Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)

(více)

Recenze (200)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Cesta Tonyho Starka se po Endgame uzavřela, a tak si řekl, že si odskočí ke zvířátkům rozličných druhů a velikostí, s nimiž bude klábosit a bude je léčit svérázně po dolittlovsku. Člověk je po novém Lvím králi a zejména po Pí a jeho život zmlsaný, co se počítačově vytvořených zvířat týká, takže musím podotknout, že se v případě Dolittla mohli tvůrci přece jenom snažit o něco víc. Vedle toho mi přišla humorná stránka poněkud zmatená - došlo na okatě dětský, černý, ale i lehce fekální humor. Na druhou stranu jde však vesměs o pohodovou oddychovku, která v kině utíká, místy mile pobaví i překvapí, ale rozhodně nečekejte žádný hlubší příběh. Bonusovým bodem na závěr byla titulková píseň Original od Siy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. je pozitivem tohoto filmu. Negativem je slabý scénář. Mně osobně přijde, že je o rodinný film, který neurazí, ani nenadchne. Rodina sice z této rodinné podívané byla nadšena, ale já už viděl lepší filmy. Tohle je taková průměrná rodinná zábava. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Srandovni, doktor nám dal jiný příběh než jsme znaly. Bylo to pěkné provedené, bavil jsem se a to je to nejlepší na celé zvířecí zábavě. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně hodně bolelo. Snímek Dolittle je totiž kýčovitou digitální slátaninou, v níž nalezneme nefunkční příběh, zoufale ploché charaktery a pitvořícího se Roberta Downeyho Jr., za něhož Vám i díky jeho velmi zvláštnímu přízvuku bude vážně hodně trapně. Posledním hřebíčkem do rakve tohoto "díla" jsou masivní přetáčky, což poměrně hodně uškodilo. Budete zde totiž svědky toho, jak doktor Dolittle vytáhne z drakova zadku dudy. Jop, kvůli tomuhle vyhodilo studio více jak 175 miliónů dolarů. Dobrý ne? „We've no choice but to embark on this perilous journey.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film cielený na najmenšie deti, ktorým k šťastiu stačí, že sledujú niečo farebné a že zvieratá rozprávajú. Dospelý človek pri tom zdochne od nudy. Ani Robert Downey Jr. to svojou charizmou nevytrhne. Jednu hviezdičku dávam za kvalitné triky a výpravu. Vidno, že film stál majland. 2/10. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že cílová skupina ocení především pěkné barevné vizuální zpracování a spoustu roztomilých zvířátek. My starší ročníky bohužel už těžko přehlížíme různé nedotaženosti v ději a vývoji postav (proč například veverka Kevin, která plánovala pomstu, od tohoto záměru bez jakéhokoliv vysvětlení sama ustoupí a podobně). Ale třeba je chyba ve mně. Zatímco já v kině bojoval s tím abych neusnul, má přítelkyně na vedlejším sedadle vypadala, že se docela dobře baví. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to fakt divné. Divně natočené, divně sestříhané, divně zahrané. Robert Downey snad ještě nikdy nebyl takhle toporný a neživý. Režijně to působí dost televizně a některé, zejména akčnější scény bych až označil za nezvládnuté, protože působí fakt divně. Příběh je taky prostý a v momentě, kdy je vyvrcholením celého filmu scéna, kde za intenzivních větrů vytáhne Dolittle drakovi ze zadku dudy (jakože ten sukničkářský hudební nástroj), si divák uvědomí, že je to prostě celé strašně zfušované. Nebýt občas trefně hláškujících zvířat, šel bych ještě níž. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Svojský prepis známej knižky, ktorý sa mal šancu stať hitom na rozdiel od v tej dobe podobne superdrahej adaptácii z roku 1967. Táto kniha je zrejme čo sa týka filmových verzií prekliata ( výnimka v podobe filmu z roku 1998 s Eddie Murphym v hlavnej úlohe sa neráta, nebol natočená úplne podľa knihy ). Máme tu zrejme prvý drahý prepadák tohto roku, ktorý by zachránili minimálne pol miliardové tržby, čo sa zrejme ťažko stane. Od filmu treba čakať jedno, je primárne cielený na malého a mladého diváka a tak s ním tí starší budú mať pravdepodobne problém. Miestami trápne dialógy ( aj keď sa nájdu aj slušné hlášky ), herecké prehrávanie a množstvo CGI. Proste cirkus. Možno sa z neho časom stane kultovka, vďaka svojej svojráznosti, ako sa tuž neraz stalo viacerým flopom v histórii. Tento rok, to ale ešte nebude. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - Hezky udělané, 3D nerušící. Humor i dobrodružství, to vše nový Dolittle má. Rozhodně lepší než Dolittly s Murphym. 77% (with J+A) ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Downey Junior a jeho špatný, rádoby Welšský přízvuk dali na zadek už tam špatnému filmu. Je to už několikátý remake a dopouští se stejné chyby, jako všechny podobné filmy před ním. Rozumí Dolittle zvířatům, nebo ona rozumí jemu? Film se v tomhle koikrát neumí shodnout sám se sebou a tak raději pokrývá obě možnosti. Takže logika nikde. CGI bylo relativně dobré na pohádku pro děti. Příběh se vleče, humor nefunguje a ta děcka jsou dost špatní herci. U mě to zachraňovala občasná roztomilost nějakých zvířátek. Nic pro mě. 2* ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Je to milé, je to hravé, je to barevné. Film, který je opravdu koncipován spíše pro menší človíčky. Nicméně mi tomu chyběl šmrnc. Jo, a opravdu hodně mi vadily ty skřeky alias mluvím zvířecky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pravděpodobně mělo jít o dobrodružnou rodinnou komedii a je otázka kdy se to tvůrcům vymklo z rukou a stalo se z toho to co to nakonec je.Je sice třeba ocenit,že Dolittle se snaží nepřešlapovat na místě a od samého začátku je poměrně přímočarý a do dobrodružství se vrhá téměř okamžitě,ale co je to platné,když většina věcí okolo nefunguje.Humor je z větší části spíš infantilní,akce taková digitálně sterilní a padouši se snaží být velmi evil,ale hrají spíš druhé až třetí housle.Kapitolou sama pro sebe je pak Robert Downey jr,který je tu tlačen do pseudo Sparrowovské polohy,ale nepřišlo mi,že by mu byla příjemná a že by ho natáčení nějak extra bavilo.Ani celkem ok vizuál se spoustou digitálních zvířat to nezachrání,jelikož už to dnes není nic co by vybočovalo...50% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jako dospělej člověk novýho Dolittla zřejmě dvakrát neocení. Navíc ta omáčka okolo vzniku filmu tomu samozřejmě moc neprospívá. Na druhou stranu se možná najde to mladší, dětský publikum a to si nad touhle zvířecí fantazírnou třeba i smlsne. Mazlíčci nevypadali vůbec zle a Downey to taky celkem zvládl v suchým triku. Nehanil bych to do ztracena. Průměrná záležitost! 60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, který nenadchne ani neurazí, tak bych popsala příběh o Dolittlovi. Robert Downey Jr. si odskočil od Iron Mana ke zvířatům a překvapivě to spojení funguje. Na pohled je velice vážný, ale situace, do kterých ho dostává minulost z něj dělají zábavného člověka, který každou komplikaci vede s nadhledem. V tom mu pomáhají zvířecí přátelé, kteří se postarají o veškerou legraci kolem, ať už je to hlupá kachna, která si plete zeleninu s nářadím, nebo příliš bojácna gorilla, děsící se i malých dětí nebo vševědoucí papoušek. U některých scén jsem se opravdu hodně rozesmála, film je milý, dobrodružný, cílený hlavně pro menší diváky, kteří se rozhodně nudit nebudou. Za mě má velké minus záporná postava, kterou divák prokoukne hned na začátku, zároveň to má trochu průhlednou zápletku a konec, nestane se tam nic překvapivého. Mohli si odpustit scény s Antoniem Banderasem, za mě úplně zbytečná postava. Chápu, žese musela trochu objasni důležitost Dolittlovy zesnulé ženy, ale určitě by se to dalo vymyslet jinak, takhle je to až příliš dlouhé. Animace je ale na druhou stranu povedneá, vypadá realisticky, herecké výkony super, dětští herci příjemní na pohled. Shrnutí tedy zní, že je to příjemný oddechový film, u kterého se pobavíte, ale nemá čím zaujmout. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Downey zřejmě potřeboval na nájem a tvůrci s ním potřebovali nutně natočit nějaký hovno. Stalo se a jo, je to hovno. Pár fajn vtipů to nezachraňuje. Tuctová blbost, na kterou si nikdo už ani nevzpomene. Navíc, CGI zvířata jsou hnus. Pamatujete na zvířata z Dolittla s Murphym? Jop, je to smutný. 1* a.k.a 10% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

V živote som nevidel Downeyho tak fádneho a nezaujimavého. Z neho bolo cítiť ako sa mu to nechce hrať. Zvieratkovský dabing bol potešujúci, ale škoda, že to bolo až tak family friendly. Rozumej primárne pre decká. Efekty neboli zlé a nejaký slušný budget do toho bol očividne investovaný, ale ACH, menej korektné sú hádam aj pixarovky. ()

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama