Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (CinemArt)

(více)

Recenze (410)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco víc. Tohle je jen standardní sportovně romantická komedie, nic, co bych už neviděla jinde. Párkrát jsem se zasmála, to ano. To nepopírám. Bohužel nenadchlo a ani neurazilo. Bylo to příliš obyčejné a předvídatelné. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem nevěděla o co kráčí, kdo co napsal či režíroval ani neviděla zdejší hodnocení. Podpořena vodkou s colou jsem se parádně pobavila u tohoto tucťáku. Jirka sekal jeden fórek za druhým s medvědím ksichtíkem a Petra mu skvěle sekundovala. Prostě mi to sedlo. Takže 4 zdejší filmový vyznavači ,,opravdového umění "- dejte si vodku s colou. :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Hrozný zvuk. 1) Vůči půvabům 40leté Petry Hřebíčkové (Linda) i dalších děvčat jsem imunní a tak jsem byl vydán napospas 35letému scenáristovi Petru Kolečkovi v jeho režisérské prvotině. Silně mě zklamal._____ 2) Ozvučení je prostě příšerné. Pod zvukem je podepsáno podle informací na stránce filmovyprehled.cz celkem šest osob (plus dva asistenti). Ani tato squadra, ani režisér Kolečko, dva pomocní režiséři, dva asistenti režie, dva dramaturgové, ba ani tři lidé ze Soundsquare ze zvukové postprodukce s mizerným ozvučením dialogů nic neudělali. Zejména Hřebíčkové (ale i dalším hercům a herečkám) chvílemi nebylo vůbec rozumět nebo jen stěží. Zodpovědnost má zvukař. Od toho tam snad je._____ 3) Je to škoda, protože mi tento nešvar zkazil dojem ze snímku, který, byť očividně nepatří ke špičce českého filmu, mohl poskytnout alespoň trochu zábavy. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Najlepší český film za posledný rok. Ak by tam bolo viac scén "z hry" a krajšie duo hlavných hráčok, dám 100%. O plážovom volejbale sa skoro furt len kecalo, až som mal pocit, že je to iba katalyzátor vzťahových zápletiek a kľudne to mohlo byť napr. o curlingu :) Linky o vzťahoch boli vtipné, presvedčivé a fungovali dobre. Kolečko dokazuje, že ak chce, vie aj tuctový námet spracovať nadpriemerne. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Petra Kolečka jsem si v posledních letech hodně oblíbila. Bohužel si umí vybrat i slabší chvilky a patří k nim i jeho režijní debut. Komedie z prostředí profesionálního beach volejbalu o nejlepších kamarádkách, které si lžou a vymění si chlapa? Ano, za určitých okolností by se mohlo jednat o dobrou zábavu. Film ale nepodrží ani herecké výkony (jediným tahounem je Langmajer, hlavní ženské postavy byly napsány na facku a jejich představitelky navíc nepovažuji za dobré herečky), ani zoufale nevtipný scénář. Alespoň jsem ale udělala dobrý skutek, protože jsem vytáhla do kina tátu s tetou a ti se výborně bavili. Já teda ne. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Jak mohl někdo napsat tuhle sračku a zároveň MOST! mi zůstává totální záhadou. A že to momentálně má 65 % je záhada snad ještě větší. Mé oči krvácí. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem byla ráda, že jsem na to do kina nešla - nadávala bych. Od Kolečka jsem tedy čekala víc, hlavně co se týká scénáře. Filmy o sportu musejí mít přece nějaký náboj, člověk musí chtít fandit a být napjatý - to se zde nepodařilo vůbec. Docela dost mi taky vadilo, kolik sprostých slov musela ta křehká děvčata za celou stopáž vyslovit, aniž by to jakkoliv ospravedlňovalo závažnost či ftipnost situace. Zkrátka, co skvěle fungovalo v Mostě, tady působilo jak buchar na porcelán. A ještě si neodpustím doušku na Langoše - z mnoha jiných snímků víme, že dokáže působit jako sexy svůdník, ale v tomto se předvedl jedině jako úchyl. Absolutně nešlo uvěřit, že by se do něj dokonce obě naše hrdinky tak zbláznily... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kolečka mám rád hlavně díky jeho seriálové tvorbě a jak u Okresního přeboru,Čtvrté hvězdy,Mostu!,ale třeba i u Vyšehradu sem se skvěle bavil.Pak je tu ovšem Kolečkova odvrácená strana v podobě třeba Marty a Věry,Padesátky nebo Bajkerů a tam to bylo veskrze velký špatný.Přes prsty je pak někde na pomezí mezi těmito dvěma Kolečkovými světy.Tu a tam se tu podaří nějaký ten humor,Langmajer občas slušně zahláškuje,ale pak přijde úsek,kdy jsem marně přemýšlel kdo z ústřední trojice je větší kretén.Evidentně tu nepomohlo,že si Kolečko ke scénáři přibral i režii se kterou nemá zkušenosti a na filmu je to vidět.Dost možná jeho scénář vypadal na papíře opravdu vtipně a v rukou zkušenějšího tvůrce (třeba Prušinovského) mohl být výsledek úplně jiný.Takhle je to jen občas trochu vtipná komedie na jedno podívání...40% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sportovní tematika není zrovna můj šálek kávy, na druhou stranu byly mnohé obrázky hezké. Příběh měl hlavu a patu, byť občas se vyvíjel trošku kostrbatě. Ale táhl ho pouze výborný Langmajer, děvčata se chovala občas hloupě a spíše sekundovala. Některé vtipy byly povedené a upřímně jsem se zasmál. Navíc kvituji, že mistrovství se konalo v Ostravě, nikoli u moře, kam mají filmaři tendenci jezdit makat kvůli dvěma záběrům. Tři a půl a klidně někdy znovu. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie a ať jsou názory na Langmajera jakékoliv, on vždycky tyhle filmy pozvedne. Nesvačilová s Hřebíčkovou asi musely pěkně máknout pro tuhle roli, ale jsou to kočky. Vtipné hlášky a Kolečko pokračuje ve svém příspěvku české kinematografii jednoduchými ale chytlavými náměty. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

Film pár světlých chvilek měl, především s panel "Langošem", ale jinak mě ničím nezaujal a bohužel se zařadí do toho nechtěného českého průměru, ale zase na tom není tak zle jako například Špindl a podobný český odpad. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat... Tenhle flák dělá trhákem Jirka Langmajer. To s jakou lehkostí a zároveň suverenitou prochází životem a touto hodinkou a půl, to je naprosto super! Dopomohla tomu, i když krapet laciná, pohodová story, plná vtipu, romantiky, sexu, voliše a samozřejmě i půvabu a krás v podání hlavních dam - Hřebíčkové a Nesvačilové. Za mě velice příjemný překvapení, což se u českých komedií jednadvacátýho století hrozně moc cení! 75% ()

hatifnat 

všechny recenze uživatele

Ostrava!!! (Ženské reagují nesmyslně / jako krávy a nechybí trapnost ani vulgarita, ale nadsázka a fóry z jiných stylových rovin skóre vyrovnávají.) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

České komédie bývajú v poslednej dobe na jednej vlnovej dĺžke schematizmu a klišovitosti, takže som nemal nejaké veľké očakávania. No napokon musím uznať, že "Přes prsty" sa mi celkom pozdávalo. Samozrejme, nebolo to žiadne terno, ale zato ani žiadny úbohý podpriemer ako väčšina ostatných súčasných českých komédií. Prostredie plážového volejbalu originálne, postavy sympatické, zápletka ironická, a predovšetkým to čo je v komédiách to najdôležitejšie - humor mal v sebe dôvtip a sarkazmus, takže z tohto pohľadu fajn. Len škoda, že tá dejová línia nebola aspoň o kus dramatickejšia na úkor tej romcom schémy. Ale fajn, určite aspoň na 3* (to lepšie z aktuálnej českej komediálnej tvorby). ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama