Reklama

Reklama

Potomek

  • USA The Prodigy (více)
Trailer 1

Ve stejnou dobu jako přišel na svět malý Miles, se na jiném místě odehrála tragédie. Dvě zdánlivě nesouvisející události se o několik let propojí děsivým způsobem. Milesova máma Sarah se znepokojením sleduje synovo nevyzpytatelné a agresivní chování. Postupně se smiřuje s myšlenkou, že malého chlapce ovládá nějaká špatná, nadpřirozená síla. Musí potlačit svůj mateřský instinkt milovat a chránit vlastní dítě a podrobit ho testům, aby pochopila, proč dělá ty hrozné věci. Chce se za každou cenu dozvědět pravdu - kdo nebo co získalo moc nad jejím synem. Odpovědi na všechny otázky se skrývají hluboko v minulosti a Sarah brzy pochopí, že skutečnost je daleko horší než její představy... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

castor 

všechny recenze uživatele

Celé dětství se vymykal. Brzy mluvil, hodně se zajímal, byl kreativní. Nyní je mu osm a ke všem těm nej se přidává divné chování. A nějaká ta vulgarita v maďarském dialektu. A agresivní výpad na spolužáka ve škole. A mrtvý čokl. Spolu s odborníky se jeho rodiče snaží pochopit příčiny synova stavu. Nic pozitivního na ně ovšem nečeká. Znepokojivý malý hoch to navíc tak nenechá a půjde si tvrdě za svým. Rodičovská láska holt musí jít stranou. Posedlých dětí (psychopatický vrah umírá výstřely policejních zbraní, jinde se náš malý hrdina právě narodil) na plátnech známe dost, musím ale říct, že mi kombinace deset hodin večer, spící děti vedle v místnosti a solidní řemeslo sedla. Dokonce nečekaně dost. Lekaček je poskrovnu, když ale přijdou, mají grády, myšlenka reinkarnace není zlá, síla je ale spíš v atmosféře, která díky krokům synka postupně houstne. Moc by pomohla nápaditější režie a nějaká wow scéna navíc. Hodně nicméně pomáhá talent Jacksona Roberta Scotta, který na sebe upoutal pozornost široké veřejnosti už remakem hororu To. Mísí děsivé emoce a dětskou nevinnost. Výsledek je v mých očích poutavý a poměrně originální, cynici občas přivřou oči a těhotné tenhle kousek raději obloukem obejdou. PS: Sezení u specialisty kouzelné. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jestli někdy přivedu na svět potomka a on se na mě podívá jedním okem modrým a druhým hnědým tak s ním hned na sále třísknu o podlahu (a svedu to na poporodní depresi) nebo ho hned šoupnu do baby boxu páč o žádnou reinkasranci fuckt nestojim a nehodlám měsíce gůglit, kterej chorej zmrd skapal v den, kdy se má ratolest narodila. Nemluvě o možnosti, že bude mít oči normální a stejně zrovna někde zhebne seriálovej nebo masoxovej vrah, co se mu vetře do duše a bude si chtít dokončovat sny a touhy. A než abych každej večer čekala, kdy začne ze spaní mluvit maďarsky nebo kdy dá spolužákovi francouzákem po hubě, to na to radši rovnou seru, podvážu si vaječníky a koupím si morče. To může být posedlý třeba Belzebubem, ale z terárka mi udělá hovno, max mě kousne do prstu a skončí jako předkrm na talíři, zatímco já budu mít klidný spaní. Každopádně zas jednou tleskám packama o sebe, z kluka jsem měla strach a palec hore mamce za snahu o záchranu svého dítěte (já bych ho na jejím místě sejmula už v tom sklepě, i kdyby se tvářil jak Kocour ze Shreka). Závěrečnej hepyjend potěší všechny sluníčkáře a já jdu na pohádku. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od tohoto snímku nečekal příliš, o to příjemněji jsem však nakonec překvapený. Potomek je totiž opravdu povedený snímek, který sice neohromí originalitou, nápaditostí, natož nějakým výrazným zvratem, jelikož tvůrci své karty, se kterými budou hrát, ukázali již v první polovině filmu, nic z toho ovšem nakonec nemělo prakticky žádný vliv na výsledný, velmi působivý filmový zážitek, protože dokázali i přesto natočit vážně napínavý a působivý thriller. Téma reinkarnace tedy není rozhodně tématem, které by mě osobně nějak zajímalo, a i zde je podána a vysvětlena opravdu tou nejjednodušší možnou formou, která zrovna neoslní, ale jako nějakým zázrakem to funguje a vlastně hned od začátku se klučina projevuje způsobem, že i mě nebylo zrovna dvakrát příjemně, což ovšem samozřejmě nemyslím jako výtku, naopak, postupná gradace ve změně chování ústředního potomka je parádní, a to i díky naprosto perfektnímu hereckému výkonu jeho mladého představitele. Zápletka je jinak opravdu hodně přímočará, což ale vůbec nevadí, naopak to díky tomu má vážně výborný spád, celé to pak disponuje mnoha vážně napínavými scénami, bavila mě i zajímavá atmosféra, no a jako třešnička na dortu je úplný závěr, který sice též originalitou na zadek fakt neposadí, ale já tyhle typy konců zbožňuji, protože si se všemi happyendy vytírá luxusně prdel, a to já rád. The Prodigy je zkrátka hodně fajn podívaná, které já osobně nemám příliš co vyčíst, prostě zatraceně zábavná, nenáročná žánrovka, jenž nepřináší sice nic nového, ale její zpracování, funkčnost a působivost jsou nadprůměrné. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Prodigy" je v jadre dobrým filmom, no mám pocit, že som videl projekty, ktoré boli spracované o niečo lepšie. Z hlavy mi hneď napadol "Orphan" z roku 2009. Tento film na mňa pôsobí, ako keby sme spojili spomínaného "Orphana" a dali do toho niečo z filmu "The Ring Two". Ale nechcem tým tvrdiť, že je to urobené zle. Myslím si, že film má dostatok atmosféry, dobré nápady a vie ich celkom využiť. V hlavnej role je tu Jackson Robert Scott a musím povedať, že nepodáva najhorší výkon. Viem si predstaviť lepší detský výkon, ale funguje to dobre. Čo sa hereckých výkonov všeobecne týka, tak sú podľa mňa v pohode. Nikto nie je zlý, no nikto tu nie je taký, koho by som musel vysoko pochváliť. Od Taylor Schilling som čakal oveľa viac. Rozhodne neponúkla všetko, čo do toho mohla dať a je tu dokopy jediná momentka, kde bola podľa mňa fakt skvelá a to je pri konci. Inak je to proste fungujúce. Ako všetko v tomto filme. Funguje to. Atmosféra je dobrá, príbeh dobrý, herecké výkony dobré, réžia schopná. No nič vo filme podľa mňa nijakým spôsobom nevyniká. Lenže to nie je jediné čo mi to trošku vadí. Záver filmu je pre mňa trošku nezaslúžený. Kým vo vyššie spomenutom filme "Orphan" pôsobí zaver vynikajúco, tak tento akosi pre mňa úplne nefunguje. Nemyslím si, že to čo urobí je podvod, ale určite to nepôsobí úplne zaslúžene a fungujúco. Ani nie kvôli zvratu filmu, ako skôr kvôli tomu, čo po ňom nasleduje. Nepíšem spoilery pre tých, čo chcú vidieť film, takže prídete na to sami, keď to uvidíte. Okrem toho je tu scénka v aute, kde neviem ako sa doň dostali záhradné nožnice. Proste z ničoho nič. Kdesi vnútri tam je skvelý film, ktorý však bojuje s problémami, ktoré ma z neho vyťahovali von. Napriek tomu si myslím, že za pozornosť stojí. Choďte do kina a pozrite sa naň. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: B ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Neskutečná malá zrůdička. Tak tohle mě popravilo. Netuším jestli je to tím Halloweenem a něco zlověstného je ve vzduchu, nebo jsem už zkrátka vypadl z toho toku kvalitních hororů, ale mně tento film pocuchal nervy na výbornou. Skvělá zápletka, děsivé scénky, zvraty, malé detaily umocňující napětí, prostě spokojenost. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Postava Milese (Jackson Robert Scott) má heterochromii, rozdíl v zbarvení očí (v případě Milese, pravé oko je hnědé a jeho levé oko je modré). (Tet.Ew)

Reklama

Reklama