Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová komedie o lásce, penězích a ztrátě paměti. Joanna Staytonová cestuje se svým manželem Grantem na luxusní jachtě. Ačkoli je bohatá, bez jakýchkoli zábran připraví mladého truhláře Deana o jeho zaslouženou odměnu za odvedenou práci. Příležitost k pomstě se Deanovi naskytne velmi brzy. Joanna spadne v noci přes palubu luxusní jachty a ze šoku ztratí paměť. Její manžel ji opustí. Dean Joannu přesvědčí, že on je jejím manželem a přivede ji do svého poněkud zchátralého domova... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

Seti 

všechny recenze uživatele

Goldie to s Kurtem vždycky klapalo a to nejen na filmovém plátně. Ne jinak je tomu tentokrát, kdy spolu s režisérem Marshallem představují typická, ale nadmíru sympaticky podaná schémata romantických komedií zabalená do osmdesátkového maloměstského celofánu. Občas člověka sice napadne, že by se při ztrátě paměti choval asi trochu "logičtěji", ale v celkovém vyznění to nepůsobí nijak katastrofálně. Pro mě tenhle skok přes palubu fungoval víc než dostatečně. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Slušná komedie, ale hodně drsná. Romantiku jsem tam neviděl. Ta pomsta prachaté mrše byla hodně hustá. Jinak celkem slušný. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná rodinná komedie, která slouží jako taková pohodová oddechovka. Chemie mezi dvojicí funguje, vtípky celkem taky, není potřeba nad ničím moc přemýšlet a prostě se jen dívat. Děcka jsou taky dobře vybraný, takoví správní zlobiví smraďoši, takže ani tady není prostor na nudu. Za mě nadprůměrná pohodička. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná romantická komédia zo zlatých osemdesiatiek so sympatickým Kurtom Rusellom ale nič viac, nič menej. Pamätám si, že keď som film videl cca 20 rokov dozadu, páčil sa mi viac, dnes je to už len šedý priemer. Pozrel som si ho len kvôli zrovnaniu s jeho remakom. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kouzlo Goldie Hawn a šarm Kurta Russella povznelo vcelku průměrnou komedii o pěkný kus výš nad průměr tehdejší romantické americké tvorby. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Do nedavna neobjeveny drahokam mezi komediemi propletenyma romantickou zapletkou. Tady se jedna o marnivou a rozmazlenou Joannu stretavajic se s osamelym truhlarem Deanemm ktereho ceka doma banda citajici ctyri syny. Jejich prvni setkani nedopada dobre hlavne pro Deana, ale zanedlouho se mu dostane zadostiucineni, ktere by si nedokazal predstavit ani v tom nejdivocivejsim snu. Zaverecna pasaz se nevymyka z klasickeho mustru v tomto zanru. Hrejivych a zaslouzenych 90% presto davam ()

Tessie 

všechny recenze uživatele

Kultovní komedií se může stát film pouze tehdy, má-li dobře sehrané herce, nenáročný příběh, pointu a výborné hlášky padající jedna za druhou. A přesně tohle jsou pro mě důvody, proč na Přes palubu nedám dopustit. Neodvažuji se počítat, kolikrát jsem viděla Goldie padat v noci do vody, sledovat jak se srovnává s tím, že byla malá tlustá děvka a kolikrát si Kurt hrál s tílkem stojíc u šatníku, ve kterém to rádi dělali. Samozřejmě z cedru :) Mám moc ráda tenhle film a považuji jej za jednu z nejlepších komedií všech dob. Přestože znám scény nazpamět, často si jej pustím na spravení nálady. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů Kurta Russella udělat slušnou komedii ztroskotal, jako málem ta loď na které se plavil. Znovu se dostává na vodu, aby udělal legraci ale opravdu se mu to nedaří. Alespoň dle mého názoru. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Hned po prvních deseti minutách mi byl námět velice povědomý. No není divu, když jsem už dříve viděl poměrně nový snímek Manžel na zkoušku, který je až na pohlaví všech protagonistů dokonalou kopií téhle osmdesátkové komedie. Nutno však říci, že "dokonalou" je myšleno v příběhové linii, ovšem co se týče hereckého obsazení, má Overboard z minulého století o dvě třídy navrch. Kurt Russell i Goldie Hawn hrají své role skvěle a ani jejich hlášky nezaostávají. Dojem lehce kazí nepochopitelný "imitátorský" hlas nejmladšího Deanova syna a v některých momentech je humor až příliš přitažený za vlasy (a někdy narušuje plynulost děje, což mi přišlo škoda obzvlášť v jednom z vážnějších momentů), ale zato skvělá Silvestriho hudba povedeně vystihuje atmosféru této komedie, která byla ještě natočena v době, kdy jsme se nemuseli pozastavovat nad infantilností humoru některých současných komedií. Ideální oddechovka na klidný večer. ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Vynikající začátek, kdy bohatá panička je ještě sama sebou. Zbytek už je romantická kašička, úsměvná, ale ne moc vtipná. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Trošku lepších 60%. Je to příjemná komedie, tedy bych spíše řekl, takový rodinný film. Vyloženě vtipných situací nebo hlášek tam moc není. Ale fajn se na to kouká, celkem to baví, občas se zasmějete, občas pousmějete. Je od počátku jasné, jak to bude probíhat a jak to dopadne. Na zabití nudy je to OK. Howgh! ()

Ad4mson 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná komedie s bourákem a mým oblíbencem Kurtem Russellem. Goldie je tady až nečekaně snesitelná a do všeho hraje skvěle vidlácký soundtrack od Alana Silvestriho. S ohledem na to, že Marshalla po slaďoučkéé a alergii vyvolávající Pretty Woman moc nemusím, tady dávám palec jednoznačně nahoru. ()

Rýža 

všechny recenze uživatele

Taková trošku pohádková osmdesátková romanťyka, ale vtipná, jeden z těch filmů, kterým s klidem odpustíte tu spoustu nedostatků, protože prakticky celou stopáž vám ze rtů nezmizí ten mírný úsměv. A Kurtovi s Goldie to krásně štymuje - aby taky ne, když to zas až tak nehráli:) A upjatá matinka je úplně kouzelná! ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Romantika, rodinné hodnoty, sociálne rozdiely ... áno, všetko ako má byť v sladkej romantickej komédii od Marshalla, ale stačí sa trošku zamyslieť- Russellova postava de facto zneužíva tažko chorú ženu a toto má byť sranda. V dobe vzniku zrejme bola, ale v súčasnoti by som toto radšej nepremietal v TV počas dňa a nech sa na takéto kedysi vtipné pokusy radšej zabudne. ()

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Reklama

Reklama