklého schématu podobných snímků. Hlavní hrdinka se sice chová vysoce neprofesionálně, ale buďme upřímní - dalo se štěněcímu zraku Jeffa Bridgese odolat? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinní soudní thriller s milostnou zápletkou a předvídatelně >nečekaným< vyvrcholením, který však díky hereckým výkonům a uměřené řežijní práci úspěšně vyhnul se nějakým provařeným žánrovým klišé a i přes všechnu tu (v dobrém smyslu slova) rutinu nakonec i díky detailům a drobnostem v ději (třeba starý sprosťák a liška podšitá vyšetřovatel ve výslužbě, pomáhající obhajobě) působí i docela neotřele. Tži a půl hvězdičky tedy za film jako takový, za výborný herecký výkon J.B. (doslova >hrajícího si< na neviňátko tak, že uvěřit mu může jen zamilovaná ženská s profesionální deformací, že... ;-) pak z nutnosti zaokrouhleno nahoru. - - - - - (viděno v minulosti několikrát v tv, komentář přidán po zhlédnutí na dvd s původním zvukem a formátem obrazu 11.3.2008) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Eszterhasova thrillerová rozcvička před ZÁKLADNÍM INSTINKTEM. Škoda, že thriller je tu naředěný soudním dramatem a romantikou a konec nepřekvapí. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem se nechala nachytat. Jeffu Bridgesovi jsem jeho nevinost zbaštila dokonale, takže pro mě byl závěr skutečně překvapivý. Jen škoda, že nebyl natočen s větším napětím... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Už v polovici filmu som si pekne vyselektoval ďalšie scény takmer presne som vedel, čo sa dopredu stane. To, že má film skvelo zahraté postavy, neospravedlňuje fakt, že má hrozne predvídateľný scenár. Navyše romantická zápletka pomerne chladná a Glenn Close som znova neprišiel na chuť. 60%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dobré herecké obsadenie v súdnej dráme, kde sa dá dohadovať, či hlavný podzrivý naozaj zavraždil svoju manželku.Na druhej strane, kto pozná schému tohto typu filmov, nič prekvapujúce sa na záver nedozvie. Jednorazová záležitosť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnoho filmů z (výtečných) osmdesátých let vsadilo na netriviální zápletky, atmosféru, herecké výkony. Manželství s nespočtem otazníků, zakázaná láska mezi klientem a právničkou, která svolila a pustila se do obhajoby muže, který měl loveckým nožem ošklivě rozkuchat movitou manželku. Zubaté ostří se může řadit mezi poctivé (erotické) thrillery, které dokážou vtáhnout do hry a umí některým ze zvratů mile překvapit. A to i přesto, že vsází na osvědčená pravidla žánru. Fajn gradace. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spoiler: John Forrester je obvinený z vraždy vlastnej manželky. Motívom brutálneho činu, spáchaného loveckým nožom je dedičstvo majetku. Prípadu sa ujíma bývala štátna žalobkyňa Teddy Barnes. Podarí sa jej svojho klienta pred súdom obhájiť? Milujem právnické filmy. No v živote som nevidel tak priehľadný thriller bez štipky atmosféry. Áno, áno. Režisér Vám niekde v "jadre" filmu na chvíľu zamotá hlavy, ale ukazovatele z úvodu sú tak zrejmé, že ten kto má žáner thriller dobre napozeraný, rozuzlenie príbehu ho nijak neprekvapí. Zubaté ostrie som vzhliadol na základe odporúčania mojej milovanej mamičky :) Vraj keď odchádzala v 89´ z kina, nikto z návštevníkov nedýchal. Po záverečných titulkách ma napadlo, či si náhodou niekto pri vychádzaní zo sály "neprdol". Ale to je v poriadku. Nie každý snímok z pred 20 rokov zaberá aj v dnešnej dobe. Teraz vážne. Film je dobrý! No nie natoľko aby mi prebehla čo len jedna zimomriavka či pochybná myšlienka o svojom presvedčení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď sa americký film "Zubaté ostrie" dostal koncom osemdesiatých rokov do tuzemských kín, každý o ňom hovoril, že je to nehorázne napínavá kriminálka a zaujímavá súdna dráma. Moc som ho chcel vidieť, avšak kvôli môjmu nízkemu veku som sa do kina nedostal. Pozrel som si ho až teraz ako zrelý štyridsiatnik. No nijak zvlášť ma neoslovil. To či Jack Forrest zabil svoju ženu a či si zatrtká so svojou advokátkou mi bolo po celý čas sledovania filmu viac menej jedno. *** ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velice dobré, Jeff Bridges opět se svým tak trochu nepřítomným pohledem a skvělou rolí. Hra odvážné bystré advokátky s psychopatickým všehoschopným vrahem. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Chvíľu som bol v pokušení pridať filmu štvrtú hviezdičku, ale odolal som. Film bol primerane napínavý, s potrebnou gradáciou a herecké výkony dvoch hlavných predstaviteľov boli dobré, i keď sa žiadny herecký koncert nekonal. Potiaľ klady. K mínusom sa dá priradiť, že Zubaté ostrie je ďalším, už nespočítateľným filmom, ktorého významná časť sa odohráva v súdnej sieni, podobné zápletku som už videl v nejednom filme a nakoniec, netreba byť znalcom amerického práva, aby bolo možné spochybniť konanie postáv v závere filmu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Příjemnou devízou tohohle filmu je, že ať už jste jakýkoliv superpolicejní machr a "vždycky bezpečně a hodně brzo poznáte vraha", tady ještě 30 vteřin před koncem nevíte, čí tvář se ukrývá pod kuklou. Pořád je to 50 na 50. A to je dobře, protože lepších filmů od soudu už jsme viděli hodně, lepších detektivek, slaďáků i thrillerů taky, ale dohromady a s tou dávkou napětí pomalu uvolňovaného až do konce to celkem funguje. Jenom Glenn Close bych vyměnil za atraktivnější právničku. Dobrý dabing z Barrandova narozený ještě před revolucí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Občas docela napínavý, ale jinak utahaný snímek kombinující soudní thriller s kapkou erotiky. Rozhodně nečekejte "Základní instinkt" na to je film až moc krotký, ale nějaké to napětí se zde najde. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V osemdesiatych rokoch to možno vnímali ako špičkový thriller, ale okrem úvodu a záveru to v podstate ani thriller nie, ale skôr krimi dráma, kde sa nám obhajkyňa zaláskuje, lenže divák od začiatku do konca s určitosťou vie, že ten hajzel to urobil. Vôbec sa nenechal priestor na nejaké prekvapenie alebo dve možnosti. Škoda tej prehľadnosti. ()

Reklama

Reklama