Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)

(více)

Recenze (200)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych strašně vidět poradu, kde se řešilo, o čem to bude a někdo na konci s vážnou tváří prohlásil "a pak drakovi vytáhne ze zadku dudy" a všichni producenti začali tleskat a hodili na stůl 175 milionů. Ale to byl upřímně jen poslední hřebík do rakve filmu, který až obdivuhodným způsobem selhává ve vyprávění i střihu (obdivuhodným proto, že na něm opravdu nepracovali žádní idioti a rozhodně se nemohli vymlouvat na nedostatek financí). Nejbolestivější pohled je každopádně na Downeyho, jehož Dolittle je v zásadě neschopná postava nehodná sympatií a jindy charismatický sympaťák je tlačen do jakési podivné jacksparrowské polohy, ovšem bez potřebných hlášek i vtipných scén. Čirá bolest. Viděno v originále. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle pokud nepobaví děti, tak pak nevím, k čemu to točili. Hrozná hovadina, u které bych chtěl být, když ji natáčeli, protože to muselo vypadat šíleně absurdně. Je tu totiž víc, než kdekoliv jinde, patrné, že všechna zvířata jsou digitální a herci se tu na scéně chovají jak kdyby je vypustili z blázince. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $175miliónov║Tržby USA $77,047,065║Tržby Celosvetovo $251,410,631▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,751,092║ Tržby za predaj DVD v USA $8,256,250║ Ďalšia rádoby zbytočnosť, nezachráni to ani Robert Downey Jr., nepomôžem ale skôr tam len tápa, je to tuctové a dosť nevyrovnané. Miestami dosť prepálené až gýčové, zábavnosť v závere padne úplne dole. /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Režisér Texaského masakru motorovou pílou: Počiatku, producent Kým si spal a scenárista Opustenej s Katie Holmes uvádzajú... novú rozprávku. Ono, nebol to zlý nápad. Hollywoodsky návrat k legendárnej postave, ale ignorovanie filmov s Eddiem Murphym zo súčasnosti a naopak jej návrat do starého Anglicka a odklon od sitkomu smerom k veľkolepému trikovému dobrodružstvu? Prečo nie, bez debaty to malo potenciál na úspešnú rodinnú sériu s obrovskými rozpočtami. No, lenže to bol masaker. Na filme je vidieť radikálna prestrihanosť, výmena režisérov a rôzne iné ťažké zákulisné ťahanice a problémy. Už hlavná zápletka o otrave kráľovnej je úplne mimo. Scenár často nedáva zmysel, potenciálne skvelé vtipy sú zavraždené behom jedinej scény (márne som čakal, že z „Jeffa“ sa stane šťavnatá vedľajšia postavička), iné nápady sú WTF (jazdenie na pštrosovi alebo veverička považujúca Tommyho za vraha veveričiek, ale aj od tohto nápadu je čoskoro upustené a odchádza do zabudnutia). Miestami budete vyložene trpieť (ústredný zloduch Műdfly a jeho vojenský pomocník). Tempo je strašné, hlavne úvod je hrozný, trvá asi 40 minút, kým sa to aspoň ako-tak rozbehne. Potom, keď už sa zmierite s tým, že vás žiadny zázrak nečaká, tak sa čiastočne upokojíte, ale stále je to trochu ako keď vám vŕtajú zub a nakoniec vás to nebolí až tak, ako ste sa báli. Robert Downey je trápny, ostatní sú na tom ešte horšie (vrátane Antonia Banderasa, ktorý sa snažil, ale potom mu namaľovali obočie a bolo po Desperadovi). Čo sa mi vyložene páčilo? Výprava „pirátskeho“ ostrova a bláznivá akčná scéna s prepadnutím na mori. Už dávno som nebol na komédii resp. rodinnom filme, pri ktorého premietaní v kinosále panovalo také hrobové ticho. Občas zaznie dobrá hláška alebo sa tvorcom nejakým zázrakom podarilo vytvoriť asi štvorsekundový, relatívne vtipný nápad. Ale nebudete sa smiať, iba sa v lepšom prípade raz za 20 minút slabo pousmejete. Kino Považan NMnV 2020 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ježíš to byla hrozná blbost. Chápu sice, že nejsem hlavní skupina lidí pro kterou je film natočený, ale tohle? Robert Downey Jr. přesto jak ho mám rád, je tu naprosto nesympatický a ubohý a ostatní herci a zvířata jak by smet (možná ještě horší). Kdyby tu nebyla ona finální scéna u královny, které se mne jako jediná trochu dotkla a zároveň jsem si nemyslel, že je film natočený pro děti, zcela určitě bych nedal ani jednu hvězdu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka s nevyrovnanými triky. Nerozumím proč Downey chtěl něco takového točit. Tohle herecké blbnutí mu nesedí a jediné co dává jakýs takýs smysl by bylo kdyby jeho děcka byli fanoušci postavy Dolittla. Je tu ovšem několik tak wtf scén, že to za vidění stoji. Vytažení skotských dud z dračího zadku patří k těm nejdivnějším. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch problémech až skoro průserech, jež vypluly na povrch během (post)produkce jsem skutečně od filmu moc nečekal, ale stejně mě tak nějak drželo nad vodou, že Downey to svým charismatem a hláškami alespoň trošku pozvedne. Přiznám se, že o předloze jsem měl pouze mlhavé představy a jakožto člověk, co vyrostl na Dolittlovi Eddieho Murphyho, to pro mne byl vždycky kánon. A tahle až dalo by se říci disneyovská verze mě bohužel ničím extra neoslnila. S vývojem počítačových efektů se čím dál více sází na plně digitální zvířata, což pozoruji zejména od doby úspěchu Pí a jeho života. Já mám však problém s tím, že ač jsou triky na vysoké úrovni, zvířata zkrátka nepůsobí příliš reálně, ale spíše jako Looney tunes postavičky v realistické grafice (což je možná cíl, když zvířata mluví). Nicméně u starého Dolittla jsem ten pocit neměl (toho z roku 67 jsem neviděl). Zkrátka bída, která s troškou štěstí bude bavit alespoň děti...kterým bych stejně raději pustil Knihu džunglí...5/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som sa miestami nudil, miestami sa mi to naozaj páčilo, sem tam boli hluché miesta. Ono by sa dalo povedať, že to nie je snímka pre všetkých. Je to taká tá jasná priemerná záležitosť. Nový Dolittle je síce iný ako tí predošlí, nie je ale o nič menej vtipný, naopak. Robert Downey Jr. postavu obohatil o svoje osobné čaro a z Johna Dolittlea urobil ľuďom blízkeho zverolekára. Čo je tentoraz na Dolittleovi veľmi sympatické, je fakt, že ona schopnosť "porozumieť zvieratám" v tomto prípade nie je ničím dedičným, ale niečím, čo sa môže naučiť úplne každý, kto nemým tvorom dostatočne otvorí svoje srdce. Fakt, že hrdinom môže byť každý, potom kompenzuje akýkoľvek náznak infantilnosti alebo prepálených scén. Ja som od toho až tak nečakal a to bolo podstatné, že moje očakávania boli v podstatne naplnené. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Už kvůli obsazení jsem se i těšila a říkala si, že horší jak Murphyho Dolittle to být nemůže. Inu... Může. Jako když se rozhodnete uvařit guláš a dáte do něj úplně všechno, co v kuchyni najdete. Včetně gumových medvídků. Těžko poživatelná směska. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro tříleté děti dostačující zábava, příjemně se na to dívá, ale to je vše. Robert Downey je skvělý herec, ale tady je charizma ztrácí na síle a nedokáže snímek utáhnout. Čekal jsem víc, ale mohlo to dopadnout i hůře. Na vypnutí mozku a nudné odpoledne snesitelné. 4/10 = 47% ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Točeno jako komedie... mě to ale přišlo spíše smutné. Tolik prachů tolik talentovaných lidí a nakonec taková nekonsistentní zbytečnost. Škoda ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Robert Downey rozmlouvá se zvířátky. To není následek pokročilé schizofrenie. Coby svérázný zvěrolékař ovládá tuhle schopnost na jedničku. Jen v poslední době se před okolním světem izoloval z důvodu ztráty své milované ženy. A když už se dá dohromady, tak ho čeká nadmíru náročný úkol: musí uzdravit anglickou královnu. Se svými zvířecími přáteli a svým novým mladým učedníkem se vydává na dobrodružnou plavbu za zázračným lékem. Není žádným tajemstvím, že vznik filmu provázely produkční těžkosti. Došlo na neoblíbené dotáčky i angažmá dalšího režiséra, Jonathana Liebesmana. A kupodivu film vypadá trikově dobře a je i zábavný, ideální podívaná pro celou rodinu. Určitě mnohem zábavnější, než svého času trapné rozmluvy Eddieho Murphyho se zvířaty v rodinné komedii Dr. Dolittle. Knižní předloha, která u nás vešla ve známost pod názvem Doktor Bolíto, měla naivní pojetí, ale i svůj půvab. Tohle ztvárnění se pokouší být takové, zároveň je ale celá látka uchopena v dobrodružném a výpravném stylu. V ordinaci zvěrolékaře se tedy zdržíme jen v úvodu, kdy hlavního hrdinu vidíme po ztrátě partnerky v zuboženém stavu. Downey je tahoun filmu a ostatní herečtí účastníci nemají role napsány tak, aby ho mohli jakkoliv zastínit. Pestrá fauna kolem zvěrolékaře bude děti bavit. Triková složka sice není vždy absolutně precizní, určitě je místy znát animační nevyrovnanost,  ale stále si to drží vysoké technické známky. Stephen Gaghan se režijně snaží, takže jsou k vidění i originální pasáže. A jak už  to tak bývá, tak se film chce zavděčit všem diváckým kategoriím, tudíž svůj výskyt hlásí trapnější sekvence, které se dají přéžít. Zvěrokékař a jeho zvířecí družina si zaslouží dostat se do hledáčku rodinné zábavy, ve které má své zastoupení humor, dobrodružství a fantaskní prvky. 7/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Prázdné a zbytečné možná pro zaprděné starouše. Je to rodinný film i pro ty nejmenší a mně se to upřímně líbilo, párkrát jsem se od srdce zasmál, u mě to účel splnilo, krásný relax + pěkný soundtrack. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa dočkal aspoň jemnejšieho prekvapenia. Hovorím, jemnejšieho, lebo ohodnotiť "Dolittle" ako dobrý film by bola urážka. Rozhodne to nemá kvality. Film je podľa mňa mizerne napísaný, nemá dobrú atmosféru, cesta nášho hrdinu a všetkých ostatných vám je úplne ukradnutá a necítim z toho filmu dokopy nič, čo by som nejako dokázal oceniť. Vtipy sú mizerné, herecké výkony chabé a film je tak ukrutne detinský, že mi vôbec nepriniesol dobrú náladu. Ale na druhú stranu nemôžem povedať, že by som pri filme bol vyslovene znechutený (možno s výnimkou jedného momentu) alebo nejako výrazne urazený spôsobom ako sa film prezentuje. Je to proste len nič nehovoriaci film s mizernou atmosférou. Rozmýšľam čo viac o tomto filme povedať. Povedzme si niečo o Robertovi Downeym Juniorovi. Prečo je v tomto filme? Rozlúčil sa s najväčšou rolou svojej kariéry a po "Avengers: Endgame" je toto film, v ktorom sa nám predstaví? Úprimne si myslím, že so svojou kariérou mohol urobiť niečo oveľa lepšie. Toto nepôsobí ako dobré rozhodnutie. Okrem toho by som povedal, že staré filmy s Eddiem Murphym mali v sebe viac čara. Boli vtipnejšie, sviežejšie a akosi lepšie na mňa fungovali. Tento film nemá z toho absolútne nič. Ani šarm, ani atmosféru, ani nejaké výrazne zaujímavé momentky, ktoré by som dokázal vyzdvihnúť. Jediné čo na ňom môžem vyzdvihnúť je asi to, že sa mi pri sledovaní neotváral nožík vo vrecku a dá sa na to pozerať bez toho, aby som musel odvracať zrak od obrazovky. Ale tak sa dá pozrieť veľa filmov. Takže to nič pozitívneho moc nevypovedá. Hodnotenie: D+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to taková zooosvěta pro děti. Léčba zažívacích potíží byla hustá. Celkově je pohádka neškodná, nevzrušivá, nezáludná a s výjimkou dvou hereckých bavičů nezajímavá. Snímek přitom stál 175 milionů dolarů. K nádechu příběhu dojde až se začátkem výpravy za exotickým lékem. Je to sice pohádkově výpravné se stádem digitálních a melancholické, ale zasmál jsem se jen jednou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že si bude Downey Jr. po úspěchu Avengers, další projekty pečlivě vybírat, ale vzhledem k Dolittlovi, tomu asi tak nebude. Nemám nic proti rodinným filmům a chápu, že příběh, nebo logika nejsou ve většině případů u daných filmů tím nejdůležitějším. Bohužel to co se děje zde, zamotá hlavu i nejmenším a těm tak bude muset stačit pár slušně animovaných zvířat a humor založený v podobě prdění a jiných úspěšných propriet, kterými baví ty nejpodřadnější filmy pro celou rodinu. Dolittle se opravdu nepovedl a kdo Vám bude tvrdit, že to je pěkná pohádka pro děti, ten sprostě lže. Je to nudná a hlavně absolutně nesmyslná kravina a přítomnost ex Irona Mana, zde nepochopím. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Nene. Tak špatného, otráveného RDJ nepamatuji. Pohádky s animovanými zvířaty vítám, CGI vnímám jako okouzlující zrovna v tomto žánru a i tady bylo vcelku ucházející, však jinak to byla natolik zfušovaná slátanina, že časem ze svého hodnocení asi ještě uberu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Filmy kde rozprávajú zvieratá? Ďakujem, to ma nikdy neoslovilo a v tomto prípade ma neoslovila ani pôvodná verzia, takže nie je o čom. Snáď sa potešia aspoň deti, ktoré nikdy neboli v zoo. Najpozitívnejším atribútom filmu je to mega herecké obsadenie, ktoré si môžete prečítať v popise čsfd pod položkou Hrají. Žiaľ toto obsadenie je okrem Downeyho len v hlasoch zvierat. ()

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama