Reklama

Reklama

Japonsko z výšky

(seriál)
  • Francie Le Japon vu du ciel (více)
Francie, 2018, 3 h 35 min (Minutáž: 43 min, Alternativní 5x52 min)

Režie:

Xavier Lefebvre

Hudba:

Vincent Jacq

Epizody(5)

Obsahy(1)

Tajemná historie, malebná krajina i zajímavá současnost země vycházejícího slunce. Dechberoucí cesta Japonskem nám odhalí úžasnou přírodu, každodenní život i tvář země na prahu 21. století. Postupně poznáme celou fascinující zemi v rytmu jednotlivých ročních období, od ostrova Hokkaidó na severu až po Okinawu na jihu. (Česká televize)

Recenze (11)

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Oceňujem ako dokument nevyzdvihuje len miestnu prekrásnu prírodu, ale poukazuje aj na zvyky a tradície. Zároveň vystihuje aj najväčší problém Japonska, prestarnutú populáciu a obavu či ich siahodlhá národná história nájdi nositeľov n súčasnej generácii alebo mnohé z ich tradícií a rituálov jednoducho zaniknú v čase. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie zlé, ale ak v dokumente o Japonsku spomínajú Hirošimu a potom povedia, že tam bola hodená atómová bomba v roku 1946... Tak to mi nepríde profesionálne. ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Japonsko z Nebe-to je původní název a to dává smysl......Kromě módního a svým způsobem nesmyslného zastřešení slovem z výšky je to pozoruhodný cyklus, právě tím že není z výšky ale zblízka, ukazuje člověky a hodnoty které mi jsou blízké. Mírnost, přemýšlivost, moudrost... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od jiných seriálů xxx z výšky, tohle není jen z výšky. Tohle je spíš o lidech, rozhovorech s nimi, o jejich tradicích, hodnotách atd. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mě utvrdil v tom, že se do Japonska ještě musím vrátit. Ten týden, který jsem tam před lety strávil rozhodně nestačil. Vizuálně skvělé, a výborně namixované kochání přírodou a pohledy za obyčejně neobyčejnými lidmi. 85% ()

Reklama

Reklama