Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(55%) Viděno v kině. Po pravdě, ani se mi moc už nechtělo na to do kina. Horory mám rád a především tyto novodobé. Nejlépe od Jamese Wana (Conjuring, Insidious). Jenže takových horůrků se v poslední době točí až moc – je to už takové ohrané, takže na jednu stránku chápu, že už není moc co vymýšlet. No a nyní k tomuto Potomkovi. Klasické lekačky tu byly – ne, že by se to stavělo jen na nich – za což jsem rád. Mělo to funkční příběh, který neměl žádní mezery, ale mohl by být víc nápaditější a nějaká ta pointa na konci by neuškodila, ale co už. Tempo to má ale docela pomalé, takže se v cca první polovině divák začne snadno nudit. Já vnímal veškeré konverzace, nic mi teda neušlo, ale proč nemohl být sakra bohatší scénář ? Třeba bych přidal pár scének ve škole, nebo ze života onoho vraha, který se poté reinkarnoval do těla toho malého chlapce atd. V poslední cca třetině snímku se to už víc rozjede a finále je docela drsné a i krvavé, taková ta nekompromisní realita, že to nedopadne úplně růžově – to oceňuji, ale nemůžu zavřít oči nad jednou pitomou nelogickou chybou, které se dopustila matka toho malého kluka. ;) Hudba od Bishary byla na klasické hororové úrovni. Takže, ve filmu sice najdeme pár dobrých scén, ale to je asi tak všechno. Špatný film to není, ale potenciál to mělo o dost větší. I to Rko mohli víc využít. Nemyslím tím, aby bylo víc krve, ale mohla tu být děsivější atmosféra a pár násilnějších scén navíc. No, už to pitvat nebudu. Je to koukatelný, průměrný film, který se dá jednou vidět, ale víckrát ne. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jestli někdy přivedu na svět potomka a on se na mě podívá jedním okem modrým a druhým hnědým tak s ním hned na sále třísknu o podlahu (a svedu to na poporodní depresi) nebo ho hned šoupnu do baby boxu páč o žádnou reinkasranci fuckt nestojim a nehodlám měsíce gůglit, kterej chorej zmrd skapal v den, kdy se má ratolest narodila. Nemluvě o možnosti, že bude mít oči normální a stejně zrovna někde zhebne seriálovej nebo masoxovej vrah, co se mu vetře do duše a bude si chtít dokončovat sny a touhy. A než abych každej večer čekala, kdy začne ze spaní mluvit maďarsky nebo kdy dá spolužákovi francouzákem po hubě, to na to radši rovnou seru, podvážu si vaječníky a koupím si morče. To může být posedlý třeba Belzebubem, ale z terárka mi udělá hovno, max mě kousne do prstu a skončí jako předkrm na talíři, zatímco já budu mít klidný spaní. Každopádně zas jednou tleskám packama o sebe, z kluka jsem měla strach a palec hore mamce za snahu o záchranu svého dítěte (já bych ho na jejím místě sejmula už v tom sklepě, i kdyby se tvářil jak Kocour ze Shreka). Závěrečnej hepyjend potěší všechny sluníčkáře a já jdu na pohádku. ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Uz v It som sa strachoval o maleho herca, co s nim moze urobit scena s odtrhnutim ruky, ale co dava Jackson v tomto file je obdivuhodne! Film mozno nesadne kazdemu a preto sa do cervenych cisel ani nedostane, avsak zasluzil by si to, lebo podarenych psycho thrillerov mame proste malo. Taziva atmosfera, ci herecke vykony na jednotku, dejovo velmi podmanive. A najma sa to v zaverecnej stvrtine nerozpadne. Len ako rodic maleho Jaksona by som uz asi v klude nespal 🤗 ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Koukám, že pokud Hollywood netočí v hororech remaky starých sérií, pokračování, nebo duchařiny podle jednoho mustru, vznikají stokrát provařené klišé. Potomek stejně jako dneska shlédnutý Narušitel je toho příkladem - zdánlivě nevinné dítě, za kterým se skrývá masový vrah, v tomto případě díky reinkarnaci. Námět z Několika filmů, několika dílů různých seriálů a co přináší Potomek nového? Nic, jen stokrát provařenou rodinnou nudu, očekávatelné scény a SPOILER špatný konec KONEC SPOILERu. Na chvíli mě z letargie probudil rozhovor s psychologem a líbil se mi způsob jakým matka chtěla problém vyřešit, jinak to byla nuda, šeď a klišé na klišé. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy, jsem nedal plné hodnocení Hororu (nejblíže byl Syn temnoty) kde je hlavní postavou dítě. Nemám rád haranty v hororech z mnoha důvodu. No a kdy jindy ho napálit, než dnes o Halloween, to se vážně povedlo. Paradoxem je, že The Prodigy, jsem měl na disku asi měsíc a z důvodu právě hlavní postavy dítěte, jsem film tenkrát vymazal. Dnes jsem hledal něco s tématikou Halloweenu a opět jsem narazil na tohle, sebral všechen odvahu a šel do toho. No tak fajn, dítě hrálo opravdu uvěřitelně, téma s reinkarnací děsivé, výborná hudba, bylo to vulgární, což mě překvapilo, nechyběla krev (střepy v chodidle, zmordovaný pes, závěr) a finále bylo přímo devastující. Jo, tohle se teda vážně povedlo, po tolika letech, konečně zasloužená (slabší) pětka dítěti. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama