Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Recenze (865)

golfista 

všechny recenze uživatele

Klasika ! A ať si říká kdo chce co chce tomuhle filmu se v daném žánru jen tak něco nevyrovná. Je to sladký a nezdravě optimistický pokrm, ale copak se dají konzumovat jenom zdravá jídla? Nemáme všichni občas chuť i na rakvičku se šlehačkou ? :-) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Romantický etalon o pár hláškách, který má štěstí, že byl zabetonován do historie jako klasika. Popelku ze síně nejslavnějších pohádek taky už nikdo nevyžene. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Že by poselství o tom, kterak na okraji společnosti žijící nespoutaný a přitom něžný živel ukáže tu správnou cestu mamonem zaslepenému workoholikovi žijícímu prázdný život? Ale houby, jen dobře natočená, ale o to naivnější cosijakoromantika se sympatickou ústřední dvojicí, z níž ovšem jednoznačně při tanci mezi kamerami vede energií sršící Julia Roberts. Drobné plus za názor na operu a výsledkem je solidních 70%, za předpokladu ne příliš častého reprízování:P ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Trapný a snad nekonečněkrát ohraný stupidní kýč kýčem zkrátka být nepřestane, i kdyby se stavěl třeba na hlavu... Fuj! Navíc je to opravdu špatný kýč. No a když jsem viděl hodnocení Cinemy, málem jsem omdlel :-( ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská je z mojej strany láska nebeská... ale toto je klasika všetkých romantických klasík. Julia Roberts tu bola ešte nevýslovne očarujúca. 10/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts je místy docela roztomilá "buranka", celkově je to ale jen lehce nadprůměrná romance, taková moderní variace Pygmalionu. Myslím, že spousta lidí z tohoto filmu dělá "něco", čím on v žádném případě není. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať je film Pretty Woman takový, jaká je, budu na něj navždy vzpomínat jako na film, který jsem viděl jako první v letním kině v Karlových Varech. A to po úvodu, který pronesl samotný Richard Gere, který se sám divil tomu, proč máme tak starý film rádi a přijde na něj takřka sedm tisíc lidí do letního kina. Co naplat. Pretty Woman je fajn. Hezky se na něj kouká, žehlí, usíná, směje a tuna dalších věcí, které se u filmů dají dělat. Prostě je to takový hezký film k jakýmkoliv činnostem u TV. A že jich je hodně. A myslím si, že takhle neurazí i většinu diváků v té naší republice, ještě v případě, kdy si ho pustíte s tím super dabingem, který se tu u nás dělal a sem tam se ještě dělá… ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ať žena krásná nebo žena ošklivá, jedna vedle druhé milují tento příběh o popelce, která se cestou prostitutky dostane k princi na bílém koni, který jí dostane ze špatného světa a otevře jí dveře do svého bílého paláce. Která žena tento snímek nemilovala? Bohužel já jako muž tento film nepovažuji za nic víc než pohádku s pro mě hluboce nesympatickou Julii Roberts. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Čiroskvoucí esence kýče... Co jiného k tomuhle filmu taky dodat. Bílobílá pohádka pro dospělé, tedy spíše pro dospívající, kde pseudoromantika nahrazuje všechny ostatní složky filmu...respektive romance pro divačky telenovel... Hvězdička za estetický dojem z herců. (Možná lze jen pro zajímavost připomenout, že téhož roku mimo tohoto paskvilu prožil žánr romantické komedie i jeden ze svých nejsvětlejších momentů - australský režisér Peter Weir natočil totiž svou odzbrojující Zelenou kartu...) PS: Při reflexi nasazování tohoto filmu do programových schémat českých televizí lze dojíti k zajímavým závěrům - místní dramaturgové mají patrně za to, že je to vánoční film, proto ho pravidelně nasazují v období vánočních svátků...no nevím, snad na počest Máří Magdaleny...:-) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Jak to bylo,pohádko? Zabloudilo kuřátko. Na bulváru, kde se stojí, pípá,pípá,nožky bolí, ve vysokém obilí, prince najde za chvíli...Pohádka o postmoderní Popelce smíšená s Pygmalionem. Kýč. Klasika. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard : 1. Wild Women Do - Natalie Cole ,2. Fame 90 - David Bowie ,3. King Of Wishful Thinking - Go West ,4. Tangled - Jane Wiedlin ,5. Must Have Been Love - Roxette ,6. Life In Detail - Robert Palmer ,7. No Explanation - Peter Cetera ,8. Real Wild Child (Wild One) - Christopher Otcasek ,9. Fallen - Lauren Wood ,10. Oh Pretty Woman - Roy Orbison ,11. Show Me Your Soul - Red Hot Chili Peppers ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jsem asi hodně staromódní a asi uznávám jen samý kýče.. ale prosím zasvěťte mě, která romantická komedie tedy není kýč?? Pretty woman, je nejlepší romantický film, který znám.. a nic se mu jentak nevyrovná... vsadím se, že na světě není nikdo, kdo by tenhle filmek neznal (no dobře je.. mimča.. ty přece teď mají jiný starosti, než se koukat na pretty woman :) vždyť je to sen každý holky, no né teda být šlapkou, ale najít si pohádkového prince.. a vy kluci konečně pochopte, že ať je holka jakákoliv, přeje si žít jako v pohádce :-D Pretty Woman je klasika, která jentak nezemře.. dokud budeme mít komerční stanice.. budou nám je stále pouštět :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden ze stavebních kamenů romantické komedie, kterému ale stejně něco chybí. Juliina střelená herecká poloha mi nikdy moc neseděla a Gerea mám radši až jako lehce staršího veterána ve vážnějších rolích. Nejlepší postavou je tak pro mě jednoznačně vedoucí hotelu Hector Elizondo, který už tuto roličku nikdy nepřekonal. Přesto je na tomhle holywoodském hemžení něco sympatického, co mi i přes určité výhrady nedovolí se na něj zlobit. 70% ()

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama