Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (CinemArt)

(více)

Recenze (411)

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Na to nechat hlavu odpočinout, je to celkem v pohodě film. Pro pány navíc pár pěkných záběru z nejkoukatelnějšího sportu. 50 % ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, jak Kolečko může psát na jednu stranu super scénáře pro dnes již kultovní kousky (IV. hvězda, Trpaslík, Most ...) a na druhou stranu natočit takovouhle sračku. Inspirace příběhem Kaki a Maki naroubovaným na romantickou komedii zní lákavě, výsledkem je ale jen upatlaná otravná česká tuctovka. Alespoň, že ty holky jsou tam hezký ... ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Priemerná, dosť nevyvážená komédia s mega sympatickým Langmajerom a fajn kočkami beach volejbalistkami. No hlášok nie je až tak moc, záver sa už trochu vlečie. Spočiatku chytré a vtipné plány sa na konci nejako náhodne pospravujú. No čo ma najviac mrzí a to je je zbytočných pár vyslovene trápnych scén. Ako tie v reštike no a zbytočne hrubé slová od Hřebíčkovej v pár scénach. Keby sa to trochu poladí (napr. aj pár lepších záberov pri intímnych scénach) a záverečný zápas trošku lepšie natočí, tak by to bolo aj za 4*. ()

DaveSmith 

všechny recenze uživatele

Já si tak nějak myslel, že jdu na komedii a ono to bylo většinu času spíš takový nudný, smutný a zoufalý. Ženský postavy jsou celkově špatně napsaný (jako asi ve většině českejch filmů), ale na druhou stranu je na co koukat. Celkově se několik vtipů povedlo, no všechny si pro sebe ukradl Langmajer. Výsledek neurazí, ani nenadchne. Takovej českej standart posledních let. ()

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Normálně by to byly jen 3 hvězdy, ale v tomto případě musím, jako pravidelný návštěvník hospůdky u beachvolejbalových kurtů, kde se film natáčel, jednu přidat. Bavilo. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Komedie točící se kolem ženského volejbalu (na který se mimochodem dobře kouká :) jako žádná hitparáda to není.. Občas filmu dochází dech a je zde dosti mdlych pasáží.. Langoš tam má pár dobrejch hlášek a scének - rastaruce, šatna.. :) příjemně překvapila hudba.. 50% hlavní ženská dvojice mi tam moc nesedla.. Určitě bych volil jiné herečky ()

Meev 

všechny recenze uživatele

V mých očích je film Přes prsty pohodový odpočinkový film, který byť nebude komedií roku, ani kdoví jaký kultovní trhák, tvůrcům rozhodně nachytá hodně peněz a divákům nějakou tu podívanou. Určitě by se mezi českými filmy našla konkurence jak po obsahové tak komediální stránce, ale film zkrátka neurazí. Humor chvílemi vázne, volejbalových scén je až směšně málo a když už se k nějaké schýlí, vždy to jsou jen prostřihy na míč k zakrytí toho, že volejbal herci vůbec neumí, což je škoda, protože zrovna u českých tvůrců jsem se na podání sportovního utkání těšil, 60%. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,A nechovej se jako hovado, znáš se.“ Další česká komedie, kde Langmajer hraje trenéra Hrouzka, to je alespoň solidní základ slibující, že nepůjde o odpad. Tady to dopadlo jen velmi těsně, protože Přes prsty nenabízí krom výkonu Langmajera nic dalšího zajímavého. Chybí vtip, romantika je hloupá, překombinovaná a ve výsledku nevěrohodná. Za legraci zřejmě tvůrci považují, když vejde zpocená žena ve sportovním oblečení do nóbl restaurace, no to je jak vystřižené z Kurvahošigutntag, ale takhle to přece nikde v současnosti nechodí, je to ubohá scénáristická křeč, která je zoufale nevtipná, trapná, nevěrohodná. Scénář prostě tady není nijak silný a casting velmi omezený. Hřebíčkové to sice pořád sluší a figuru na svou roli má výbornou, ale to je tak vše, co se dá chválit. ()

ŠpetaMarek 

všechny recenze uživatele

Českým komediím tohoto "poprcávačského" žánru se záměrně vyhýbám a když občas něco schytám, tak je to neředěné peklo. Tohle ale vůbec nebolelo. Konzistentní děj, v pohodě postavy, dobře nasnímané, nastříhané, občas se člověk i zasmál. Dokonce tam ani nikdo nepadal, nebouchal se do hlavy a kozy nebyly! ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za nějaký ten semtam vtípek, ale jinak česká klasika novodobých komedií, stavět vše na nereálných situacích, velmi nepravděpodobných vztazích a zvratech, vše působí srojeně, nepřirozeně a děj se táhne celý film a vlastně se nic neděje.. rychle zapomenout. ()

Hemlock 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem cokoliv, ale dostal jsem přes prsty - tato komedie rozhodně patří k tomu lepšímu, co náš filmový průmysl dokáže vyprodukovat, humor šlapal, prostředí zahřálo a ano, bylo na co koukat. K obsazení nemám co dodat, prdelky v bikinách taky fajn a občas jsem se od srdce zasmál, takže slušných 65% - prostě solidní smeč. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je snadná matematika. Na prvním místě mínus čtyřicet Hřebíčková, mínus dvacet dialogy a scénář, mínus dvacet děj a postavy, mimo správce sportoviště Rudy. Poslední dvacítka jde dolů za ty stupid retrospektivy. Kolik plusových bodů zbylo? Ani jeden. Za celý film jsem se párkrát zasmál, a to je všechno. Za to občasné zasmání tedy 10 %. A to je vše. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, měl jsem od tohoto filmu jistá očekávání, která se ale bohužel nenaplnila. Doufal jsem, že relativně krátce po povedeném Mostu! se Petr Kolečko sveze na vlně chvály a vyprodukuje další neotřelý a vtipný kousek. Opak je ale bohužel pravdou a jeho režijní prvotina postrádá potřebný šmrnc, jenž si ve spolupráci s Janem Prušinovským a jeho režií bez problémů držel. A tak i když nejde o vyloženě špatný film, tak ho musím zařadit mezi spoustu dalších průměrných českých komedií, které sice úplně neurazí a místy dokážou být vtipné, ale zároveň nijak extra nenadchnou a i přes nadějný námět a fajn herce nedokážou bavit v takové míře, v jaké bych si přál. 50% ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Jalovost, která přitom na papíře, jako základní nástřel, nejspíš vypadala úplně v pohodě. Herci za to rozhodně nemůžou, protože Petra Hřebíčková i Denisa Nesvačilová jsou velmi fajn a sexy, Langoš je legenda a Dyk s Taclíkem taky umí. Tohle jde prostě za Kolečkem, kterému scénář ujel do ukrutných genderových stereotypů a následně nesmyslných vychtěností (krádež balonu a následná scéna v restauraci jsou totální WTF), navíc pak film nezvládl ani jako režisér: tempo vyprávění kolísá, řadě dialogů jsem měl problém kvůli nekvalitnímu zvuku porozumět a turnajové finále je odbyté příběhově i nasnímáním. A mimochodem - existuje někde svět, ve kterém návštěva třikrát s minutovými odstupy zazvoní, počká další minutu a pak prohodí něco jako "Asi nejsou doma", aby dotyčný vzápětí konečně otevřel? 50 % ale tři hvězdy prostě nedám, protože jde o trestuhodně promarněný potenciál. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama