Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná mladá žena, která se od svých vrstevnic výrazně liší v jediném, ale podstatném bodě. Od narození je lehce mentálně postižená. Po letech strávených v soukromých speciálních školách dokáže Carla překonat všechna omezení, kromě jediného své milující matky Elizabeth (Diane Keaton). Carla chce žít vlastní život a její někdy příliš spontánní chování ve světě plném nebezpečí je pro milující a strachující se matku nepřijatelné. O to hůř se Elizabeth smiřuje s přirozeným faktem, že se její dcera poprvé v životě zamilovala. Carla a podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi) se musejí postavit na vlastní nohy a vyvzdorovat si na světu právo na lásku a všechny radosti i starosti plnohodnotného obyčejného života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Amynka 

všechny recenze uživatele

No, tak opět jsem narazila na oblíbenej filmek,kterej jsem zapomněla po zaregistrování na čsfd ohodnotit!Tenhle film mě dostal..už je to pár let co jsem ho naposled viděla a určitě si ho v nejbližší době zase pustím!Giovanni Ribisi je dokonalej a Juliette Lewis taky..mě to prostě dojalo!!!Na lásku má právo KAŽDEJ!!!!!!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $27,807,627Tržby Celosvetovo $27,807,627║ Garry Marshall milo prekvapil z danou neľahkou témou a v takomto príjemnom podaní, nechýba tomu dramatičnosť ani ľahkosť a rovnako tak aj zábavnosť, vydarený počin. /75%/ ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu iná láska, iná sestra, iné dieťa a asi aj iná matka. Matka príliš upätá na svoju dcéru má na takéto svoje zmýšľanie dôvod, táto prvá časť filmu, ktorá rieši rodičov, bola excelentná. Ich rozhovory, hádky, rodinné stretnutia bolo radosť sledovať. Potom, bohužiaľ, nasleduje typické americké pokračovanie príbehu, ktoré ma mierne sklamalo. Po skončení filmu som si želal, aby film nebol americký, ale napríklad francúzsky, a ja by som mu mohol dať spokojne plný počet. –––– Vy chcete, aby zůstala malým dítětem po celý život, nebo jí poskytnete možnost, aby se stala dospělým člověkem? Nezávislostí získá Carla něco, co vy ani já ji nikdy dát nemůžeme. Důstojnost. ()

snake 

všechny recenze uživatele

Film se dotýká tématu, které je tak křehké, že stačí sebemenčí chybička, a skončíl by ve stoce filmů se skvělým námětem ale špatným zpracováním. Kupodivu zde všechno funguje tak, jak má. Nutí vás ke smíchu a pláči zároveň, nutí vás k zamyšlení nad tímto problémem. Giovanni Ribisi mě přesvědčil, že je skvělým hercem, který svým charizmatem dokáže prodat každičkou větu a každičký pohyb tak, že mu nelze neuvěřit. Juliette Lewis je mou oblíbenkyní, tak by bylo trošku neobjektivní hodnotit její herecký výkon (mimochodem pro mě opět skvělý)! Nevím, jaký je Garry Marshall režísér ale téma si vybral skvělé, narozdíl od Pretty Woman, která se mně nikdy nijak moc nelíbila. Z herců dokázal vytřískat to nejlepší a dokázal natočit dojemný, né však klišovitý film. ()

Cearomana 

všechny recenze uživatele

Hezky vymyšlený film, o dvou mentálně zaostalejších studentech, kteří usilují o život mezi normálními lidmi a bojují za svou lásku. Juliette a Giovanni byli ti praví herci pro ztvárnění dvou hlavních postav. Jediný co mě štvalo byl ten dabing, takže příště se na to radši budu dívat s originálním zvukem. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Juliette Lewis začala film natáčet jen velmi krátce poté, co se vrátila z léčebny. Pojišťovna, která měla být pro film najata, odmítla snímek kvůli této záležitosti pojistit, a proto vše zaplatil sám režisér Garry Marshall. (jezurka42)

Reklama

Reklama