Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer). (CinemArt)

(více)

Recenze (410)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko je Zdeňkem Svěrákem pro mileniály. Fakt. Dokonale umí odkoukat povrchní, šovinistické a sexistické prvky současný společnosti, a lepit je do zábavných scénářů. Které si ale nesmí nechat točit povrchními režiséry, jako třeba sám sebou. Zápletka o (ne)sloučení bechvolejbalového dua je vystavěná tak komplikovaně a složitě, že i Nolan závistivě kouká. Fakt mi bylo stydno, že na to vůbec koukám, protože je to přesně o krůček před vstupem do softpornového žánru, přičemž vnadilo je vždy ženský zadek v plavkách, který má končit v posteli Jiřího Langmajera, jehož penis je hard macguffinem českého filmu. Je to taková ta lidová sranda, která plní kina, a Prima s ní v dalších letech ještě prodá hodně reklamního času v primetimeu, ale v jádru je to přesně taková ta laciná šmíra, která má to naleštěný pozlátko rychle prokouknutelný, ani na to člověk nemusí mít titul gendermana. Tohle by mi přišlo trapný nejpozději ve dvaceti. Natož tak teď, kdy je mi o 3 roky míň, jak Kolečkovi. PS: Ten geniální závěrečný proslov Vojty Dyka o hořícím dřevu je na míle daleko za zbytkem filmu, vlastně stejně jako celá postava Hynka, který je jeden velký running joke. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, který se strašlivě vleče, křečovitě se snaží o humor (zvlášť když dojde na „hlášky“), je neobratně, bez jakéhokoliv citu pro rytmus a komediální timing sestříhaný (nemluvě o občasných chybách v kontinuitě a celkově prapodivné návaznosti některých scén), a plný naprosto planých scén bez humoru či čehokoliv pro příběh jinak přínosného. Pro srovnání si doporučuji pustit libovolný dialog z Mostu!, jehož původní, následně však výrazně pozměněný scénář Kolečko napsal, a uvidíte, jak jej Prušinovský svým inscenačním umem a herci svou sehraností dokázali oživit. Přes prsty je oproti tomu, a navzdory atraktivnímu prostředí ženského beach volejbalu, film bez jiskry, který od začátku do konce hrozně drhne. Více tady. 30% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já tyhle pohodovky na lehko mám hold rád. Postava Langoše těžce sympatická, s holkama už to bylo horší, ne že bych se na Petru s Denisou nedalo dívat, to určitě jo, ale to jak jejich myšlení ovlivňovalo příběh byl opravdu hodně velký výtažek mixerové práce s hruškama a jabkama. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko je zřejmě všeuměl. Pochopil, že scénáře co píše, fungují jenom s některými režiséry a tak se rozhodl sednout si do režisérského křesla a točit si je sám. Na filmu je ale znát, že je to jeho režisérský debut. Petra a Denisa jsou sice fajn, ale jejich chováním film působí, že je spíš pro ženský kolektiv, než pro chlapský duše. Nakonec jsem si ale i já na filmu našel zalíbení a to v podobě postavy Jirky Langmajera, která byla naprosto dokonalá. Osobně můžu říct, že byla to nejlepší na celém filmu. Do toho ženskýho blafání vpravil trošku té chlapské rovnosti, která je tady dotažena do extrému, ale to je právě na ní to hezké. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $2,742,315▐ Strašne rozháraný guláš, som sa aspoň na oko tešil na pekné baby v zápale boja, či trošku romantiky alebo vtipných momentov ale nič som nedostal, vôbec nič, utrpenie dopozerať. Moc vecí sa tam bije, je to také bezhlavé blbé. Petr Kolečko bez poriadného režisérskeho kolečka. /25%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CO JE NEJDŮLEŽITĚJŠÍ V BEACHOVÝM PÁRU?“ /// Film plnej písku, volejbalovejch míčů a píchání. Letní sexy komedie, která není moc vtipná (úsměvná asi jo…), ale celkem vodsejpá. A příběh? Tož jednoduchej… postavenej na Langošovi. Jo a Hřebíčkový to prostě nevěřím! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kvůli prdelkám. Takový zadečky totiž na „šestkovým“ neuvidíte! 2.) Jsem blázen do Langoše (nebo Hřebíčkový). Nebo do beache! /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na 10 trapných českých komedií připadne jedna povedená a tou Přes Prsty nepochybně je. Příběhově to sice není nic zajímavého, ale potěší neokoukané prostředí volejbalu a především herci, kde Langmajer hraje svou typickou roli kure*níka v milostném trojúhelníku mezi Hřebíčkovou a Nesvačilovou, což jsou snad největší kočky na komediální české scéně. Hezky se na to kouká, především když mají holky jen bikiny a vtipných hlášek je také dostatek. Fajn oddychovka. 7/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ženský vnímaj jinak kvalitu informací." Jako celoživotní fanda sportu musím uznat, že tak špatnej volejbal jsem snad v životě neviděl. Tím však negativa končí a následuje zábava. A já se bavil královsky. Většinou za to může hovado Jíra, ale není na to sám. Třeba rumunskej skořápkář Gejza to taky rozjel docela slušně. Z podobnejch filmů si toho kromě nálady většinou moc nepamatuju, ale tady nevymizí vzpomínka na porovnávání pinďourů, jednoznačnej instantní parametr, legovou terminologii, albánský přísloví nebo hádku, kdo komu zasune láhev whisky mezi pysky. Co je ale ještě horší, tak já jsem během filmu netoužil po výměně tělesnejch tekutin s přítomnýma slečnama, protože já jsem toužil bejt Jírou a v pohodě si to užít se všema. Na to jsem moc slušnej týpek, ale film ve mně vyvolal snění a to já považuju za známku toho, že se to povedlo. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Navzdory jménu scenáristy fakt nečekejte nic ve stylu Mostu, ale další lidovou českou romantickou komedii spíše pro ženské publikum, s osvědčeným Langmajerem, který si pro sebe ukradl nejlepší scény a jen kvůli němu (a pár ojedinělým hláškám, které připomenou starého dobrého Kolečka (traktor!)) se dá film přežít. Petra Hřebíčková, které je 40, vypadá na to a z nějakého důvodu hraje profesionální volejbalistku, je naproti tomu castingovým omylem (nejen v tomto filmu). ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí krize českých scenáristů trvá, takže cokoliv Kolečko vytáhne z šuplíku, jde rovnou do kina nebo televize. Jelikož jsou v posledních letech marní i čeští fotbalisté, tak navíc stačil napumpovat jednu modelku. Tomu se říká být ve správný čas na správném místě. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Podtitul „I hovada mají srdce“ je celkem výstižný, nicméně decentní čuňas Kolečko začíná i se svým sportovním pozadím (myslím tím zákulisí) nebezpečně ztrácet glanc. Způsob, jakým dostal bosého správce Langmajera a trénující Hřebíčkovou do restaurace z úvodu, jen aby mohl předvést další humornou vložku, to byl vrchol tvůrčího zmaru.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Má to o Kolečko víc. Až na atraktivní prostředí spojené s míčovou hrou (osekané na minimum) to nemá co nabídnout. Langmajer se sem nehodí a fakt, že herecky nemá co nabídnout to jen umocňuje. Postavy jsou jak je v našich filmech zvykem hloupé a chovají se nesmyslně tak, aby vznikaly rádoby vtipné situace. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko je můj oblíbený český scénárista (nutno říci, že patrně jediný) a jsem si vědom toho, že odpůrci moderní české kinematografie nesnesou ani jeho, ovšem mně jeho styl humoru hezky sedí. A ačkoliv jsem v prvních recenzích četl výhrady k tomuto jeho režijnímu debutu (čímž mě poměrně překvapil), osobně jsem nezaznamenal jakékoliv náznaky neumětelství, jich by se zkušenější režiséři nedopustili. Navíc tématicky mě film zaujal okamžitě, volejbal hraju rád a na ženský beach se rád kouknu. Výsledkem je poměrně nepřekvapivě variace na typické české komedie (o trošku horší než výborné Ženy v běhu) a kdo byť jen okrajově zaznamenal aféru kolem známé dvojice Kiki a Maki před pár lety, je doma. Podobně jako u Vyšehradu si Kolečko rád hraje s filmovými reáliemi. K ruce si vzal oblíbené české herce (škoda, že Prachař má jen štěk) a i díky tomu 100 minut uteklo jako voda. Budu rád, když neotřelý tvůrce ve své tvorbě nepoleví, ač ho samozřejmě po tomhle filmu bude mnoho lidí obviňovat ze sexismu...nic na co by nebyl zvyklý. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem vůbec nic a dostala jsem cosi jiného, než klasickou českou romkom (což už je antižánr sám o sobě). To cosi si naštěstí na nic nehraje, beach volejbal je pokoukání na holčiny v bikinách, nechybí zadky (dámské i pánské) ani bujná poprsí, hovorová čeština zaznívá v celé své kráse, žádné stylizované dialogy jak ze slovníku spisovné češtiny z minulého století. Obsazením je to typická kolečkovina, koprodukce se Slovenskem dodala pár méně okoukaných tvaří typu Marián Miezga, Ostrava zas pro změnu nezapoměla na Štěpána Kozuba. Na to, jak se to koupe ve vztahových banalitách ve sportovních kulisách, je výsledek minimálně méně škodlivý, než vulgarity typu Teorie tygra nebo Tátova Volha, které cílovce otloukají o hlavu nesmysly a stereotypy neskutečných rozměrů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Petr Kolečko to má krapet nahoru dolů. Do svého příběhu bez ambicí o milostném trojúhelníku z atraktivního sportovního prostředí původně režiséra hledal, nakonec taktovku vzal (vůbec poprvé) sám. Beachvolejbalistky jsou to hezké, sehrané a nyní se vydrápaly na vytoužené plážové mistrovství Evropy. Jenže mladší z nich začne pomýšlet na miminko (před vrcholem kariéry (!), no, dobře), začnou mít mezi sebou spory a navíc do všeho začne zasahovat osobitý správce volejbalového areálu se zarostlým ksichtem Jiřího Langmajera. A s ním přijdou mnohé vztahové kotrmelce, rozuměj nepravděpodobné nesmysly. On sám je každopádně skutečným hybatelem příběhu, děvčata (sexuální objekty) jsou tu jen proto, aby ukázala zadek nebo dokonalý účes. Chápu, že mnozí neskousnou, že sebevědomému padesátníkovi s tajemnou minulostí všechno projde. Rozvrací vztahy, jiné zase narovnává. Naštve jednu, pak druhou, ale vždy se to samo tak nějak vyřeší a vše zase začne nanovo. Kolečko je (zejména první půlhodinu) hodně rozpačitý, pak ale zejména díky Langmajerovi zesílí třaskavé hlášky (třeba v luxusní restauraci: „Ten plátek musí být tak jemnej a růžovoučkej, že když ho omotám plameňákovi kolem péra, nepozná to!“) a je to fajn záležitost. Kolečko holt slušně vidí do průměrného českého diváka, nic spletitého nevymýšlí, nikam hluboko se nepouští. Samozřejmě je tam celá řada přešlapů, nespočet scén vyšumí do ztracena, ale já si tedy přehlídku nevkusu na domácí scéně představuju jinak. A právě proto dávám přepálené čtyři hvězdy. Navíc když si vzpomenu na nedávné tuzemské bolesti Všechno nebo nic, Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, Miluji tě modře nebo Věčně tvá nevěrná... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Hrozná konina. Kolečko má sice tradičně sympatické obsazení (i když na Nesvačilovou jsem si ještě nezvykl), ale ta lehkost tomu chybí. Jako scénárista je obecně skvělý, ale tři až čtyři povedené vtipy na letní komedii jsou fakt málo. Zlaté Ženy v běhu. Tam se člověk bavil od začátku až do konce. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Žánr, který nemám moc ráda a kterému se dle výsledku v českých vodách příliš nedaří. Nakonec to nebyla taková katastrofa, jak jsem se obávala. ()

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama