Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (865)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden ze stavebních kamenů romantické komedie, kterému ale stejně něco chybí. Juliina střelená herecká poloha mi nikdy moc neseděla a Gerea mám radši až jako lehce staršího veterána ve vážnějších rolích. Nejlepší postavou je tak pro mě jednoznačně vedoucí hotelu Hector Elizondo, který už tuto roličku nikdy nepřekonal. Přesto je na tomhle holywoodském hemžení něco sympatického, co mi i přes určité výhrady nedovolí se na něj zlobit. 70% ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Klasika svého žánru. Jasně, že je to průhledné až na půdu, lehce kýčovité a má to spoustu menších i větších nedostatků, ale neznám nikoho, koho by to svého času neoslovilo. Myslím, že klasika si zaslouží ocenit a když to srovnáme s jinými rádoby romantickými komediemi, které se v poslední době produkují, máme před sebou skoro žánrový skvost. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Kdybych se na Pretty Woman koukal tak často, jak by si naše televizní kanály přály, asi bych si ji tolik neužil. Z nostalgie jsem si ji pustil po několika dlouhých letech a nelitoval jsem. Na přerod Vivian z prostitutky v dámu a Edwarda z bastarda ve slušňáka se prostě moc hezky kouká, i když je to kýč jak prase. Potěšil Hector Elizondo jako ředitel hotelu... 90% ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts je jedna z nejlepsich herecek vubec, vzdy kazdou roli zahraje bez mrknuti oka. Kazda role ji sedi na miru. Ovsem tohle je totalni predkrm, hlavni chod a desert najednou. Totalni kaloricka herecka bomba a symfonie. Naprosta klasa klasika, ktera se nikdy neokouka, nikdy nezapomene a vzdy prijde k chuti. Dokonala hudba s uzasnou kamerou a skvelymi herci v popredi vam zarucuje fascinujici pozitek. Tematiku popelek proste sboznuji, dodava to slepou nadeji. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ať je film Pretty Woman takový, jaká je, budu na něj navždy vzpomínat jako na film, který jsem viděl jako první v letním kině v Karlových Varech. A to po úvodu, který pronesl samotný Richard Gere, který se sám divil tomu, proč máme tak starý film rádi a přijde na něj takřka sedm tisíc lidí do letního kina. Co naplat. Pretty Woman je fajn. Hezky se na něj kouká, žehlí, usíná, směje a tuna dalších věcí, které se u filmů dají dělat. Prostě je to takový hezký film k jakýmkoliv činnostem u TV. A že jich je hodně. A myslím si, že takhle neurazí i většinu diváků v té naší republice, ještě v případě, kdy si ho pustíte s tím super dabingem, který se tu u nás dělal a sem tam se ještě dělá… ()

Galerie (66)

Zajímavosti (91)

  • Prv než do role bohatého podnikateľa Edwarda obsadili Richarda Gera, ponúkli ju oveľa staršiemu Burtovi Reynoldsovi. Ten však neodhadol potenciál príbehu a úlohu odmietol. (YoZo8)
  • „Pracovištěm“ Vivian je slavný hollywoodský chodník slávy-Walk of Fame na Hollywood Blvd v L.A. Paradoxně sama Julia Roberts zde zatím svou hvězdu nemá, což může být dáno specifiky udělení. Správcem chodníku je Hollywoodská obchodní komora, která každý rok nominuje cca 20 osobností ze zhruba 200 návrhů. K udělení hvězdy je potřeba nominace třetí osobou a zaplacení poplatku 55.000USD. Součástí procesu je také hodnocení kariéry, profesní ocenění nebo charitativní činnost. Striktní podmínkou je účast nominovaného na slavnostním odhalení. Pokud ceremoniál neproběhne do pěti let od udělení nominace, ta propadá a celý proces musí proběhnou znovu. Sama Julia nominaci v devadesátých letech odmítla, ale v roce 2019 jí při odhalení své hvězdy znovu nominovala Rita Wilson. (kenny.h)
  • Reštaurácia, v ktorej Vivian (Julia Roberts) je slimáky, sa vo filme volá Voltaire. V skutočnosti sa táto scéna natáčala v reštaurácii s názvom Cicada. (Greenpeacak)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama