Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Stupidní, kýčovitá, naivní sračka, ze který se dělá pomalu legendární záležitost. Tohle snad můžou ocenit jedině naivní pubertální pipky nebo naopak už senilní stařeny. Julia Roberts je sympatická asi jako hřebík v prdeli a Ricahrd Gere je nechutnej slizoun. Co k tomu říct? Na odpad to asi neni, ale tu 1 hvězdičku dávám se zavřenejma očima. Fascinuje mě, že Pretty woman má na čsfd takhle vysoký hodnocení. Spíš to patří někam mezi 200 nejhorších. Jinak je docela prdel, že kvůli tomuto filmu si hromada mejch známejch myslí, že kurvy se nelíbaj. ()

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

Keď niečo chodí ako kačka, kváka ako kačka, tak je to kačka. Keď si do tejto poučky dosadíte namiesto kačky prostitútku, hneď vám bude jasnejšie, prečo je tento film pre mňa bezhviezdičkový. Chápem, že Hollywood bol dlhé roky továrňou na sny, ale dobrý sen je snom, u ktorého nerozoznávate, či ide o sen alebo o skutočnosť. A v tomto filme je to čistokrvný sen o premene prostitútky na dámu a o takúto premenu ja nemám najmenší záujem. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jsem asi hodně staromódní a asi uznávám jen samý kýče.. ale prosím zasvěťte mě, která romantická komedie tedy není kýč?? Pretty woman, je nejlepší romantický film, který znám.. a nic se mu jentak nevyrovná... vsadím se, že na světě není nikdo, kdo by tenhle filmek neznal (no dobře je.. mimča.. ty přece teď mají jiný starosti, než se koukat na pretty woman :) vždyť je to sen každý holky, no né teda být šlapkou, ale najít si pohádkového prince.. a vy kluci konečně pochopte, že ať je holka jakákoliv, přeje si žít jako v pohádce :-D Pretty Woman je klasika, která jentak nezemře.. dokud budeme mít komerční stanice.. budou nám je stále pouštět :) ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

(1001) Nic jiného než (pod)průměr. A vzhledem k tomu, že hlavní hvězdy filmu jsem nikdy neměla ráda, tak nevím nevím proč se zrovna z téhle "romkom" stal takový kult. Například Přes palubu! od stejného režiséra s Goldie Hawn a Kurtem Russelem se mi líbí stokrát víc a je i přibližně tolikrát vtipnější. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Kdyby hodnotící škálou byla krev, pak byl film bezkrevný. Kdybych hodnotil podle ducha, pak je bezduchý. Nudný jako Richard Gere. Chemická reakce mezi hrdiny negativní. Proměna obou charakterů násilná. Měla to být sladká limča, já cítím chuť citronu a napínám mimické úpony. Julii mnohem více sedla role hollywoodské celebrity než hollywoodského šlapátka. A příjezd na bílém motorovém koni byl - jak to jen slušně napsat - taky se někdy za zúčastněné herce podvědomě stydíte? Gere měl asi zůstat u "company bazaru". ()

Galerie (66)

Zajímavosti (91)

  • Losangeleský hotel Beverly Wilshire v roce 2019 nabídl zážitkový „Pretty Woman“ den. Za 1 000 amerických dolarů zájemce čekalo VIP apartmá s párovou masáží a bublinkovou koupelí, osobní menu připravené šéfkuchařem a konzultace se stylistou a návrhářem. Na nákupy do Rodeo drive hosty pak odvezla limuzína Mercedes Benz. (kenny.h)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama