Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem si připadal jako na horské dráze. Úvod mě fakt pobavil a rozesmál, přeparkování traktoru psalo, takže jsem si myslel, že by to mohlo vyjít, jenže... Příběh se po chvíli změnil v podivnou nablblost, děj byl chvílemi opravdu hloupý a nezabral na mě ani pokus o českého Big Lebowskiho. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Navzdory jménu scenáristy fakt nečekejte nic ve stylu Mostu, ale další lidovou českou romantickou komedii spíše pro ženské publikum, s osvědčeným Langmajerem, který si pro sebe ukradl nejlepší scény a jen kvůli němu (a pár ojedinělým hláškám, které připomenou starého dobrého Kolečka (traktor!)) se dá film přežít. Petra Hřebíčková, které je 40, vypadá na to a z nějakého důvodu hraje profesionální volejbalistku, je naproti tomu castingovým omylem (nejen v tomto filmu). ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko UMÍ psát vtipy, ale bohužel neumí moc dobře režírovat. Není náhodou, že nejlépe jeho scénáře fungují pod režijní taktovkou Jana Prušinovského. Mám takový pocit, že sám Kolečko se nedokáže krotit a má pocit, že každá jím napsaná "hláška" je darem lidstvu, která musí mermomocí na světlo světa. Bohužel čtyři z pěti takový na sílu tlačených hlášek působí neskutečně trapně. OVŠEM ta jedna, která funguje, stále převyšuje naše sterilní komediální prostředí o několik délek (zde např. legová terminologie). Neuvěřitelně přestřelený film. Hvězdičku navíc dávám za odvahu natočit v dnešní době tak neskutečně šovinistickou komedii. Jako protiklad hyperkorektní době to funguje překvapivě dobře. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Výbornej nápad zasadit scénář do atraktivního prostředí krásného sportu, jakým beach volejbal bezesporu je. Hurá, konečně role, kde Langmajer nehraje úplnýho kreténa, ale správnýho a vtipnýho týpka. Holky volejbalistky moc šikovný obě, hodily se k sobě jako parťačky. Fakt jsem se dobře bavila, tedy slušná 4, slušnej oddíl ;) Jo a abych nezapomněla super česká hudba! Moc milý film, poměrně kvalitní scénář. Líbí se mi tam i prostřihy do minulosti. Film mě osobně letos oslovil mnohem více než přeceňované Ženy v běhu. "Já jsem si myslela, že seš dobrej chlap, kterej se tváří jako debil. A ty seš debil, co se tváří jako dobrej chlap, co se tváří jako debil." :DDD ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, který se strašlivě vleče, křečovitě se snaží o humor (zvlášť když dojde na „hlášky“), je neobratně, bez jakéhokoliv citu pro rytmus a komediální timing sestříhaný (nemluvě o občasných chybách v kontinuitě a celkově prapodivné návaznosti některých scén), a plný naprosto planých scén bez humoru či čehokoliv pro příběh jinak přínosného. Pro srovnání si doporučuji pustit libovolný dialog z Mostu!, jehož původní, následně však výrazně pozměněný scénář Kolečko napsal, a uvidíte, jak jej Prušinovský svým inscenačním umem a herci svou sehraností dokázali oživit. Přes prsty je oproti tomu, a navzdory atraktivnímu prostředí ženského beach volejbalu, film bez jiskry, který od začátku do konce hrozně drhne. Více tady. 30% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Herečka Petra Hřebíčková (ve filmu starší svobodná a bezdětná Linda) měla ve skutečnosti v době natáčení už děti dvě, a to dva kluky. (Posheidon)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama