Reklama

Reklama

Dolittle

  • USA Dolittle (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit. (CinemArt)

(více)

Recenze (200)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Dolittle je průser jak Brno. Downey musí být po ukončení kariéry u Marvelu zcela zahlcen nabídkami na filmy, tak trochu nechápu, proč se upsal zrovna tomuto ( i když, asi chápu, pravděpodobně tím důvodem budou peníze ). Člověk by řekl, že Robertovo charisma je zaručený úspěch pro sebevětší sračku, ale bohužel, i k mému překvapení tomu tak není. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě tato podívaná v několika ohledech překvapila, ovšem ani jeden z těch ohledů nepatří do kategorie překvapení příjemných. Jednak mě tedy až zaskočilo, jak moc nezúčastněně se tu Robert Downey Jr. projevoval, a spíš mi zde celá ta jeho přítomnost přišla jen jako vynucený příslib, než dobrovolná, s radostí a entuziasmem odvedená práce. Jednak jsem dále nečekal, o jak až moc infantilní podívanou půjde, jelikož všech těch roztomiloučkých a heboučkých a vtipňoučkých zvířátek tu bylo na tři prdele, a na mě, z pohledu dospělého diváka, to bylo chvílemi už vážně až moc. A jednak mě překvapilo, jak moc kostrbatě zpracované to celé působilo, jako by snad scénář vznikal snad až na place při samotném natáčení, no prostě to skáče jako blecha v kabátě a hledat v tom nějaký smysluplnější koncept asi nemá moc cenu. Nicméně přes to všechno je velmi důležité si ovšem uvědomit, že se jedná o snímek určený především pro dětské publikum, tedy alespoň doufám, a v tomto ohledu si myslím, že ti nejmladší diváci si při sledování Dolittla budou vrnět blahem, neboť pro ně je to celé takové trefně naivňoučké, veselé, barevné, kašpárkovité, chvílemi i adekvátně napínavé a strašidelné, v závěru ale samozřejmě kýčovitě happyendové, zkrátka takové, jaké to pro dané publikum má být. Ve výsledku si tedy nakonec říkám, proč vlastně ne, dospělí divák to přežije bez větší újmy a ten dětský si to užije se vším všudy, takže svůj účel to v podstatě splňuje. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně film pro děti se skvělou animací a dětem přizpůsobenou zábavou a zápletkou...pokud k tomuto snímku přistoupíte s těmito fakty, pak nemůžete být zklamáni a děti nebudou určitě... Moc nechápu místní čsfd intelektuály, kteří si tento film pustí a pak tu píšou nesmysly ve stylu - nemělo to logiku, nebylo to dostatečné vtipné, pointa stála za prd apod. U filmu pro děti to opravdu není to nejdůležitější...pusťte si Nolana a rozumujte u jeho filmů a snímky pro děti nechte bez komentáře.. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Objektívne za seba tri hviezdy, ale po zážitku s dcérkou, ktorej sa to naozaj páčilo, dvíham na štyri hviezdy. Náhodou to bolo milé, malo to výbornú výpravu, na niektorých miestach ten rozpočet bol poznať (krásne nájazdy kamier na priestranstvách, lode, hrady...), samozrejme to bol úplne iný typ filmu, ako predchádzajúce počiny s Eddiem Murphym, tie cielili na iných divákov. Toto bolo rodinné dobrodružstvo, to som od toho čakal a to som aj dostal. Chápem kasový prepad, ale robiť z toho film o ničom, to ste ešte asi nikto "filmy o ničom" nevideli... ()

Michnak 

všechny recenze uživatele

Přemáhám se k těm třem hvězdám a to hodně. Pohádka spíše pro mladší, odpovídal tomu humor. Na Downeyho ale tak trochu nedám dopustit a proto nechcu film moc zhazovat, protože jsem si ho posral sám svým stupidním omylem účastnit se českého dabingu. Pak se bohužel člověk až na konci filmu dozví, co za jména tam dabovaly. To mi je ale už hovno platný, že tam daboval Cena, Holland, Rami Malek a spol, když jsem tam měl nějaké české pleby. Chce to druhý pokus. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Já bych to tak černě neviděl jak o tom píšou. Film je docela v pohodě a dá se na to koukat. Je to film o mluvících zvířatech nečekal film s nominací na Oskara. Zvířata jsou udělaný hezky a i jsou vtipný a Downey sice nehraje nejlíp ale to je mi fuk je to pohádka a já si to dokoukal s klidem a nemám s tím žádný velký problém. Příběh je sice zvláštní, zvlášť s tím koncem ale proč ne. 55% ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na tom komu vadí. Je to pěkný, vtipný, odsejpá to a hlavně - NEJSOU V TOM PÍSNIČKY! ;) Viděl jsem to v dabingu, kde nejspíš hlasy výborných českých dabérů znásobily některé vtípky oproti originálu. Nevím, jestli v tom hledáte něco hlubšího, ale pro mně je tohle přesně film na nedělní odpoledne. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. je momentálne v kurze a tak voľba obsadiť ho dáva zmysel, no zároveň to bola aj voľba správna. Rola výstredného doktora a milovníka zvierat mu sadla. Celkovo obsadenie nejde hodnotiť inak ako pozitívne. Rovnako musím pochváliť slovenský dabing, ktorý sa vydaril a aj dabéri boli vybraný veľmi dobre (trochu zamrzela absencia Petra Kočiša, ale aj Štefan Skrúcaný bol správna voľba). Horšie sú na tom vizuálne efekty, ktoré na dnešnú dobu veru neohúria. Rovnako tak príbeh je klišé, aj keď dobre prevedené klišé. Celkovo sa ale jedná o podpriemer. Deti sa pri tom ale zabavia. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, nejen pro děti (je tu dokonce i vtip na Star Trek) aneb žádné dítko v kině nebylo, a přitom tomu lehkou infantilnost prostě musím vyčíst, ale jinak je to skvělá ukázka toho, jak se Robert Downey Jr. zhostil jiné role než Iron mana a zjevně si to užil...Stejně tak je perfektní upír ze Stmívání Michael Sheen, coby hlavní záporák. Děj je trochu jednodušší, ale skvělá animace (zjevně dělaná pro 3D) a doslova vodopád různých lidských i zvířecích vtípků to dostatečně vyvažuje. SPOILER - a naprosto mě dostal drak (tedy dračice, to jsem vůbec nečekal), navíc mluvící a kladná postava (to neměl ani Hobbit) - i když byl de facto okopírovaný právě podle Šmaka... Ovšem věčná škoda, že to ve špalíčku bylo jen v češtině, protože zvířata namlouvá doslova plejáda hvězd od Seleny Gomez až po Ralpha Fiennese a mnoho dalších - ale právě proto jednu hvězdu přidám, protože vidět to v Eng. ve 3D, jistě bych za pět dal...viděno v kině ve 2D (cze.)...90% (a nevynechte potitulkovou scénu :-)) ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Velky, spatny. Prachy na tom jsou docela videt, ale neco tak unyleho jsem dlouho nevidel. Timing scen a vtipu je uplne spatne. I kdyz se ve scene neco deje, nedokaze to vtahnout a uplne tomu chybi tempo a stava. Videno kratce po Sonicovi s Carreym a nebe a dudy. Zatimco jeden je nadupanej a tempo skvele funguje, Dolittle jen smutne kouka z dalky, ze jeho "dobrodruzstvi" nikoho nezaujalo. Preslap, ktery se ani neda dokoukat, protoze pocitove ma film tak 10 hodin, jak se to vsechno vlece. Uz jsem psal unylost? ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Dobrá volba vrátit Dolittla zpět ke kořenům, tedy do Anglie konce 19.století...Hlavně pryč od pitomého Eddieho...Není to čistá komedie a to je dobře...Je tam i smutek, smrt, a hajzlíci, ale zároveň i láska, dobrodružství, fantazie a přátelství...Přesně o čem je život a to by si měly děti pamatovat a učit se, protože primárně pro děti je film určen...I když se pobaví i dospělí, to ne, že né...Např. my jsme v kině potkali Jarka Nohavicu který šel se ženou na film taky...Jo a ještě musím vyzdvihnout výkon Roberta Downeyho,Jr. ...Za mě 85% ()

MatyM 

všechny recenze uživatele

Hallmarkovsky béčková pohádka - navzdory evidentně drahým, ale přesto špatným trikům, a nejcharismatičtějšímu herci na světě, zabitým brutálně mdlou rolí s fakt nepovedeným huhlavým akcentem. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Rozklížený, přihlouplý, ale překvapivě koukatelný hollywoodský úlet. Ústřední příběh je tu evidentně jen nesourodá série MacGuffinů, a většina postav by se dala charakterizovat jedinou nerozvitou větou. Film ale dobře vykresluje svůj (pravda dost fantasmagorický) svět, a humor většinu času funguje vcelku slušně. Pomáhá také řada působivých jmen v herecko-hlasovém ansámblu a slušné zvířecí CGI. *** Je to sice hodně nízká laťka, ale oproti Murphyho Dolittlům jsem u toho nového ani jednou naztrácel víru v lidskost. 60% Pokud nicméně nejste příznivci zvířecího humoru, určitě si odečtěte alespoň 10% ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Možná si myslíte, že už jste viděli všechno. Mluvící zvířata, který do všeho tlachaj, Roberta Downeyho Jr. s příšerným rozcuchem. Podivnou pohádku s děsnými dialogy. Ale nejspíš, skoro určitě jste ještě neviděli, jak veterinář tahá drakovi dudy ze zadku. Tohle chcete vidět? Vážně? Tak pak si pusťe Dolittla :-). Já už to znova neudělám. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Jako jo on to byl takový ulítlý oddech a byl bych hodnotil i výše, ale bohužel ke konci to hodně ztrácelo na dechu! Přesto byť jsem viděl Dolittlea s Murphym musím říct, že mě tohle dobrodružství bavilo krapet víc. ()

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Reklama

Reklama