Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (235)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Potomek působil v konkurenci jiných hororů, které se letos chystají na plátna kin, úplně neviditelně. Jako takový ten typ projektu, kterému by to víc slušelo na VOD sítích. Tam by jej bylo možno považovat za příjemné překvápko. Je to totiž po všech stránkách neurážející film. Hezky natočený, solidně zahraný. A obsahuje minimálně dva creepy / lekačkové momenty, u kterých mi nepříjemně zatrnulo. Celkově je ale příliš málo výrazný, aby právě v kinech nějakou větší pozornost vzbudil. Zásadním problémem pak pro mě byla ohromná předvídatelnost veškerého dění, kdy hned jakmile se objasní, o co jde, je jasné, k čemu to směřuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $7,865,474Tržby Celosvetovo $8,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Ako námet dosť dobrý ale výsledok nie príliš efektívny v rámci žánru. Vyznie to akosi kostrbato, necelistvo, samozrejme nechýba klišé a naivita. Proste prvoplánoví vývar. V poslednej tretine to už troška aj otravuje. Už sme tu mali niečo podobné a to výborný Orphan a tam to ináč sypalo. /videl v kine: 40%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letošní rok je zatím chudý krom Pet Sematary, US a Escape Room se nic zajímavého neurodilo, ale přehlížený Potomek je ve výsledku příjemná věc a za mne i nečekané překvápko. Od režiséra hororu the Pact jsem nic jiného než průměr neočekával, ale nakonec se jedná o velmi znepokojivý a psychologicky úderný horor o malém chlapci, který je neobvykle inteligentní a nepříjemně agresivní. Libilo se mi, že chlapec není posedlý démonem ani žádnou nadpřirozenou silou jak už je u podobných žánrovkách zvykem, ale poměrně originálně se film zaměřuje na reinkarnaci, což je samo o sobě zajímavé téma. Je to dobře zahrané, slušně natočené, poutavé od začátku do konce a dojde i na slušné lekačky včetně příjemně ostrého finále. Lepší než jsem doufal a určitě lepší volba než podobně laděný letošní Hole in the Ground. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak sa v nejakom filme vyskytne sirota, môže to dopadnúť sem-tam ako komédia (prípadne ako Anna zo Zeleného domu), ale veľmi často to dopadne ako horor (Sirota, Mikey – dieťa zločinu, Prípad číslo 39, Mama, Dobrý synček s Culkinom). Potomok nie je zlý (mrazivý pokec s psychológom), herci sú vcelku fajn, niektoré scény poriadne OK a ani atmosféra nie je na zahodenie. Avšak proste ma to dosť nudilo a scenár mi pripadal odfláknutý. McCarthyho predchádzajúci horor The Pact bol oveľa lepší. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jestli někdy přivedu na svět potomka a on se na mě podívá jedním okem modrým a druhým hnědým tak s ním hned na sále třísknu o podlahu (a svedu to na poporodní depresi) nebo ho hned šoupnu do baby boxu páč o žádnou reinkasranci fuckt nestojim a nehodlám měsíce gůglit, kterej chorej zmrd skapal v den, kdy se má ratolest narodila. Nemluvě o možnosti, že bude mít oči normální a stejně zrovna někde zhebne seriálovej nebo masoxovej vrah, co se mu vetře do duše a bude si chtít dokončovat sny a touhy. A než abych každej večer čekala, kdy začne ze spaní mluvit maďarsky nebo kdy dá spolužákovi francouzákem po hubě, to na to radši rovnou seru, podvážu si vaječníky a koupím si morče. To může být posedlý třeba Belzebubem, ale z terárka mi udělá hovno, max mě kousne do prstu a skončí jako předkrm na talíři, zatímco já budu mít klidný spaní. Každopádně zas jednou tleskám packama o sebe, z kluka jsem měla strach a palec hore mamce za snahu o záchranu svého dítěte (já bych ho na jejím místě sejmula už v tom sklepě, i kdyby se tvářil jak Kocour ze Shreka). Závěrečnej hepyjend potěší všechny sluníčkáře a já jdu na pohádku. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Už od svojho narodenia je Miles (Jackson Robert Scott) netradične inteligentný a preto mu chcú jeho rodičia poskytnúť čo najlepšie vzdelanie. Všetko sa mení vo chvíli, keď tento inokedy slušný chlapec, s ktorým nikdy nebol žiadny problém, brutálne napadne svojho spolužiaka. Napriek terapii sa Milesov stav neustále zhoršuje a je stále agresívnejší. Jeho rodičia sa rozhodnú nájsť pôvod zmeny v jeho správaní a čakajú na nich šokujúce zistenia. - Ďalší fajnový horor s malým diablom v hlavnej úlohe. Námet nie je ničím novým, ale Jackson Robert Scott už má skúsenosti z It, takže podáva slušný výkon a vďaka nemu vývoj filmu nevyzerá ako keby ho už divák niekedy videl. Velmi ma zaujala scéna s maďarským dialektom. Normálne rozmýšlam, že kontaktujem nejakého tvorcu a navrhnem mu, aby do amerického filmu nejakým spôsobom zakomponoval kus záhoráckeho textu. Nemôžem zabudnúť na vynikajúci soundtrack od pána Josepha Bisharu. S hodnotením to ale preháňat nebudem, pretože je viac než jasné, že by sa z tohto projektu dalo vyťažiť viac, keby jeho cielom nebolo uspokojiť mainstreamového diváka. EDIT: 16.10.2022 - Po druhom zhliadnutí to zvýšim na slabšie štyri. V porovnaní s inými mainstreamovými horormi sa totiž akcia rozbehne úplne na začiatku a v podstate nepolaví až do úplného konca. Taktiež som si medzičasom hlavne kvôli seriálu Locke & Key oblúbil Jacksona Roberta Scotta, ktorý tu na vek 10 rokov hrá vynikajúco. Len škoda, že tu nebolo viac halloweenskej atmosféry. + herec z It a Fear the Walking Dead + herečka z Extraterrestrial, It Stains the Sands Red a Jigsaw + herečka z Saw 3D a A Christmas Horror Story ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Strach máme mít o ně, ne z nich.. Oblíbená premisa o zlu s nevinnou tváří začala dvěma opravdu stupidními lekačkami, ale pak už McCarthy s žánrovými klišé pracoval vcelku obratně. Body navíc za nefrekventované téma reinkarnace, absenci šťastných konců i herecké obsazení (klid vyzařující Colm Feore, civilně působící rodiče i ten Chuckie z masa a kostí). Toho chlapce jsme už někde viděl, ale ruku do kanálu bych za to nedal.. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Přišel jsem požádat o ruku vaší ženy! Aneb The Omen feat. Orphan s příchudí segedínu a čabajky. Co The Prodigy rozhodně je? Atmosferický a přiměřeně napínavý dobrý synek se skvělou kamerou, bez střihový onanie a zbytečně sympatických postav. Co The Prodigy rozhodně není? Thriller s momentem překvapení, který by okatě nevsázel na prověřená klišé. Naplno tohle může fungovat jen tehdy, když žádný podobný film předtím neuvidíte, jinak je to jen dříve viděné, v pěkném moderním kabátě (což bezezbytku platí i o adaptaci Buhlerova scénaře ke coveru Řbitova zviřátek). Za tohle bych ruku do ohně úplně nedal... [RATE: 55%] ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná mysteriózní klasika s průměrnými herci a jedním trumfem. Jackson Robert Scott je totiž celkem sympaťák a práci s nožem mu prostě věříte. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Celé dětství se vymykal. Brzy mluvil, hodně se zajímal, byl kreativní. Nyní je mu osm a ke všem těm nej se přidává divné chování. A nějaká ta vulgarita v maďarském dialektu. A agresivní výpad na spolužáka ve škole. A mrtvý čokl. Spolu s odborníky se jeho rodiče snaží pochopit příčiny synova stavu. Nic pozitivního na ně ovšem nečeká. Znepokojivý malý hoch to navíc tak nenechá a půjde si tvrdě za svým. Rodičovská láska holt musí jít stranou. Posedlých dětí (psychopatický vrah umírá výstřely policejních zbraní, jinde se náš malý hrdina právě narodil) na plátnech známe dost, musím ale říct, že mi kombinace deset hodin večer, spící děti vedle v místnosti a solidní řemeslo sedla. Dokonce nečekaně dost. Lekaček je poskrovnu, když ale přijdou, mají grády, myšlenka reinkarnace není zlá, síla je ale spíš v atmosféře, která díky krokům synka postupně houstne. Moc by pomohla nápaditější režie a nějaká wow scéna navíc. Hodně nicméně pomáhá talent Jacksona Roberta Scotta, který na sebe upoutal pozornost široké veřejnosti už remakem hororu To. Mísí děsivé emoce a dětskou nevinnost. Výsledek je v mých očích poutavý a poměrně originální, cynici občas přivřou oči a těhotné tenhle kousek raději obloukem obejdou. PS: Sezení u specialisty kouzelné. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný horor. Od nestereotypně se odvíjející zápletky, přes zajímavý a atypický bodycount, až po finální rozuzlení. A dokonce jsem se jednou lekl jak sviň! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Specialista pouze na horory místy vyvolal slušnou husinu. Zvolené téma mě také docela bavilo. Dokonce se dostavil i Maďarský dialekt poblíž rumunských hranic a stejně to na lepší hodnocení nestačilo. Solidní nášlap, ale závěr bych označil za téměř pitomý. Proč jej musela matka tahat někam mezi vinice nepochopím. Celé to mohli klidně dohrát v domku. U těchto dětských hororových záležitostí hodně záleží na hlavní postavě, jaký je to herec. Tady to vidím tak půl napůl. Nebylo moc míst, kde by mě vyloženě lezl na nervy. 60% asi nakonec ano. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

U některých filmů je mi záhadou, jak se dostanou do kina. Tak tu máme další posedlost, sice lidskou duší, nikoliv démonem, leč výsledek je ještě mizernější, než v případě klasických duchařin. Mrazivá atmosféra se nekoná, napětí chybí, McCarthy se snaží strašit jen pomocí lekaček, což u žánrového fanouška fungovat nemůže. Jako celek sice film pro děti není, jenže to vypadalo, jako by autorům stála za zadkem cenzura. Trapná zakrývačka nahé postavy (nechápu, proč mu rovnou nenechali spodky, což by bylo přirozenější), momenty útoků rozsekané a prokládané zatmívačkami a gore nula. Horor má vyděsit, šokovat, znechutit, cokoliv, jen ne nudit. Objektivně jedna hvězda, druhou dávám za téměř konec v sadě (možný SPOILER - komu se vybavil Omen?) ale je ušmudlaná stejně, jako původní logo Orionu, jež souznělo s nekvalitním obrazem filmu. Milovníkům temných a děsivých příběhů rozhodně nedoporučuji. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem překvapen. Hlavně z toho hlediska, že po traileru jsem se bál, že vykvákal celou pointu a film tak bude sled událostí, které dojdou v závěru s velkým napětím k tomu, co jsme viděli v traileru. Naštěstí je film (ku mému překvapení) postavenej právě tak, jak není v dnešní době u hororů moc zvykem a samotnej trailer mi tak zážitek nikterak nezkazil a člověk během filmu už tak nějak "ví" a jen čeká, jak se to bude dál rozvíjet. Samo o sobě to není zas tak originální, ale to tomu zas tak moc na kvalitě neubírá. Malej Jackson Robert Scott byla skvělá castingová volba a myslím, že po IT a tomto má jakousi kariéru v hororech téměř jistou. Atmosféra skvělá, je to docela napínavý a ikdyž vyloženě hororových scén to zas tak moc neobsahuje, pár jich tu je a jedna z nich mě dokázala vyděsit jako máloco za poslední dobu. Takovej slowburn, kterej se ale pálí docela rychle - lépe to asi popsat nedokážu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Malý záporák je príjemne nesympatický a vo filme sa nájde aj niekoľko skutočne napínavých scén. Dojem však kazí pomerne uponáhľaný záver, po ktorom stále minimálne dvaja ľudia vedia, kto sa v Milesovi skrýva. Koniec tak pôsobí ako nedostatočne uzavretý. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Maďarsko-rumunský nezmar. Hodnocení u mě zachraňuje povedený závěr, jinak velmi slabé, napodobující již napodobené. [Kino Citadela - Litvínov] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Viděno v kině. Po pravdě, ani se mi moc už nechtělo na to do kina. Horory mám rád a především tyto novodobé. Nejlépe od Jamese Wana (Conjuring, Insidious). Jenže takových horůrků se v poslední době točí až moc – je to už takové ohrané, takže na jednu stránku chápu, že už není moc co vymýšlet. No a nyní k tomuto Potomkovi. Klasické lekačky tu byly – ne, že by se to stavělo jen na nich – za což jsem rád. Mělo to funkční příběh, který neměl žádní mezery, ale mohl by být víc nápaditější a nějaká ta pointa na konci by neuškodila, ale co už. Tempo to má ale docela pomalé, takže se v cca první polovině divák začne snadno nudit. Já vnímal veškeré konverzace, nic mi teda neušlo, ale proč nemohl být sakra bohatší scénář ? Třeba bych přidal pár scének ve škole, nebo ze života onoho vraha, který se poté reinkarnoval do těla toho malého chlapce atd. V poslední cca třetině snímku se to už víc rozjede a finále je docela drsné a i krvavé, taková ta nekompromisní realita, že to nedopadne úplně růžově – to oceňuji, ale nemůžu zavřít oči nad jednou pitomou nelogickou chybou, které se dopustila matka toho malého kluka. ;) Hudba od Bishary byla na klasické hororové úrovni. Takže, ve filmu sice najdeme pár dobrých scén, ale to je asi tak všechno. Špatný film to není, ale potenciál to mělo o dost větší. I to Rko mohli víc využít. Nemyslím tím, aby bylo víc krve, ale mohla tu být děsivější atmosféra a pár násilnějších scén navíc. No, už to pitvat nebudu. Je to koukatelný, průměrný film, který se dá jednou vidět, ale víckrát ne. ()

Reklama

Reklama