Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okouzlující romantická komedie, ve které na plátně zazáří Al Pacino a Michelle Pfeifferová. Pfeifferová představuje Frankie, číšnici v jedné newyorské kavárně. Po sérii bolestných zklamání Frankie nehledá vztah k žádnému dalšímu muži... až dokud se nepotká s Johnnym. Pacino hraje propuštěného trestance, který začal pracovat jako nový kuchař na krátkodobý úvazek. Dočista se zblázní do Frankie. Ale Frankie usuzuje, že se k sobě hodí jako vejce natvrdo a naměkko. Nechápe, co myslí Johnny tím, když říká: "Byli jsme pár ještě předtím, než jsme se potkali". (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (165)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Začalo to sympatickým songom o Frankie a Johnovi, skončilo do Debussyho podmazom. A medzitým ? Pekný, skôr romantický ako komediálny, príbeh s Al Pacinom a Michelle Pfeifferkou. Príbeh taký bežný, ľudský, o zranenom vnútri o láske o strachu niečo znovu si začať . Milovníci dramatických (odľahčených) žánrov si prídu na svoje. Herci boli skvelí, a to nielen hlavní protagonisti. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Zacpěte si uši...... říká se, že člověk má v životě dostat alespoň jednu šanci. Tak jsem ji tedy Garry Marschallovi dal. A doufal jsem ( vzhledem k faktu, že obě hlavní postavy hrají jedni z mých nejoblíbenějších herců(ček), že to NEPOSERE. A On to ( Garry ) neposral :o) Frankie a Johnny je příjemné civilní romantické drama o " dvou ztracených duších , které si byly souzeny ". U takovýchto typů snímků vždy záleží na ústřední herecké dvojici, jestli ta pověstná chemie mezi nimi funguje. Pokud ANO, u diváků má snímek z 1/2 vyhráno.Zde bylo po pár minutách jasné, že vyhráno tento snímek má. Jak Michelle Pfeiffer jako servírka Frankie, ( která si nese velkým šrám z dosavadního života ), tak i charismatický Al Pacino ( jako čerstvě propuštěný vězeň Johnny, který přichází dělat kuchaře do restaurace, kde Frankie obsluhuje ) podávají EXCELENTNÍ herecké výkony. Napadá mě hodně přízvisek k tomuto snímku, já však zůstanu pouze u jednoho - snímek ze života, tj. lidský hřejivý snímek. Ano, ten snímek není dokonalý ( na druhou stranu..., to není ani sám život :o), pár " much " by se našlo, ale já mu je pro tentokrát milerád odpouštím, za tu náladu, kterou ve mně vyvolal. Za tu lehkost, vtipnost, svěžest s jakou byl ( díky oběma hercům ) převyprávěn. p.s. jako bonus, jedna z nejromantičtějších filmových scén. Nikoliv Kate a Leo, ale Frankie a Johnny a jejich společné čištění zubů - to je ŽIVOT. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že žánr "romantický film" pro mě není a měl bych se mu vyhýbat obloukem, ale když já chtěl vidět další film s Al Pacinem. No neklaplo to, ten film je naprosto o ničem. Jako sorry, ale smíchat obludu, kurvu, hysterku a dva teplouše není úplně dobrá výchozí pozice. Ty tři puntíky za Pacina, kterej ale měl kopnout Mišel do zadnice a spíš hledat cestu ke svým dvěma dětem. Tyhle námluvy dvou postarších košťat, chovajících se jako adolescenti, mi fakt nesedly. A Mišel není kočka ani co by se za nehet vešlo, na ten protivný obličej se těžko koukalo (já vím, měla chuděra rozervanou duši a trochu i hlavu). ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prikladny film o tom, ze trpelivost prinasi ovoce:-). Film pusobi velice realne, az temer " bezne ", coz je jeho nejsilnejsi stranka. Hlavne sceny z restaurace jsou povedene ( v recke jidelne bych ale uvital alespon jedno jidlo z Peloponesskeho poloostrova ). Skvely vyber hercu ( mozna ke konci uz mi Pacino a jeho psi oci zacaly vadit ), at uz servirky, majitel restaurace, teply kamarad, kuchar. Tomu vsemu vsak dominuje Pfeiffer, ktera podala velmi dobry vykon, zaujala me predevsim jeji mimika. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Ten má v hlavě jenom holky. Jo, otevři mu ji a vypadnou samý chlupatý kosočtverce."ッ No jo fešák Johnny se s tím nepáře, jenže Frankie není jako její kámoška Cora. Tu dlouho přemlouvat nemusel. ッ "Ani jsem si nevšimla, že už seš. Ty si ani nezakašlal. Mám to natrénovaný potichu víš. Proč? No, řekněme, že jsem se pohyboval v místnostech, kde byl orgasmus na plný pecky poněkud nevhodný. To myslíš jako v klášteře? Jo tak nějak."ッBavilo mě sledovat Ala jak usilovně láme Michelle. Jak se to říká? Trpělivost růže přináší a nebo že by úplně nový modrý kartáček, který momentálně není nikoho? ッ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Michelle Pfeiffer již podruhé hraje Al Pacinovi partnerku. Poprvé to bylo ve filmu Zjizvená tvář (1983). (Duke90)
  • V původní divadelní hře hrála hlavní roli Kathy Bates. Čekala, že dostane roli i ve filmu, avšak vybrána byla Michelle Pfeiffer. (Terva)
  • V jedné scéně režisér po Al Pacinovi vyžadoval, aby po otveření dveří a vstupu do pokoje vypadal překvapeně. A protože se nedaleko natáčel Star Trek VI: Neobjevená země (1991), poslal Garry Marshall pro Kirka a Spocka, které postavil za dveře pokoje, kam měl Al Pacino vejít. Hercovo překvapení je tak naprosto autentické. (D3VIL)

Související novinky

Moje další první velká láska

Moje další první velká láska

20.06.2006

Taky milujete romantické slaďárny o malých harantech, kteří se v sedmi chovají i vypadají na dvacet (holky, kluci spíš naopak) a první sex a skutečnou pravou lásku si odbudou do dvanáctých narozenin… (více)

Reklama

Reklama