Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Recenze (865)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ani špatné, ani dobré. Přeceňovaná romantická komedie o jednom zajímavém párečku dvou osobností z dvou světů.. Pro stále naivně snící dámy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Klasika a kultovní záležitost, kterou jsem se chystal vidět již několikrát, ale vždy tomu bylo nějak zamezeno skrze (řekněme) vis maior. Tudíž premiéru jsem si odbyl až nyní, na Vánoce 2019. Výsledek? Paráda. Bavil jsem se od začátku do konce a to nejen díky samotnému námětu, ale též pro skvělé herecké představení, hudbu a dílčí komické i romantické situace. Právem se jedná o legendární počin. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se k této legendární lovestory dostal. Solidní slaďárna s příjemnými vtipy a pohodovou atmosférou. 80% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pretty Woman zestárla a s ním i kvalita. Slaďák, který by v dnešní konkurenci sice obstál, ale tak jednoznačné by to býti nemuselo. Má své kouzlo, ale v určitých momentech si člověk uvědomí, že to co vidí není úplně perfektní. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Popelka v podání Julie Roberts je půvabná, scéna z nakupování je roztomilá, konec nezbytný a celkový dojem ucházející ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U Pretty Woman mi to chvíľu trvalo než som sa zmohol na plné hodnotenie, ale naozaj si ho zaslúži, veď kto by ten film nepoznal a aj si to priznajme, koľkokrát sme ho videli. Richard Gere a Julia Roberts nás iste budú ešte nejaký piatok vo svojich životných roliach z televíznych obrazoviek dojímať. Naozajstná špička medzi romantickými filmami. Škoda len, že rola hlavnej predstaviteľky tesne nepripadla Valerií Golino. Bolo by to myslím ešte o máličko lepšie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pretty Woman ma nikdy moc nezaujal, ale musím povedať, že som to nikdy celé ani nevidel a vždy skôr v telke po kúskoch. Teraz keď som si to po dlhých rokoch odkladania skompletizoval mám s toho filmu lepší pocit, ale nie o moc. Julia je fajn, široký úsmev, dlhé nohy a sympaťáčka, ktorá to zahrala skutočne dobre (k dokonalosti jej chýbajú už iba kozy). Richard mi tu neprišiel ako úplný sráč, ale zas ani ako správny chlapík, s ktorým by som chcel ísť na kávu a jeho postava "princa na bielom koni" mi prišla až moc rozpravková a tým pádom ani tá predvídateľná romantika na mňa nefungovala. Čo ma ale bavilo, boli dialógy a vtipné časti, ktorých je tu celkom dosť a na tom stojí celý film. Okrem nevýraznej romantiky a princa na bielom koni ma to vlastne bavilo. Tak isto aj hudba je fajn, James vie na to piano hrať. Na koniec po dlhých odkladoch prevláda celkom spokojnosť, no s postav ma najviac aj tak bavil riaditeľ hotela Barney. 70% - 3* ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Klasika svého žánru. Jasně, že je to průhledné až na půdu, lehce kýčovité a má to spoustu menších i větších nedostatků, ale neznám nikoho, koho by to svého času neoslovilo. Myslím, že klasika si zaslouží ocenit a když to srovnáme s jinými rádoby romantickými komediemi, které se v poslední době produkují, máme před sebou skoro žánrový skvost. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Romanticke komedie mozem,ale tato ma nikdy za srdce nechytila.Mozno aj preto,ze Julia Robert mi nikdy nebola moc sympaticka a Richard Gere uz vobec nie.Nerozumiem,co je na tom kultove. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Kultovní slaďák, na který se nelze zlobit. Mezi Richardem a Julií to nehorázně jiskří, humor po většinu času funguje a příběhové schéma, jakkoli neoriginální a vtíravě deklamující svou romantickou variantu "Amerického snu", je dostatečně ucelené a soudržné. I po letech je radost sledovat Vivianin počáteční zmatek, když po letech strávených šlapáním na chodníku náhle čelí mimozemským rozhodnutím, co si vzít na sebe, kdy mluvit a kdy být raději zticha nebo jaký správný příbor použít na hlavní chod a který na dezert. A vůbec nejsladší ze všeho je samozřejmě happyend, který je sice očekávaný a nutný, ale tu pozitivní náladu prostupující celým příběhem takřka dokonale podtrhuje.... Takové méně kouzelné Prázdniny v Římě devadesátých let. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Každej chlap potřebuje svou Vivian, jestli chce za něco stát. A je vcelku jedno, jestli ji potkáme na ulici nebo v lese, protože ve finále nejde ani tak o to, jaká ta Vivian je, ale co dokáže udělat z nás. Jo a jestli je tenhle film kýčovitá limonáda? Ježiši Kriste, vy ale máte problémy... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Garry Marshall umřel. Ale za svůj život odvedl spoustu dobré práce a natočil klasiku ve které byli životní role Julie Roberts a Richarda Gera. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nemád romantické filmy, ale toto je mierny nadpriemer. Je tam niekoľko vtipných scén, ale väčšia časť filmu je zababraná romantickou zápletkou, ktorá je pre mňa nudná. Zabavil som sa celkom dobre a je to jeden z lepších romantických filmov, tak hodnotenie musí byť nadpriemerné. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Dnes již téměř legendární variace na Popelku a příklad, jak natočit pořádnou romantickou komedii přesně podle stanovených pravidel, akorát s tím rozdíelem, že Pretty Woman tyto pravidla určila. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kdyby hodnotící škálou byla krev, pak byl film bezkrevný. Kdybych hodnotil podle ducha, pak je bezduchý. Nudný jako Richard Gere. Chemická reakce mezi hrdiny negativní. Proměna obou charakterů násilná. Měla to být sladká limča, já cítím chuť citronu a napínám mimické úpony. Julii mnohem více sedla role hollywoodské celebrity než hollywoodského šlapátka. A příjezd na bílém motorovém koni byl - jak to jen slušně napsat - taky se někdy za zúčastněné herce podvědomě stydíte? Gere měl asi zůstat u "company bazaru". ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších komedií tohoto typu. Richard Gere, a Julia Roberts ve špičkové formě si užívají chytře napsaný scénář. Inteligentní humor, který díky své uměřenosti a vkusu dělá z filmu nadčasovou záležitost. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zdařilá variace populární storky o ošklivém kačátku, která je filmovým dozvukem 80. let a jejich působivou oslavou a současně tečkou. Přesto nedosahuje kvalit krále těchto filmů, kterým je My Fair Lady z r. 1964 - už jen Audrey Hepburn strčí vychrtlou Julii Roberts (ne, skutečně tu anorektičku s olbřímí pusou nemám rád) s přehledem do kapsy v tom, jak zahrát buranskou holku z ulice. Kladem Pretty Woman je spousta dobrých vtipů a místy skutečně ohromující proměna Julie Roberts. Naopak mi vadí to, jak je film strašně poznamenaný dobou svého vzniku, a je bytostně hollywoodský se vším dobrým i zlým, co tento úděl obnáší. Celkově je to však skvělý slaďák, kterému rádi odpustíte jeho chyby, protože je to prostě totální klasika. Podle mě ale trpí až nesnesitelně častou reprízovaností v televizi. ()

Peytl

všechny recenze uživatele

Film, který nikdy neuvidim...celkem mi stačí 2 x do roka upoutávky, hrůza a děs!!! Nejsem dostatečně infantilní, abych mohl hodnotit. ()

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama