Reklama

Reklama

Japonsko z výšky

(seriál)
  • Francie Le Japon vu du ciel (více)
Francie, 2018, 3 h 35 min (Minutáž: 43 min, Alternativní 5x52 min)

Režie:

Xavier Lefebvre

Hudba:

Vincent Jacq

Epizody(5)

Obsahy(1)

Tajemná historie, malebná krajina i zajímavá současnost země vycházejícího slunce. Dechberoucí cesta Japonskem nám odhalí úžasnou přírodu, každodenní život i tvář země na prahu 21. století. Postupně poznáme celou fascinující zemi v rytmu jednotlivých ročních období, od ostrova Hokkaidó na severu až po Okinawu na jihu. (Česká televize)

Recenze (11)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, ale ak v dokumente o Japonsku spomínajú Hirošimu a potom povedia, že tam bola hodená atómová bomba v roku 1946... Tak to mi nepríde profesionálne. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Oceňujem ako dokument nevyzdvihuje len miestnu prekrásnu prírodu, ale poukazuje aj na zvyky a tradície. Zároveň vystihuje aj najväčší problém Japonska, prestarnutú populáciu a obavu či ich siahodlhá národná história nájdi nositeľov n súčasnej generácii alebo mnohé z ich tradícií a rituálov jednoducho zaniknú v čase. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Japonsko z Nebe-to je původní název a to dává smysl......Kromě módního a svým způsobem nesmyslného zastřešení slovem z výšky je to pozoruhodný cyklus, právě tím že není z výšky ale zblízka, ukazuje člověky a hodnoty které mi jsou blízké. Mírnost, přemýšlivost, moudrost... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných seriálů xxx z výšky, tohle není jen z výšky. Tohle je spíš o lidech, rozhovorech s nimi, o jejich tradicích, hodnotách atd. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě utvrdil v tom, že se do Japonska ještě musím vrátit. Ten týden, který jsem tam před lety strávil rozhodně nestačil. Vizuálně skvělé, a výborně namixované kochání přírodou a pohledy za obyčejně neobyčejnými lidmi. 85% ()

Reklama

Reklama