Reklama

Reklama

Kouzelná Beruška a Černý kocour

(seriál)
  • Francie Miraculous, les aventures de Ladybug et Chat Noir (více)

Série(5) / Epizody(129)

Obsahy(1)

Žáci základní školy Marinette a Adrien byli vybráni, aby zachránili Paříž! Jejich misí je lov zlých stvoření - akumů - která umí každého změnit na zloducha. Zachrání Paříž a stanou se superhrdiny. Z Marinette je Beruška a z Adriena Černý kocour. (Disney Channel)

Recenze uživatele mnaucz k tomuto seriálu (6)

Kouzelná Beruška a Černý kocour (2015) 

3 hvězdičky dávám, protože si myslím, že v porovnání s ostatními věcmi, které se v televizi vysílají, je tohle celkem dobré. Upřímně, sám jsem to začal, jako malý fracek sledovat, a nějak se od toho nedokážu odtrhnout. Kdybych to měl zhodnotit. 1. série seznamovací, děj neposouvá, epizody jsou dost repetitivní. 2. série lepší, epizody již mají jakousi návnadu na další díl, ale žádný vyložený zvrat vně poslední epizody. 3. série je linka, na kterou má seriál najet. Každá epizoda, jak to již vžité má co do sebe a nečekaně se můžeme dozvědět spoustu nových informací s prosté epizody. Čerstvá 4. série, má zvratů a překvapení někdy až příliš, ale jelikož je to ještě tolik o čem víme, že to nevíme, nebo o čem vůbec nevíme, tak je toho vlastně málo. Závěr této série se autorům povedl asi nejvíce ze všech. 5. série mě lákala, děj se stočil zajímavým směrem. Závěr byl zklamáním! To bylo dosti špatné vyřešení děje. Těch prvních pět mělo kvalitativně stoupající tendenci a závěr páté to zničil. ()

Série 1 (2015) (S01) 

Spíše seznamovací série. Děj moc nerozvíjí. Je tam pár epizod, ale většina je spíš takové prodloužení. Formát epizod se ve směs opakuje a často tam jsou úplně nesmyslné chvíle, při kterých by seriál skončil a autoři nevěděli, jak je vyřešit. Podstatné je i to, že vůbec neznáme motivaci Lišaje. To tomu také dost ubírá. Vím, je to první řada, ale vlastně až tak na cca. 6, 7 epizod se děj nerozvíjí. 3 hvězdy. ()

Série 2 (2016) (S02) 

Série je mnohem lepší než první. Pár zvratů, nová mirákula, nové schopnosti. Epizody si ale stále drží jakousi šablonu. Opakují se. Závěr řady trochu zklamal, ale nebylo to špatné. 4 hvězdy. ()

Série 3 (2019) (S03) 

Tato řada byla dle mého soudu - lepší než 1., ale horší než 2. Z toho prostého důvodu, že je tu spousta zbytečných epizod. Byli tam pokusy zlepšit nudnost nějakým zvratem, ale ten se často vyřešil v jedné epizodě, což je problém. Ve své celkové recenzi píši, že to je linka na kterou má seriál najet. Tím myslím, dělat zvraty, třeba nesouvislé s hlavním dějem, ale něco, co zaujme. Co je zajímavé. Což tahle řada uměla, ale často to zahodila. Závěr řady se povedl značně lépe než ten 2., ale série není sto diváka občasného nějak zaujmouti. Nechávám 4 hvězdy, protože to napětí, zda se něco stane, umí autoři udělat dobře. ()

Série 4 (2021) (S04) 

Tady si říkám, čím to je, že čím novější je to série, tím více mě to baví. Možná tím, že ty epizody už nejsou tak prosté a stejné, jako bývaly. Oproti předchozím řadám je tu zvratů spousta. Možná až moc. Ale konečně to celý seriál někam posulo. Ten závěr 3. série tomu možná pomohl. Jinak řečeno, tato série je zatím ta nejlepší. Je sice nutné vidět často nudné epizody z dřívějška, ale tahle řada za to stojí. Jde to vidět i z hodnocení. 5 hvězd. A závěr? Nejlepší ze všech. ()

Série 5 (2022) (S05) 

Konec seriálu mě do jisté míry zklamal, do jisté míry fascinoval. Autoři seriálu nikdy neudělali přes to, co čekáte a ten konec si udělali podle svého. Zklamalo mě možná jeho pojetí. Dalo se udělati více. Na druhou stranu jsem byl překvapený. A musím říci, že díl po dílu jsem to hltal, abych věděl, co přijde. Možná tím, jak se ta jednoduchost prvních dílů časem vytratila se seriál dostal do mnohem zajímavější podob, které mě zajímaly více než ty původní. Některé epizody však jsou vyloženě zbytečné. Nevím, jak seriál naváže se 6. řadou, jen se bojím, že už to nebudu ono. Ale tuhle pětku jsem si užil. ()

Reklama

Reklama