Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Co bystě chtěli od Garyho Marshalla? Sentiment a zase jen sentiment. Tady na mě spolu s dobře namíchanou atmosférou působil o MNOHO více, než odporná Pretty Woman. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro dvojku Hawn - Russell osudový film, kde se setkali, poznali, zamilovali a nakonec se vzali. Samotný příběh má takové osobité kouzlo...těžko popsat. Zkrátka je to komedie, na kterou když se kouknu po stý vždycky se zasměju...a nikdy mě ten film nepřestane bavit...Vcelku těžká práce se zdá být pro Goldie Hawnovou jelikož zde hraje bohatou a děsně namyšlenou postavu, ale po ztrátě paměti pravý opak a musím přiznat, že dobře. Celkově velice slušná komedie, na kterou se těžko zapomíná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $26,713,187Tržby Celosvetovo $27,700,000║ Nepomôžem si ale celé to ide len na pól plynu, takže po tejto komédii ostane len príšerné sucho v ústach, tých pár dobrých zábavných momentiek to nevytrhne ani k priemeru, celkovo to prišlo dosť plano podané, čakal som viac. Klasická rutinná réžia Garry Marshalla, keď ho nepodržia nad vodou herci. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická komedie, která si dokáže nejednoho diváka získat už samotnou myšlenkou, kdy bohatá rozmazlená panička ztratí paměť a truhláře napadne se ji pomstít takovým malým vtípkem... Samotný film pak přináší nejednu vtipnou scénku nebo dialog, ale celkově vzato to tak úžasná zábava není. K tomu stačí ještě přičíst můj neobdiv k Goldie Hawn a slušná komedie je na světě:). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi sentimentální hollywoodská romantická komedie o tom, co je v životě skutečně důležité. Film je cílen na typického amerického diváka tak silně, že ty správné americké hodnoty zastává jako z udělání právě rodinka vidláků z nejzastrčenějšího amerického zapadákova. Za vlasy přitažený, leč ve výsledku velmi milý snímek... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::: Jeden z mých nejoblíbenějších romantických filmů !! Spolu Pretty Woman nejlepší Marshall ! ::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title (03:03) ,2. Don't Leave Use (03:21) ,3. Katerina And Arturo (05:00) ,4. Welcome Home Baby (01:07) ,5. Opening At The Golf (01:59) ,6. A Lovely Night / A Meeting (03:35) ,7. Hold Me (01:49) ,8. Come To Daddy / I Am Proud (03:55) ,9. Sorry Annie (01:04) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Boli doby, kedy blonďavej divoške Goldie Hawn patril ak nie svet, tak minimálne Hollywood. Získala Oscara za Kaktusový kvet, z jej dcéri Kate Hudson sa stala úspešná herečka, Vojak Benjaminová bol trhák (za ktorý získala oscarovú nomináciu) a hoci vo filmoch často hrala po boku „silnejších“ mužov, na rozdiel od Demi Moore im vždy bola rovnocennou partnerkou. Hoci hysterické blondíny práve dvakrát nemusím (Vták na drôte), je mi Goldie niekedy taká sympatická, až ma mrzí, že tak málo hrá. V svojráznej romantickej komédii Cez palubu stelesnila namyslenú bohatú fiflenu, ktorá odmietne zaplatiť tesárovi (Kurt Russell) a keď stratí pamäť a partner (Edward „Roryn dedko“ Herrmann) sa k nej "radšej nejaký čas nehlási", všimne si výzvu na ženinu identifikáciu v televízii inkriminovaný tesár. Lekárov oklame, že inkriminovaná je jeho manželka a vezme ju do svojej lesnej chatrče (wtf), kde žije so svojimi štyrmi synmi (!). Snímka okrem originálnej zápletky (čo sa stane, ak si namiesto psa vycvičíte ženu?) ponúka vtipné dialógy a chémiu medzi Goldie a Kurtom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Goldie Hawnová je velmi schopná komička, ale její filmy z osmdesátých let jsou vesměs hrozné. A tenhle je vůbec nejhorší. Hnusný obraz, nevkusná móda a účesy, křupanský rádobyhumor, uřvaní haranti, totální plýtvání celuloidem. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, ale o to více pak svižná, zábavná a hlavně nádherně pohodová romantická komedie o napravené a vyléčené zbohatlické slečince, i když s trochu nepravděpodobným scénářem (nemocnice, odvedení úplně cizího člověka atd.). Dobré herecké výkony v hlavních rolí, včetně těch malých spratků. Asi nejlepší komedie krásné a šarmantní Goldie Hawn, to bez pochyb. To píše:-)! Tedy to pivo:-) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pěkná romantická komedie s manžely Kurtem Russellem a Goldie Hawn. Russellovi komedie sednou na výbornou a i Hawn, kterou moc nemusím se mi tady hodně líbila. Kdyby byl konec trochu jiný tak bych dal jasných pět, ale takhle musím čtyři..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím sice, kdo jsem, ale jsem si jistá, že mám právníka." Nezaplacených 600 dolarů a ztráta paměti se může hodně prodražit. Já jsem se tedy bavil, když Dean s chlapci rozehrál před Joannou alias Annie své divadlo a umožnil jí vidět život z jiné perspektivy. Kdyby si ovšem nějaká věčně nespokojená odbornice na kaviár takhle vytřela zadek se mnou, tak bych jí anonymně vynadal, propíchal špendlíkem její voodoo panenku a možná bych jí i nějaké to hnědé kokino před dveřmi vyrobil, ale Deanova pomsta byla lepší, zábavnější a navíc mě vždycky uspokojí vysoustružení fajn člověka z učebnicového snoba. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Milá komedie s pitomým happyendem, kerý dost všechno zkazí (jak typické, že...) - která však samosebou niloho neurazí, docela i (až na ten konec!) pobaví - leč v kontextu těch stovek a stovek milých komedií zcela průměrné dílko. Budiž za tři... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Garry Marshall neumí snad točit nic jinýho než romantický komedie a ani ty se mu občas nevyvedou, ale tenhle film se mu povedl na výbornou. Neni to ani přehnaně romantický ani nějaká bláznivá komedi, je to přesně vyvážený aby to diváka dokázalo dokonale pobavit. Ktomu jsou dobře vybraný herci Goldie Hawn a Kurt Russell, ty sice nehrajou nějak úžasně, ale na tuhle komedie to naprosto stačí a lepší výkon by se sem snad ani nehodil. Je to prostě taková dobrá oddechová zábava ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mnohem větší zábava než pozdější Marshallova komerční slaďárna s ženskou s největšíma zubama a lodičkama č. 42 v hlavní roli. Dobrá 80. zábava na nedělní odpoledne s Kurtem vychutnávajícím si mučeníčko Goldie Hawn na plné obrátky. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála hollywoodských romantických komedií, která mi přijde vtipná. Tohle by měla být modla, ne ta protivná Pretty woman. Vtipy tady fungují, herci hrají a mají charisma a závěrečná deklarace lásky se mi taky líbí mnohem víc. A hlavně, Kurt a Goldie jsou pár se vším, co k tomu patří. Když vidím ten jeho nablblý, nafoukaný, arogantní a potměšilý úsměv, hned bych se mu vrhla do náruče! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V žánru romantické komedie sice nepředstavuje PŘES PALUBU něco vyjímečného nebo dokonce inovativního, ale jde o slušnou funkční záležitost pro nejširší publikum s obvyklým hvězdným obsazením hlavního páru. Jak Hawn tak Russel hrajín spolehlivě a Marshall coby režisér dokazuje, proč o několik let později dokázal stvořit takový komerční hit, jakým se stala Pretty woman. Děj se točí kolem v 80. letech velmi oblíbeného motivu používaného americkými studii - tedy polepšení v zásadě dobrých lidí pod vlivem svého okolí a svých strastiplných zkušeností. Rozmazlené milionářce stačí několik týdnů pobytu v chudé rodině plné temperamentních dětí, aby od základu změnila svůj hodnotový žebříček a za partnera přijala obyčejného tesaře. Sentimentální - zvlášť svým sladkým koncem, typicky hollywoodské, nicméně zabírající. Celkový dojem 70 %. Čekat od tohohle snímku snímku víc než nenáročnou odpočinkovou zábavu by bylo pošetilé, nicméně bavil jsem se dobře. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Výborná Goldie Hawn, bohužel Marshall mě nedokáže bavit necelé dvě hodiny ani s pomocí Pee-Wee Hermana.. Jakpak by asi dopadla hoteliérova Paris, kdyby vypadla z jachty a vylovil ji ušmudlaný rybář z Maine se čtyřmi dětmi..? Pravděpodobně by prodal práva na příběh a vrátil ji.. ()

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama