Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Energický David Basner si v Chicagu buduje velmi úspěšnou kariéru. Je vedoucím reklamního oddělení a svého šarmu a schopnosti pohotových odpovědí využívá nejen při jednáních, ale také při svádění krásných žen. Nejinak je tomu v případě jeho zatím největší zakázky, reklamní kampaně pro leteckou společnost Colonial. Aby dosáhl svého, musí protrpět s despotickým ředitelem letecké společnosti nekonečné chvíle na golfovém hřišti i v divočině při lovu kachen. Součástí jeho plánu je samozřejmě milostná pletka s jeho sebevědomou dcerou Cheryl, která u Colonialu pracuje jako ředitelka propagačního oddělení. Jednoho dne ho však jako blesk z čistého nebe zasáhne zpráva o rozvodu rodičů, s nimiž se léta nestýká. Davidova matka Lorraine se po šestatřiceti letech manželství rozhodla opustit Davidova nevrlého a sobeckého otce Maxe a začít nový život. Navíc oba rodiče hledají u syna oporu. David, který se stává jejich nedobrovolným zpovědníkem, se s překvapivou urputností pokouší najít příčiny konfliktu a zachránit, co se dá. Jeho kariéra se překvapivě ocitá na vedlejší koleji a úspěšný mladý muž je nucen přehodnotit přístup k životu. Pomůže mu setkání s bývalou spolužačkou a kamarádkou Donnou, která ho miluje stejně jako na střední škole? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (27)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podivný nevyhraněný film potácející se kdesi mezi existenciálním dramatem (v hooodně povrchním a odlehčeném kabátě), komedií a k tomu ještě občas nepřílš usilovně snažící se tvářit jako "romantická komedie". V hlavní roli typický mladý divný Tom Hanks coby reklamní kreativec s horou osobních problémů podává pokud možno zajímavý výkon leda tak v porovnání se zbytkem filmu, který tak nějak pozvolna plyne kupředu až ke konci, který se prostě nedá nečekat. Nicméně jsem vděčen TV Nova za jeho uvedení, protože díky téhle nudě jsem se radši zvedl od televize a šel se učit, za což jsem byl náležitě odměněn:) Podprůměrné hodnocení pro podprůměrný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejtrapnější, nejnudnější a nejblbější film s Tomem Hanksem, pro kterého je i to nedělní odpoledne hodně dobrý čas na vysílání v televizi. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $32,324,557Tržby Celosvetovo $$32,324,557║ Tom Hanks sa troška nezáživne rozkukáva, nie moc podarené. /40%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnozí vědí, že na počátku 90. let bodoval s Philadelphií a Forrestem Gumpem a že předtím sehrál s Meg Ryan cosi romantického v Seattlu. Přitom o dekádu dřív Tom Hanks bodoval coby slušný komediální herec. Občas to byla křeč, ale často (Velký, Žbluňk!, Dům za všechny peníze) solidní energické oddechovky. Tentokrát jeho hrdina buduje slušnou kariéru v reklamní agentuře. Balí kočky, maká na nové zakázce a bojuje s rodiči, kteří se rozhodli k odloučení. Stává se jejich nedobrovolnou vrbou a zároveň začíná chápat, co má v životě smysl. Jako nějaké rodinné drama to úplně nefunguje, coby komedie to není o mnoho lepší. Romance je rovněž pomálu. Odlehčený mix, který nemá zrovna oporu ve scénáři, navrch si tvůrci nepohlídali přepálenou délku. Jednou stačilo!! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Asi najhorší Hanksov film, aký som videl. K smrti nudný, nevtipný a čudne žánrovo zmixovaný. Bohužiaľ, čakal som komédiu a nie rodinnú a existenciálnu drámu. Ešte že Tom v ten istý rok nakrútil skvelý Dom za všetky peniaze. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dramatický rodinný příběh. Portrét sebestředného mladého muže a jeho přibližování se k k svému stárnoucímu otci. Tom Hanks a Jackie Gleason jsou vynikající. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty seš ten pravej !! Tvůj nejlepší kámoš je ten tvůj šulín.." - "Kde jsem se to asi naučil, že nejlepší kamarád je šulín ?? Co ?!" - "Tak fajn !! Někdy si musíme zajít na večeři všichni čtyři.." ;) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tuším, mám pocit, že jsem právě dnes večer měla naladěno na vlnovou délku tvůrců a tohle tak trochu jiné komediální drama mi sedlo, je totiž ze života, ten, kdo už něco podobného se svými rodiči prožil, pochopí.. Tom Hanks je tu úžasně užvaněný, působí přirozeně a po pravdě řečeno zcela mě okouzlil. Navíc mě bavilo sledovat vývoj hlavní postavy, jak se pracně a ztuha dostává k tomu, aby si vyzul chlapecké boty.. Úsměv a oči Bess Armstrongové si budu pamatovat.. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je osviežujúce nájsť komédiu, ktorá sa venuje takémuto materiálu. Príbeh je o vážnych veciach týkajúcich sa intímnych oblastí rodinného života a sexuality. 6/10 ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Rozhodně si nemyslím, že toto je nejhorší Hanksův film. Ba naopak. Mě se to líbilo více než trochu tupý, fraškovitý a místy nudný Dům za všechny peníze. Hanks tady podle mě podává nejlepší výkon, který do té doby předvedl. A nuda? O tom se nedá mluvit. Seriozní drama, kde Tom ztvárnil namyšleného, ambiciozního "reklamáka". Takového ho neznám, takže jsem rád, že takovou roli vzal. Spolu se Žbluňk nejlepší Hanksův film, který do té doby natočil. ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a silně příjemná žánrová všehochuť se sympatickým Hanksem.A k tomu Eva Marie Saint! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí registruje úspěšnou kariéru Toma Hankse až příchodem úspěchu v podobě Philadelphie, Samotáře v Seattlu nebo Ferresta Gumpa. Každopádně už před rokem 93 měl dvojnásobný Oscarový laureát na svém kontě některá zdařilá účinkování v zajímavých kouscích. Velký, Ohňostroj marnosti, Lidé z předměstí, Dům za všechny peníze, ale i ten Žluňk! a nebo právě Vůbec nic společného. Značně odlehčené konverzační (možná) existencionální dramátko táhne právě Tom Hanks svojí uvěřitelnou bezprostřední obyčejností. V další zdejších komentářích čtu doslova o nudě.....no možná na tom něco je, ale vinu bych v prvé řadě přičítal zbytečně natažené minutáži. Jinak tenhle žánrový voříšek věrně zapadá do Hanksovy tvorby před akademiky oceněnou rolí virem HIV nakaženého právníka....nemá přemrštěné ambice, ale zároveň si drží své bezesporné kvality. ()

Reklama

Reklama