Reklama

Reklama

Slunce je také hvězda

  • USA The Sun Is Also a Star (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Daniel je romantik, který věří na osud. Když potká Natašu, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Nataša je však nucena ještě týž den opustit Ameriku, a proto bojuje s pocitem, který ji k Danielovi přitahuje. Kromě toho se snaží zabránit i náhlé deportaci. Daniel je však pevně přesvědčen, že jejich setkání nebylo náhodné, a že jsou si navzájem předurčeni. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (31)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pro mě překvapivě fungující romantický příběh s lehce festivalovým nádechem a polo-dokumentární formou, zobrazující současný NYC, kde se mezi mrakodrapy, haldami lidí a všemožnými civilizačními výdobytky, odehrává roztomile naivní setkání dvou inspirativně přemýšlejících osob, které něco silně přitahuje a spojuje, možná všudypřítomná vesmírná energie, o které je zde také řeč a jež prochází našimi těly, aniž by si toho neustále zaměstnané a všemožným povrchním mámením zaslepené lidstvo všimlo. Jeden Korejec a Jamajčanka si všimli a rozhodli se bojovat o své místo pod Sluncem, které nás tak nějak spojuje všechny dohromady, ať se milujeme či nesnášíme, naše životodárná hvězda svítí na každého z nás. (Otevřený multikulturalismus, nejen této dvojice, bude v dnešní době asi pro některé diváky běžných kin problém) [Kino Citadela - Litvínov] ()

pirulka 

všechny recenze uživatele

Verím, že romantické filmy sa ešte stále vedia točiť dobre, no toto nebol ten prípad. Nehovorím, že by šlo o úplný prepadák, pár myšlienok bolo veľmi pekných..ale jednoducho na mňa skrz plátno nepreskočil ani jeden pocit, ani jedna emócia. Nefandila som tej láske ani ústrednej dvojici a čo bolo najhoršie celkom som sa nudila. Taký ten ľahký priemer.. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

The Sun Is Also a Star je docela typickým představitelem takových těch intelektuálštějších hipsterských romancí, které se poslední roky sem tam vždycky někde vynoří. Často se v nich pracuje s motivem vesmírné osudovosti a střetem mezi vědecko analytickým přístupem k životu a prostým prožíváním toho, co život a láska přináší. Tenhle druh filmových romancí mě docela baví, ale povětšinou umírá vždy na stejné zádrhely. Herci jsou zajímaví, ale herecky tak úplně neválí, takže jediné, co to zachraňuje, je případná chemie mezi ústřední dvojicí. Kamera má tendenci vizuální stránce dodávat takový ten hipster nádech, takže to občas spíš vypadá jako film někde na instagramu, než kinematografie. Scénář je povětšinou jednoduchý a neposkytuje příliš vrstevnatosti a nějaké nadstavby, takže opět závisí na tom, jak ústřední dvojice mezi sebou funguje. The Sun Is Also a Star je za mě v tomhle ohledu průměrným filmem, kdy přináší několik hezkých momentů, kdy jsem si uvědomil, že oběma představitelům vlastně docela fandím, na jiných místech jsem naopak vnímal určitou tvůrčí a hereckou jalovost. Pokud každopádně The Sun Is Also a Star někoho zaujalo a chtěl by kouknout na něco podobného, nemohl jsem se zbavit srovnávání s filmem Comet (2014). 5/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nie úplne tradičný romantický príbeh, ktorý vďaka kontrastom, ktoré sú medzi hlavný postavami, funguje dobre. Ako by si presvedčil inteligentnú a atraktívnu mladú slečnu o tom, že (skutočná) láska (na prvý pohľad) existuje? Hlavne vtedy, keď na to máš len (necelý) jeden deň. Dvojica Y. Shahidi / Ch. Melton cíti jeden druhého, v tom chyba nie je. Z mojej strany však dávam len „silná trojka“ – záver je síce pekný a romantický, ale príde mi trošku nevypracovaný (ten rýchly skok v čase bez jemnejšieho naservírovania záverečnej scény mi trošku vadí). Osobné hodnotenie: 77% (***) ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Astro fyzikálne a kvantové mudrosti sa fajn počúvajú v romantickom kontexte,ale neprinášajú nič nové čo už by sme nepočuli a nevideli inde.S notebookom na kolenách a s jedným volným okom pre sledovnie filmu ponad kryt sa nedalo do filmu hlbšie vniknúť.Celkovo vzato nuda.Film vpodstate pojednáva o tom čo Anne Hathaway zhrnula vo svojom monologu v Interstellarovi o laske, gravitacii a čosopriestore. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Film má niektoré prvky z filmu Láske na stope (2001) a na konci oboch filmov sa používa obchod Caffe Reggio Original Cappuccino. (Arsenal83)
  • Film sa pri svojom debute vysielal vo viac ako 2000 kinách, no podľa zárobkov ide o jeden z najslabších otvorení filmu, ktorý sa vysielal v takom počte kín. Podľa odhadov mal počas otváracieho víkendu zarobiť až do 12 miliónov dolárov, no dosiahol len 2,5 milióna. (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 19. června 2018. Natáčelo se v New Yorku. (ČSFD)

Reklama

Reklama