Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Tři Vandráci (Pavel Liška, Honza Révai a Hynek Bernard) si usmysleli, že se vydají za dobrodružstvím na vlastní pěst, aniž by věděli, co je čeká. A to ve všech směrech. Vybavili se kamerami, foťáky, dronem a spoustou techniky na zálohování dat a vydali se napříč střední Amerikou na vlastních motorkách, aby poznali místní kulturu, dotkli se historie indiánských legend, zažili nečekané. A mnohem víc. Nejsou to badatelé, motorkáři ani cestovatelé. Vandrování světem je prostě opravdu baví a doufají, že bude spolu s nimi bavit i vás. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Z pohledu diváka jednoznačně nejlepší cestopisné dobrodružství na motorkách, kterého se Liška zúčastnil (tohle je spolu s Moto cestou necestou už jeho čtvrtý seriál). Velký posun směrem vpřed téměř po všech stránkách. Celé je to až neskutečně nabité "feel good" energií, čemuž značně dopomáhá Révai s Liškou a vynikající kameraman za oponou Bernard, který si tentokrát musel fakt máknout, aby s nimi absolvoval celou cestu a zároveň ji sám natočil a sestříhal. U předchozích tripů jsem měl pocit, že sleduji až puntičkářsky naplánovanou trasu z bodu A do bodu B, kam se všichni přemístili a byl konec. Zde ten pocit svobody a nevázanosti ze všeho sršel všemi směry, ač to byl zaručeně jen skvěle sestříhaný a prodaný dojem. Na české podmínky natolik kvalitně zpracovaná série, která měla i jakési poselství a smysl, až se to zcela vyrovnává trabantům, u kterých jsem měl neochvějný pocit, že jsou v úplné jiné dimenzi a dohnat nejdou. 90 % ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další z výletů oblíbených omezenců, kteří svou ignoranci a primitivismus nabízejí (ne)vděčným divákům v podbízivém balení. 1) Copak lze odolat známým a populárním hereckým tvářím, jak na motorkách brázdí exotickými krajinami a řeší, co den přinese? No, milí diváci, lze odolat velmi snadno. 2) V čem vidím zmiňovanou ignoranci? Vandráci jedou očividně nepřipraveni na cestu, nevědí, kde a jak mohou spát, kudy a kam mají jet. Ani základy jazyka se nenaučí (připomínám, že jeli na tři měsíce do zemí, kde se prakticky jinak než španělsky nedomluví a že tam jedou částečně nebo zcela pracovně, za honorář z filmu, který posléze uvede Česká televize). Naučit se španělsky je navíc velmi snadné, přinejmenším na potřebnou úroveň. 3) Z této nepřipravenosti vyplývají pak hloupé a ignorantské otázky a poznámky, kterými obšťastňují diváky. Nemají co říci a dávají to ostentativně a nahlas najevo. 4) Jako home video pro promítání přátelům při sklence vína je snímek fajn. Jako profesionální počin pro diváky veřejnoprávní televize je přinejmenším nevhodný. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Cestopisne veci v TV mam rad, tohle je ale celkem opruz sledovat. Nevim, zda vsadili na zname tvare, ze oni udrzi sledovanost, protoze jinak to je cira zoufalost. Temer nulova hodnota ziskanych informaci, chybi tomu i vtip a lepsi technicke zpracovani-to bych omluvil, pokud by seriál mel kvality alespon jinde..., ale nema. Ve srovnani s vypravou trabantu vlastne nesrovnatelne, ale verim, ze hosi budou mit na co vzpominat. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kluci stateční...je jim 45...! ..Je dojemné jak prosté bývá největší přání, mír, klid...jak moc jsme se bohatí zápaďané ztratili sami sobě...Indiáni-in-dios---v Bohu.... Na jakých jeli strojích: Hynek na KTM 990 Adventure, Honza BMW R 1150 GS Adventure a Pavel Africa Twin 1000. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Geniální dílo to rozhodně není, ale Vandráci jsou prostě moc fajn, kluci sympaťáci a mně neskutečně baví to sledovat. Moto cestou necestou nemám nakoukané, takže nemám s čím srovnávat, ale tohle je prostě moc fajn cestopis. 75%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli něco miluju víc než filmy, je tím zaručeně cestování. A dokud nemám čas i peníze na provozování cest po světě sám, rád se kochám vážnými ale i odlehčenými cestopisy, kterým jsou například právě Vandráci. Kdo znáte Pavla Lišku, víte, že tuhle jejich středoamerickou výpravu nelze brát vážně. A přesto vás ono provedení ohromně baví a hned byste sedli na motorku a přidali se k nim. Ovšem jestli z nějakého biotopu na zemi mám fakt respekt a mnohdy i husinu, je to zaručeně džungle Latinské Ameriky, kde se dá až o velkoměstech mluvit jako o navštívení civilizace. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Příběh, který svým námětem k nám zavítal už na začátku století a my Češi se ho chytli jako klíště, ale zpopularizovalo se to zde až o trochu později. Ale táhne to skvěle. Vandráci jsou trochu méně známý, méně profesionálnější a dětinštější verze Trabantů. To ale na jednu stranu ani tolik nemusí ničemu vadit. Jedná se stále o kus nějaké hodnoty, která nám sem byla přinesena a my se ji snažíme využít jak jen to jde. A své to určitě splnilo, i přes to, že to je něco jiného a vy si občas můžete říkat, že to je až divný. Ale špatné to není. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Vandráci jsou zpracováním level jinde než spolu-nervní-jízda s Egonem. Já si říkal jestli Pavel s Honzou dokážou cestovat bez stopro přípravy a na vlastní pěst a dokázali. Jen s kámošem tvůrcem Hynkem si to dali dokonce i na pár dní úplně každý svou cestou. Bez dokonalé španělštiny a bez vážných zranění na sobě i na motorkách projeli chudší, ale poměrně šťastnou částí Střední Ameriky a poslední 3 díly byly top na zážitky, až mě to dojalo. Tohle by si měl zkusit každý aspoň jednou v životě. Poznat kus jiného plácku a poznat sebe sama. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele

Uff, to je negativismu v komentech.. Mně se styl Vandráků líbí, zejména rozhovory s místníma, ukázání nádherných míst zašitých kdesi uprostřed ničeho, dokonce i ty jejich kydy:) ()

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Cestovatelské filmy. Ty já můžu. :) Konktrétně do Jižní Ameriky by jsem se celkem bál,proto musím koukat na tyto dokumenty. ()

gazogazo odpad!

všechny recenze uživatele

...Aneb jak jsem nalezl větší vidláky, než ty kryply co jedou v trabantech a hle! Ono to úplně kazí zábavu. ()

Warhaus 

všechny recenze uživatele

Ti, co chtějí vidět válčení 2 slavných chlápků s 2mi velkými endury se moc nedočká, ježdění bylo hlavně v prvních dílech a postupem času se spíše cílí na představení místních zvyků a hlavně přírody, která je na jejich aktuální možnosti nádherně natočená. Zajímavý je motiv deníku do kterého si oba píší a zaznamenávají nejen svoje příběhy, ale i místních lidí. Shrnutí: výborná kamera, parta chlapů se kterými se něco děje a tudíž nudu skoro nepocítíte. Žánrově to očekávání splnilo, ikdyž ty co čekají hlavně ježdění budou v posledních epizodách trochu zkalmáni. 75% ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Moc fajn motocestopis po Střední Americe, u kterého je vidět, jak si jej hlavní aktéři užili. A stejně tak si jej může užít i divák. 80% ()

subic 

všechny recenze uživatele

Liška, Révai a Bernard docela dost nuda. Zajímalo mě, kudy pojedou a co uvidí, ale zazdili to těmi jejich hláškami, prostě fakt jsem se u toho strašně nudil. ()

Athares 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl dřívější cestovatelské počiny Lišky s Révaiem v Moto cestou necestou, tak hodnotím asi o hvězdu výše. Takhle mohu srovnávat a negativa lehce převažují. Začnu ale pozitivy. Hlavním jsou záběry. Kamera je volnější a experimentálnější, což je jedna ze dvou věcí, které oživují nudné a nezajímavé dialogy hlavních aktérů. Tím druhým jsou některé opravdu silné zážitky (deštný les, rodina žijící i přes velkou chudobu šťastně uprostřed ničeho). Kvalitu dokumentu snižují dialogy herců, které málokdy přinesou něco zajímavého, režie a hudební podkres, který vyznívá nudně a melancholicky i ve chvílích, kdy trojice slaví narozeniny. ()

Le6n 

všechny recenze uživatele

Moto Cestou Necestou bolo veľmi príjemným televízno-cestovateľským objavom (aj keď s odstupom niekoľkých rokov), pričom série s Lišákom a Honzou Révajů ma bavili najviac, takže Vandráci boli jasnou voľbou. Príjemný formát bez dopredu určených mantinelov bavil od prvej minúty po poslednú. Pánom to spolu ladí, vzájomne sa dopĺňajú a divák sa kráľovsky baví. Neviem sa dočkať avízovaného pokračovania! ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Uzvaneny Liska mi nevadi, ale vsechno je to poskladane tak nejak nesouvisle. Nebo by bylo fajn, kdyz vidite koralovce, pozirajiciho nebo nejakou mys, tak by nekdo mohl rict, ze je to koralovec, kterych je vsude hodne nebo malo, jestli leze do baraku apod. Nekdy jsou detaily dulezite pro pochopeni celku. A umi z kluku nekdo spanelsky? ()

Reklama

Reklama