Reklama

Reklama

Kouzelná Beruška a Černý kocour

(seriál)
  • Francie Miraculous, les aventures de Ladybug et Chat Noir (více)

Série(5) / Epizody(129)

Obsahy(1)

Žáci základní školy Marinette a Adrien byli vybráni, aby zachránili Paříž! Jejich misí je lov zlých stvoření - akumů - která umí každého změnit na zloducha. Zachrání Paříž a stanou se superhrdiny. Z Marinette je Beruška a z Adriena Černý kocour. (Disney Channel)

Recenze (27)

JackBurda 

všechny recenze uživatele

Zábavnej dobrodružnej seriál ve kterym mi skoro nic nechybí. Nápad tvoření záporáků je supr a všichni mají něco do sebe. Akce je tu docela dost a bejvá, nejen nápaditá, ale taky příjemně koukatelná (delší nestřižený záběry boje, scény z pohledu první osoby...), navíc i přes moje očekávání dojde i na ruční souboje a ty jsou velmi fajn, pěkná kadence úderů a solidně animovaná choreografie, jen bych asi viděl radši malinko jinej styl boje, ale to je jen detail. Teď největší div tohoto seriálu, mě se tu líbí ta romantická část příběhu, když je tak příjemně, s citem a hlavně humorně prezentována. Seriál celkově umí vyvolat řadu emocí a mě se to fakt moc líbí. Zpočátku jsem kritizoval CZ název, ano ten se mi vůbec nelíbí, naproti tomu CZ dabing je více než solidní, Adrien i Marinette mluví naprosto skvěle, Chloe taky ujde (seděla by mi na ni spíš Jolana Smyčková) a Lišaj taky mluví výborně, jenom někteří záporáci mluví otřesně (pan Holub), ale zase jen detail. Postavy mi příjemně sedí, Marinette je fajn, dá se s ní ztotožnit, je milá a celkově je to příjemná hlavní hrdinka. Adrien je potom super, všechny jeho problémy a neduhy toho být hvězdou působí maximálně uvěřitelně a člověk tu jeho depresi cítí spolu s ním, ovšem když se odváže a vše hodí za hlavu, je to správnej sympaťák s dostatkem solidních hlášek, fajn bojovými schopnostmi a neustálým nadhledem nad situací. Jeho flirtování s Beruškou je pak už jen třešničkou na dortu. S klidem tvrdím, že jsem si takhle hlavní postavy nezamiloval od 24 hodin. Ale abych taky něco vytkl, jsem asi v půlce seriálu a už myslím že vím kdo je Lišaj ve skutečnosti a taky jsou tu scény, které se zbytečně opakují. Přesto ale 5* a místo v mojí topce. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

To je tak když se z nudy a zvědavosti podíváte na jeden díl a naráz máte za sebou všechny a netrpělivě čekáte na další. Bohužel nejen český název, ale především český dabing je strašný. Naštěstí na youtube jsou už skoro všechny epizody v originální francouzštině s anglickými titulky a to je fakt úplně jiné kafe. Jinak animace je pěkná a plynulá, děj překvapivě nerepetitivní, postavy sympatické, i mezi Ladybug/Marinette a Chat Noir/Adrienem to pěkně jiskří, takže o zábavu je postaráno. A myslím, že momentálně je věkový průměr diváků tak 20. :D 7,5/10 ()

Reklama

Daniel2003 

všechny recenze uživatele

To je tak svěží vítr do animované tvorby pro děti. New York vystřídala nádherná Paříž, což je obrovské plus tohoto seriálu, hlavní hrdinové jsou neskutečně sympatičtí a jejich vztah, chemie a dialogy jsou propracovány do detailu. Záporád velice zajímavý a originálně pojatý, přičemž jeho motivace je vlastně nádherná. Celkově je to prostě strašně jiné od americké produkce, míň násilné, naopak hodně romantické, ale v dokonalém balancu. Chválím fakt velice dobrou úroveň animace, masivní vývoj postav a jejich uvěřitelné chování, adaptaci na dnešní dobu a gradování každé série. No a samozřejmě chválím i to, že mě to v 17 letech chytlo taky ;-) ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Další sračka pro děti. Roztomilá debilka, co se morfuje na evenžr Berušku a roztomilý kocourek mourek navlečený v sexy latexovém oblečku tvoří neporazitelné duo k popukání. Čelí strašlivému záporáku Lišajopičajovi, co je tajemnej jak hrad v Karpatech. Nemá nic jiného na práci, než ovládat svět a usilovat o beruščiny a mourkovi vymrdákoule. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Náhodně jsem přišla na tento seriál. Ale zdá se mi v pohodě a vyhovuje mi, že má dvacet minut a tak naráz si můžu dát několik dílů za sebou. Hrdinové bojují proti padouchům v takovém dětském až pubertálním vydání. Jen mi nejde na rozum, jak může ona mít ráda jeho a v jeho přítomnosti se chovat jako naprostá pipka, když pak oba v převleku dokážou spolu bojovat, komunikovat a že se nepoznají, když ty převleky moc neschovávají jejich identitu. ()

Galerie (202)

Zajímavosti (7)

  • Seriál měl mít původně 5 sérií, jenže kvůli pandemii covid-19 se práce na seriálu prodloužili. Poněvadž by původní plán pro scenáristy byl náročný, seriál byl nakonec rozšířen na 7 plánovaných sérií. (mnaucz)
  • V čase 7:48 můžeme v Alyině videu z Berublogu vidět na pozadí referenci na britský seriál Pán času (od r. 2005) v podobě dveří od TARDIS, ve které Doktor (hlavní protagonista) cestuje. Dveře pak můžeme vidět ještě v několika dalších epizodách. (HERGImanCZ)
  • V roce 2023 se podle dostupných dat jednalo o vůbec nejčastěji umísťovaný pořad do programu českého Disney Channel, ačkoliv pořad není ryze od Disneyho. Byl odvysílán více než 12 000x. (Vitox)

Reklama

Reklama