Reklama

Reklama

Soudruh Drákulič

  • Maďarsko Drakulics elvtárs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Upíři jsou mezi námi! Ale není třeba se obávat – příslušníci maďarské tajné policie jsou jim v patách a kromě obvyklých špionážních zařízení mají s sebou také hodně česneku. Maďarsko v 70. letech minulého století. Soudruh Fábián, maďarský hrdina kubánské revoluce, se vrací domů, aby se zúčastnil akce dárcovství krve pro Vietnam, spřátelené komunistické země. Ale se starým soudruhem něco není v pořádku – vypadá jako třicetiletý mladík, má skvělé vystupování a řídí ohnivě rudý Mustang. Mladá dvojice, která pracuje pro tajnou policii, je pověřena jeho sledováním. Maria jej doprovází a snaží se odhalit tajemství jeho věčného mládí. Její milenec Laci, přeborník v pronásledování a boji zblízka, je oba špehuje, a když jím zrovna necloumá žárlivost, dělá to, co není součástí jeho dovednostní výbavy – myslí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

srolyma 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se bratrům Uhrům moc nepovedlo. Do Maďarska se vrací z Kuby soudruh Fabián, který je upírem. Takže nejen že je krvežíznivý, ale hlavně je nesmrtelný. A tak jsou na soudruha vampýra nasazeni tajní agenti s cílem nechat se hryznout a postupně předávat nemrtvost až soudruhu Brežněvovi do Moskvy, který netouží po ničem jiném než tady strašit navěky. Blbost to byla. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V dobové atmosféře komunistického Maďarska nám řádí upírek, mělo to dobrý hlášky, určitě oceňuju originalitu, ale nějak strhující děj to teda zase nebyl, hungorové určitě umí i lépe. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ten kokteil humoru a napatia nebol namiesany idealne. Tie preskoky od blbej komedie k nadprirodzemu thrilleru boli obcas az prilis krcovite. No bavil som sa a niektore pasaze boli super. Vobec by som sa nebranil pokracovaniu. 6/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Drákulič je taková jednohubka, která se vynořila zčista jasna jak jen to upírské filmy dovedou. Vzpomeňme třena na originální Co děláme v temnotách ! :-). Být to točeno v dnešním světě, film by asi nebavil tolik jako ty maďarské komunistické sedmdesátky. Zápletka s rozkazem Brežněva byla jasná a já už teď vím, proč vlastně (bohudík!) skutečně zemřel. Film je takovou lehkou komedií, kdy se starší divák sem tam usměje, protože kouzlo komunismu bylo v tom, že byl všude stejný. Stejný úpadek, stejné špiclování, stejná auta, stejné oslavy a závazky i stejné praktiky tajných. Je tedy jedno zda divák sleduje film z doby DDR, ČSSR nebo MLR. Upíří zápletka to celé zajímavě okořenila, ale na konci si řeknete hm.. A proč to vlastně vzniklo? Křepelku Lili Walters jsem viděl poprvé a byla opravdu ke kousnutí nejen do krčku... Jakási mladší obdoba Salmy Hayek. Upír byl taky sympaťák, moc se mi líbil ten tanec u mustangu v hale JZD. To fakt mělo dobovej feeling... V součtu tedy dávám za 3 langoše pěkně pomazané česnekem !  * * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nápaditý námět, hrozná kokotina zpracováním. Aspoň že na Lili Walters se dá dobře dívat. Maďarské filmy u nás moc často zastoupené nebývají, ale kdo má být cílovou skupinou tohoto, to netuší. Leda důchodci, co se zasmějí pokaždé při slovu soudruh. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Romanticka upirska pohadka ze sedmdesatek. Ma to vsechny konvence tohoto zanru. Romace a oblast dospivajicich je teritorium, kde se vyskytuje sani krve nejvice.Libily se mi nektere hlasky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tento maďarský guláš je trochu prehnaný a jeho chuť sa pribúdajúcimi minútami vyparuje. Ale rozbeh bol parádny. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ve filmu ožila atmosféra Maďarské lidové republiky, v malé (ale nepřehlédnutelné) roli se objevila Alexandra Borbély a já jsem čekal, že půjde alespoň o čtyřhvězdičkovou zábavu, ale musím přiznat, že mě maďarští tvůrci poněkud zklamali. Snímek ve mně totiž vzbudil rozpačité dojmy, působil na mě tak, jakoby se Maďaři snažili natočit komedii (námět ten potenciál určitě měl), ale scénárista nedokázal přijít s dostatečně úderným humorem, takže celá záležitost skončila někde na půl cesty. Prostě jen Svěženka místo gruzíňáku. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Upiři za socialismu v režii maďarské státní policie. No nekup to! Bizardní spojení upírského námětu s parodií na socialismus mě nalákalo. Ale, bohužel, nepovedlo se. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

dalsia skvela madarska komedia vsetci tocia dobre filmy len mi sracky mohlo to byt este dlchsie viac povedat odkal ziskal on schopnosti kdo ho kusnul ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Vampír v srdci komunistického Maďarska? Why not? Škoda však, že príbeh filmu je vedený klasicky, bez akýchkoľvek nečakaných momentov. Samotné komunistické prostredie je pomerne dobre zachytené, výsledok pokusu o satiru je na priemernej úrovni. Z hereckej stránky je to spíš klasický priemer – od známych maďarských hercov/herečiek dostaneme to, čo očakávame. Dal by som tri hviezdičky, pretože film nejak funguje. Avšak v niektorých prípadoch si neviem odpustiť väčší počet sprostých slov – v niektorých prípadoch a scénach boli fakt zbytočné, hlavne týkajúcich sa náboženstva (plne pochopím, keď to u niekoho vybije poistku). Potom je tu aj záver, kde postrácam odvahu zo strany režiséra byť trošku odvážnejším. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Moje obavy, že to bude blbosť sa naplnili. Podpriemerná komédia, príbeh nebaví a komunistickí upíri? Škoda, času. ()

Richard768 

všechny recenze uživatele

Súdruhovia, tak toto vám akosi nevyšlo. Asi som nebol na správnej vlne. Očakával som niečo vtipné, no ledva som to vydržal dopozerať. Strata času. ()

Reklama

Reklama