Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Chci být servírka v řecký restauraci a chci, aby se tam přišel ucházet o práci chlápek, kterej zrovna přišel z lapáku, vypadal jak Al Pacino, měl jeho šarm a vyřídilku a mě, zklamanou životem a chlapama, trpělivě a romanticky uháněl. A ještě jeden podružný detail - chci vypadat jak Michelle Pfeiffer :-)). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Báječná lovestory, která pohladí po duši, rozesměje a dojme. Herecký koncert dvojice Pacino - Pfeiffer. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která sice nění nijak objevná, ale Al Pacino a Micehlle Pfeiffer jsou naprosto výborní a myslím, že kdyby se před každou ženou objevil takový muž, jako Frankie, tak by musela jeho kouzlu prostě podlehnout. Přestože jde o přímočarý příbeh s dopředu jasným koncem, krásně se na něj dívá a je tak pohodový a uvěřitelný, že každá romantická duše musí podlehnout. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak po osmi letech se Al s Michelle zase sešli před kamerou a opět předvedli svou vynikající hereckou formu. Samotný příběh mě ale zase až tak šťastným neudělal. Uměl bych pochopit otálení Frankie, ale chování Johnnyho mě spíš než romantický přišlo vlezlý, navíc ty kecy co tam ze sebe produkoval Johnny, to mě přišlo jako kdyby byl pan zeměkoule, na druhou stranu upřimnost jeho chování byla odzbrojující a jeho nekonečná trpělivost by se mě hodila při čekání v supermakertu ve frontě. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Taková poměrně obyčejná romance, která má to štěstí, že má na svém kontě takové herecké legendy, jako jsou Al Pacino a Michelle Pfeiffer. Ti jediní totiž do celého toho příběhu vnášejí příjemnou náladu. Všechno ostatní je tak nějak navíc. A skutečnost, že vše se odehrává v newyorkské restauraci u Řeka je opravdu jenom skutečnost, která s řeckou kuchyní má asi tak společného, jako hamburgr s pitou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $22,773,535Tržby Celosvetovo $28,200,000║ suchopárne /35%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Terrence McNally .. Po herecké stránce určitě zážitek. Ústřední duo Pacino - Pfeiffer hraje téměř dokonale. Samo o sobě by to ukrylo mnoho nedostatků, naštěstí zde nebylo co skrývat. Velice hezká civilní lovestory. 75%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kde postavy mají normální práci, uvěřitelný dialogy a prostě se chovaj tak nějak všedně. V dnešní době hypervyumělkovaných romantických komedií to působí až neuvěřitelně. On vůbec skoro padesátiletej Al Pacino opravdu není tradiční hlavní představitel do role svůdníka. Herecky mě tam nadchla Michelle Pfeiffer. Nikdy jsem jí nijak extra nemusel, ale tato role jí sedla. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Většina lidí se pro tu pravou lásku vrhá do prvních vztahů, na jaký narazí. Ti šťastnější získají aspoň dostačujícího životního partnera a ti ostatní mají smůlu a pravděpodobně ze své osamělosti nevyjdou, nebo v ní zůstanou hodně dlouho. Tenhle film je o takovýchto osamělých lidech. Oproti Pretty Woman je to mnohem reálnější a možnější a vlastně jakoby příběh sousedů z vedlejšího bytu, který by se tak snadno mohl stát i vám. Jenže Pretty Woman je jednoduchá pohádka. tady tohle je složitej život. A pro mnoho lidí, kéž by to byl skutečnej složitej život. . . . . Chtěl jsem přiložit text písničky, o které tam je vlastně pořád řeč, ale je moc dlouhá. Tak ji tu převyprávím: Frankie a Johnny byli milenci a strašně se milovali. Byla to ta jediná pravá láska, na niž si vzájemně přísahali věrností až do smrti smrťoucí. Když jednou Frankie šla do hospody jen na pivko na stojáka, barman jí povídá o tom, jak tam Johnny necelou hodinu dřív špásoval a hustil do děvčice jak lusk Nellie Blie. Tak Frankie v záchvatu žárlivosti začala prohledávat okolí a hned v druhé zadní uličce našla Johnnyho a Nellie, jak to spolu pečou na zadním sedadle jeho taxíku. No do Frankie vjel blesk a zaběhla rychle do domu, kde ze staré skříně vytáhla novou čtyřiačtyřicítku, kterou jí Johnny koupil na obranu. Vyšla k taxíku a aniž se nějak dál rozmýšlela, vyprázdnila celý zásobník skrz dveře rovnou do Johnnyho, ani nevěděl, co ho smetlo. Když přijeli policajti, Frankie seděla na zadních schodech a v šoku se houpala dopředu a dozadu. Jenže soudce to neobměkčilo, protože jí napařil elektrický křeslo a tak se Frankie na té své poslední cestě aspoň ohřála. A ponaučení? Žádný není, snad jen, že v chlapovi není vůbec nic dobrýho. Ten vás holky vždycky zničí. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Frankie a Johnny není ta nejlepší romantická komedie jakou jsem viděl, ale mě tahle úžasná lovestory překrásně pohladila po duši svojí lidskostí a zanechala ve mě velmi milý pocit. Úžasný herecký koncert Al Pacina a Michelle Pfeiffer. Pro mě nejlepší film režiséra Pretty Woman Garry Marshalla...... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Filmová romance, která se opírá o dvě velká herecká jména v hlavních rolích. Michelle Pfeiffer i Al Pacino odvádějí svůj slušný (nad)standard, ale aby sami o sobě dokázali projekt vykopnout do nadoblačných výšin, to neumí. V první půli, kde svoji roli hraje i prostředí řecké restaurace a obraz je oživen množstvím rázovitých postaviček zaměstnanců podniku a jeho hostů, si snímek udržuje úroveň slabších 4 hvězdiček, ve druhé půli, kde film přejde do intimnější polohy a ústřední dvojice začne řešit své (po)city, film místo aby gradoval, začne ztrácet. Scénář jednoduše nemá tu sílu, jakou by potřeboval. Celkový dojem: 60 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Johnny trpělivě a s neodbytností čekatele na druhou šanci ztéká hradby kamenného hradu Frankieburg a až na konci spadne padací most přes příkop traumatu a pootevře se brána, je jasné, že bude chtít ještě více dovnitř.. Sázka na obyčejnost postav (redaktorka lifestylového časopisu a milionář na bílém Lamborghini mě nezajímají), všední problémy rodícího se vztahu, pracovní kolektiv starající se o humornou složku a precizní výkon dvojice Pfeiffer a Pacino. Co na tom, že tomu prvnímu moc nešlo změnou v držení těla zakrývat vlastní atraktivitu a ten druhý francouzsky líbá, jak kdyby chtěl z protějšku vysát všechny vnitřnosti.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Desítky, snad tisíce (možná přeháním:) filmů obsahují obvyklá vztahová schémata setkání dvou lidí, kteří se zamilují a v průběhu děje řeší svůj vztah. Průměrná, hezká, ale zároveň také očekávaná linie. Podobnou romantiku tak dokáže ze stálých vod často "vylovit" dokonale k sobě pasující ústřední herecká dvojice, která svou silnou osobností a uměním excelentně zastíní všechny ostatní nedostatky a slabiny. V případě tohoto filmu není setkání Frankie a Johnnyho ničím výjimečné, stejně jako jejich charaktery. To, co jim dodává na přitažlivosti a vyzvedává jinak obyčejný děj do výšek, je skvělá herecká dvojka v podání Ala a Michelle. Úžasně jim to spolu pasuje a chemie mezi nimi taktéž zdatně pracuje. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tři objektivní důvody pro tři hvězdičky. 1) Garry Marsall natočil mnohem civilnější a uvěřitelnější romantickou komedii než Pretty Woman, které ale zároveň nechybí šarm jeho slavného trháku o prostitutce. 2) Celý ten film provází příjemná hudba. 3) Michelle a Al. Čtyři subjetivní důvody, proč tomu hodit hvězdičky čtyři. 1) Miluju Řecko, řeckou povahu, řeckou kuchyni, a i když se Frankie a Johnny odehrává kdesi v New Yorku, něco z té atmosféry přece jen nabízí. 2) Al Pacino je v tomhle filmu tak šíleně temperamentní a... ehm, k sežrání, že si ho prostě nejde nezamilovat. 3) Chci domů taky chlapa, který bude umět takhle vařit. 4) Nemám ráda černobílé postavy a ta neuvěřitelná civilnost a opravdovost sálá z každého okamžiku tohohle filmu. Závěr? Subjektivita vždy zvítězí nad objektivitou. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Okouzlující odpověď na Zjizvenou tvář. Kam se hrabe Moje tlustá řecká svatba (romkom, která čerpá ze stejného prostředí). Jistě, je to zatížené divadelní předlohou, ale o to je to promyšlenější, dialogy lépe fungují a v rámci filmové reality je možné se povznést nad čas a stísněný prostor jídelny a bytu Frankie. Konečně závěrečná montáž je něco dokonale povznášejícího a dává to světu řád a nekonečnou naději pro každého. Michelle nenosí prakticky žádný make up a její kouzlo je tak odzbrojující, že je to až neuvěřitelné. Pacino nám v podstatě ukazuje jen milou tvář Tonyho Montany, ale i to je víc než dost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Starosvětsky přímočarý režisér Garry Marshall rok po fenomenálním úspěchu Pretty Woman lehce zostřil hrany a vypráví příběh z vězení propuštěného kuchaře, který se snaží zaujmout láskou zklamanou servírku. Ta se nečekanému vztahu brání, ale dvoření zamilovaného kuchaře nakonec podlehne. Oba leccos prožili, leccos ztratili, dávno nevěří na prince na bílých koních. Ale ještě si dají šanci. A Marshall tak znovu dokazuje, že okoralá divácká mysl se ráda nechá vyburcovat k nadějeplnému snění. Al Pacino je jistota, víc ovšem tentokrát zaujme nedůvěřivá a zklamaná Michelle Pfeiffer. Moc fajn návrat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ty divadelní základy v téhle romantice jsou hodně cítit. Co si zkusili v 80. letech DeNiro s Meryl Streep musel samozřejmě vyzkoušet i Big Al. Ti dva byli zkrátka rivalové každým coulem. Člověk každopádně v tomhle kousku může jen závidět Pačínovi čas strávený s čarokrásnou Michelle. Beru to i tak, že Al musel vztah mezi nimi po Scarface přeci jen vylepšit :) 65% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Od doby, co jsem viděl Míšu s oparama v Eastwicku a Ala jako šéfa advokátní firmy, nějak mě to za srdce nechytá. Jinak ovšem romantika jako hrom. Nebo jak říkal můj kámoš, hrobmantika jako ovar! ()

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama